Top 10 Vakantiebestemmingen Italië

Top 10 Vakantiebestemmingen Italië

Italië heeft alles dat je van een vakantieland mag verwachten: een heerlijk klimaat, goed eten, musea vol met kunstschatten en een gevarieerd landschap. Tien plekken die je zeker een keer in je leven zou moeten bezoeken.

10. Lago Maggiore

lago-maggiore

Het Lago Maggiore is één van de eerste toeristische bestemmingen ter wereld. In de 19e eeuw werd het “ontdekt” door Engelse reizigers, en later door Italiaanse welgestelde families. De oevers bij Stresa en Baveno zijn de habitat van de jet-set.  Vanuit Stresa kijk je uit op de drie Borromeïsche eilanden. Hier staan overweldigend mooie palazzo’s, zonder uitzondering eigendom van de rijksten der aarde.

9. Palermo

palermo

Palermo is de op vier na grootste stad van Italië. Al in 1050 telde de stad 35.000 inwoners. De hoofdstad van Sicilië heeft een schitterende architectuur, waar de verschillende overheersers in de loop van de tijd duidelijk hun sporen hebben achtergelaten. De Museo Archeologico Regionale is een mooi archeologisch museum. Ook Ignazio Mormino, het museum van kunst en oudheid, is zeer bijzonder.

8. Turijn

Turijn

Turijn is de hoofdstad van de regio Piemonte en na Milaan de grootste stad van Noord-Italië. Het is natuurlijk wereldberoemd wegens de controversiële lijkwade van Jezus Christus. Maar Turijn heeft veel meer te bieden, zoals bijvoorbeeld de in Renaissance-architectuur gebouwde Dom (waar de lijkwade zich bevindt). Het jachtpaleis Stupingigi en de Superga-basiliek werden door de 18e eeuwse hertog Victor Amadeus II van Sardinië gebouwd.

7. Verona

verona

Het is de vraag of Shakespeare ooit in de stad is geweest, maar hij koos het wel als locatie voor zijn beroemde toneelstuk Romeo en Julia. Verona heeft een goed bewaard middeleeuws centrom, Romeinse ruïnes en een middeleeuws kasteel. En vergeet niet het huis van Julia te bezoeken, waar de balkonscene uit Romeo en Julia zich zou hebben afgespeeld. De Romeinse Arena is de locatie van het zomerse operafestival.

6. Florence

florence

Gesticht door Julius Ceasar zelf, en later werd Florence eeuwenlang bestuurd door het bankiersgeslacht de Medici. Het is de bakermat van de renaissance, die een eind maakte aan de donkere middeleeuwen en ruim baan gaf aan kunstenaars en wetenschappers. In die tijd was het de geboorte- of verblijfplaats van beroemdheden als Michelangelo en Galileo Galilei. Ook Leonardo da Vinci leefde in deze tijd. In Florence mag je natuurlijk niet de Dom missen en de Piazza della Signoria waar het Palazzo Vecchio staat.

5. Napels

napels

De meest energieke stad van Italië is al sinds eeuwen een favoriete vakantiebestemming.  Eerst Napels zien, dan sterven, schreef de Duitse dichter Goethe in zijn dagboek. Het is er wat rommelig en ongeorganiseerd, maar het heeft nog steeds het oude karakter waar Goethe verliefd op werd. En het is de geboorteplaats van de pizza, niet onbelangrijk. Vlakbij ligt Pompeii, de Romeinse stad die door een uitbarsting van de Vesuvius-vulkaan in de as werd gelegd en na opgravingen een momentopname van het Romeinse leven laat zien.

4. Gardameer

gardameer

Het Gardameer lijkt te zijn gemaakt voor ontspanning. Langs de oevers staan mooie paleizen tussen de citrusbomen, olijfboomgaarden en wijnranken. Er is voor iedereen wel wat te doen: zowel voor de actieve vakantiegangers (watersporten en hiken) als de liefhebbers van wijn en culinaire specialiteiten. Rond het meer vindt je tal van oude dorpjes, kastelen en paleizen. Zeker in de zomer zijn vooral de campings er populair. Een camping die aan te raden is is  Camping Bella Italia. Deze camping ligt op een unieke locatie.

3. Milaan

milaan

De inwoners van de modestad Milaan stad behoren tot de meest kieskeurige ter wereld, en dat zie je aan het winkelaanbod. De Dom van Milaan is een van de grootste Gothische kathedraals ter wereld. De bouw werd begonnen in 1386 en de facade is geheel bedekt met wit marmer. Vergeet niet om het dak te beklimmen voor een spectaculair overzicht over de stad.  En La Scala is zonder twijfel de beroemdste opera ter wereld. Camping Isolino is een ideale verblijfplaats mocht je willen kamperen. Het ligt in de buurt van de stad Milaan, maar in een rustigere omgeving.

2. Rome

Rome

Als je Rome bezoekt moet je natuurlijk Romeinse bouwwerken als het Colosseum, het Panthenon en het Forum Romanum zien. De opkomst van het Christendom begon in het Vaticaan, met de Sint Pieterskerk en de Sixtijnse kapel  en het Vaticaanmuseum. En Rome is natuurlijk het epicentrum van elegantie en stijl. De Piazza Navona met haar drie beroemde fonteinen mag je zeker niet missen, net als de Engelenburcht en de Spaanse trappen.

1. Venetië

venetie

Venetië is gebouwd in het midden in een lagune en wordt vaak de meest romantische stad ter wereld genoemd. Om dat te beleven hoef je niet per sé met je geliefde in een gondel plaats te nemen. Slenter gewoon door de smalle steegjes en drink een espresso in een bar op het San Marco-plein die uitkijkt op het imposante Dogenpaleis, een herinnering aan de tijd dat Venetië een van de machtigste stadstaten van Europa was.

Meer plaatsen in Italië ontdekken? Bekijk dan ook de mooiste Italiaanse plaatsen op Grandlife.nl.

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

De 10 tofste reisblogs van Nederland

Op het moment schieten de blogs over reizen