Top 12 Shotjes

Top 12 Shotjes

Shotjes, een veel besteld drankje in kroegen, cafés en clubs. Shotjes kunnen sterk gemaakt worden, lekker en zoet, of gemaakt worden op een creatieve manier met een show aspect erin! En om niet te vergeten, shotjes zijn goed voor de baromzet! Het is extra omzet, daar een shotje zo is opgedronken. De klant is hierna weer “drankloos”, en zal vrij snel iets nieuws bestellen!

Een barman/barvrouw zal dus moeten weten hoe zij de basis shotjes zal moeten maken, om aan de wensen van de klant te voldoen. Naast de standaard shotjes uit fles (dropshot, tequila, flugel etc) zijn er ook tal van combinatie shotjes, waar speciale namen aan gegeven worden. Niet alleen zullen veel mensen deze shotjes bij naam bestellen, het is uiteraard ook een stuk leuker om bij het shotje een leuke naam te kunnen vermelden als je deze voor de klant maakt. Dat zorgt voor een betere ervaring van een shotje, en de klant zal hem eerder onthouden en opnieuw bestellen!

In dit artikel zal ik uitleggen hoe je een aantal bekende bar shots kan maken. Dit zijn veel bestelde shotjes, en behoren algemeen bekend te zijn als je achter de bar werkt. Ook zijn het leuke shotjes om thuis te maken of op feestjes! De shotjes die ik uit ga leggen zijn de:

– Appeltaart
– Split
– Stuiterbal
– Cumshot
– B52
– Blowjob
– Koetje
– Flatliner
– Boswandeling
– Kaboutertje
– Stoplicht
– Straaljager

Appeltaartje

Het appeltaartje is een veel besteld shotje wat qua smaaksensatie lijkt op een appeltaart, vandaar de naam. Het shotje maak je door een shotglaasje te vullen met 1/3 liqeur 43 en 2/3 apfelcorn. Hierop spuit je een toefje slagroom, waarna je er wat kaneel op doet om een echt appeltaart effect te bereiken!

Splitje

Ook het splitje is een veel besteld shotje was is afgeleid is van een ander product, en wel het split ijsje. Om het shotje te maken heb je een mixbeker nodig. Doe 1/2 deel liquer 43 in de mixbeker, 1/2 deel jus d’orange en spuit hier wat slagroom bij. Mix dit vervolgens, en schenk het uit in shotglaasjes. Het shotje zal precies als een split ijsje smaken!

Stuiterbal

Een veel besteld shotje aan je bar is een stuiterbal. Dit shotje bestaat uit eerst 2/3 deel sambuca, en vervolgens 1/3 deel blue curacao. Dit shotje wordt vaak op een speciale manier genuttigd. Neem het shotje in je mond, schud je hoofd 10 seconden hard op en neer, slik het shotje door en zuig vervolgens een flinke teug adem naar binnen tussen je duim en wijsvinger door. Door op deze manier te shotten, is het effect van het shotje een stuk groter, en zal hij een stuk pittiger zijn.

Cumshot

Een cumshot is een shotje wat afgeleid is van een “cumshot”. Dit is een zeer leuk shotje om aan een groep meisjes te geven, welke het een grappig, spannend, sexueel getint shotje zullen vinden. Je zal een groep giechelende meisjes aan je bar hebben, wat al snel de aandacht trekt van anderen in de bar, welke ook naar jou bar zullen komen om te bestellen. Een bar waar meisjes zich vermaken, trekt immers klanten! Om het cumshotje te maken, vul je een shotglaasje met 4/5 deel sambuca, waar je vervolgens een beetje piña colada in druppelt. Dit zal een cumshot achtig effect hebben!

B52

Een B52 is een zeer gewild shotje in barren en clubs, maar vaak ook wat duurder als een normaal shotje daar er wat meer tijd in zit om deze te maken. Om een B52 te maken moet je namelijk in lagen werken. In lagen een shotje te maken doe je door een spatel te gebruiken, welke je stil tegen de rand van het shotje houdt boven de vorige laag. Op de spatel druppel je zeer rustig de volgende drank, waardoor deze op de eerdere laag zal blijven liggen. Hierdoor krijg je een leuk effect, doordat het niet 1 mix wordt, maar de verschillende dranken herkenbaar zijn. De B52 maak je door 1/3e deel tia maria, 1/3e deel baileys en 1/3 deel cointreaux in lagen op elkaar in een shotglaasje te maken. Vervolgens steek je deze aan, en laat je het brandende shotje met een rietje in 1 teug op zuigen. Het is een spectaculair shotje, welke ook nog eens zeer lekker is!

Blowjob

Ook het blowjob shotje is een populaire shot onder groepen meisjes, of om als bartender aan meisjes te verkopen. Het shotje zelf bestaat uit 2/3 deel kahlua en 1/3 deel amaretto, of 1/3 deel kahlua en 2/3 deel baileys. Deze beide varianten worden afgetopt met een toefje slagroom. De naam is echter afgeleid van de manier waarop het geshot wordt. Ook hier zijn veel varianten mogelijk, maar een leuke manier is om een man (barman, of een andere klant) op de bar te laten zitten op zijn knieën, en hiervoor het shotje te zetten. De vrouwelijke klant zal dan het shotje in 1x moeten shotten met haar handen op haar rug. Dit is een zeer leuke manier om een groep meisjes te entertainen, en overige klanten te vermaken door het spektakel aan je bar.

Koetje

Een Koetje is een veel besteld shotje, en zeer makkelijk te maken. Het shotje wordt gemaakt door eerst 3/4 deel sambuca te nemen, en daar 1/4 deel kahlua aan toe te voegen. De combinatie van kahlua en sambuca zorgt voor een sterk shotje, wat toch redelijk goed weg te shotten is! Een aanraderals klanten om een wat sterker shotje vragen!

Flatliner

Veel klanten die op zoek zijn naar sterke shotjes zullen bij de flatliner uitkomen. Dit is één van de sterkere shotjes die over het algemeen achter de bar verkocht worden, en een aanrader om te verkopen aan de stoere jongens die graag een zo sterk mogelijk shotje willen. Om dit shotje te maken heb je wel tabasco nodig achter je bar, wat een hete rode saus is om het shotje extra scherp te maken. Een flatliner bestaat uit 1/2 deel sambuca en 1/2 deel tequila, met een paar druppels tabasco. Er zijn 2 varianten mogelijk om de tabasco toe te voegen. De eerste is om de tabasco als laatste toe te voegen, waardoor het zal lijken alsof er rode balletjes door het shotje zweven. Van de andere manier is de naam van het shotje, flatliner, afgeleid. Na de sambuca voeg je de tabasco toe, waarna je de tequila met een spatel in het glas er bij doet. Doe dit zo dat de tequila op de sambuca en tabasco drijft, waardoor de dranken gescheiden blijven. De tabasco zal een hele smalle lijn tussen deze dranken vormen, een “flat line”.

Boswandeling

Een boswandeling is een populair shotje onder vrouwelijke klanten. Dit shotje viel zo goed in de smaak dat er ook kant en klare flessen van zijn gemaakt, maar dit shotje life mixen is een stuk spectaculairder en vaak ook lekkerder. Om dit shotje te maken heb je een mixbeker nodig, waarin je het shotje zal mixen. Het shotje maak je door 1/3 deel pisang ambon, 1/3e deel piña colada en 1/3e deel jus d’orange in een mixbeker te doen, en deze te mixen. Schenk dit vervolgens uit in shotglaasjes, en je hebt een zeer lekker shotje.

Kaboutertje

Een kaboutertje is een shotje wat gemaakt wordt in een longdrink glas, en een leuke om te toen om interactie met de klant te krijgen. Doe 2/5 deel vodka, 2/5e deel piña colada en 1/5 deel rode vodka in een longdrink glas. Let wel op dat je de hoeveelheden gebruikt die normaal in een shotje gaan, een long drink glas gooi je al snel te vol! Het kaboutertje is vooral bekend om de manier waarop het geshot wordt. Zet je hand op het glas, tik het glas een tijdje op de bar (waardoor de alcohol ook in de lucht in het glas gaat zitten), shot het shotje terwijl je je hand op het glas houd, en zuig vervolgens de lucht uit het glas. In deze lucht zit de smaak van het shotje nog, welke zeer lekker is! Klanten zullen het als zeer leuk ervaren om dit shotje te nuttigen, aangezien het een lekker shotje is wat op een leuke manier genuttigd wordt!

Stoplicht

Het stoplicht shotje wordt vaak gemaakt aangezien het een leuk shotje is om te zien. Dit shortje wordt gemaakt door gebruik te maken van de eerder uitgelegde techniek om verschillende dranken op elkaar te laten drijven. Om het stoplicht effect te krijgen wordt er eerst 1/3 deel pisang ambon in het shotglaasje gedaan, daarna 1/3 deel jus d’orange en 1/3 deel bessen/coebergh. Zodoende krijg je een shotglaasje met een stoplicht erin, rood – oranje – groen.

Straaljager

Een straaljagertje is een shotje wat niet af te leiden is uit te naam, dus belangrijk om te weten wat het is. Een straaljagertje wordt gemaakt door 1/2 deel jonge jenever en 1/2 deel bitter lemon samen te voegen. Een straaljagertje is een lekker shotje om aan te raden, ook omdat hij wat pittiger zal smaken dan shotjes die op jus d’orange gebaseerd zijn en dus een wat goedkoper karakter hebben.
Veel succes met het het maken van deze shotjes!

Bekijk ook

Beste Bacardi mixen  

Beste Vodka mixen

Top 10 populairste cocktails

Top 10 Jagermeister mixen

Top 10 Muziek uit de Kroeg

Vergelijkbare Lijstjes

3 Comments

 1. Ward De Vlaminck

  Belgen drinken vaak bier tijdens het uitgaan. Wat echter reeds een tijd populair wordt op feestjes zijn shotjes! In een shotjesbar of door het plaatsen van een mobiele shotjesbar zoals Shots4Fun.be op uw privéfeest of bij een festival! Shotjes zijn in België niet zo gekend maar heel fijn voor tussendoor. Opgegroeid in een biercultuur waren deze kleine rakkers nog een “ver van het bed show”. Terwijl als je ver van je bed wilt blijven, ze zeker helpen ;)! Ze geven een coole en opkikkende boost!

  Absint is een drank die verboden geweest is in Frankrijk doordat het een concurrent was van “Pastis”. De Franse regering zag hierdoor hun inkomsten dalen en besliste om Absint illegaal te maken met de reden dat het je gek zou maken. Dit ging over overmatig drankgebruik, wat niet gelinkt is aan Absint. Zo waarschuwde mijn mams mij ook wanneer ik thuiskwam met een flesje Absint als souvenir uit Spanje. Pas later hoorde ik de reden waarom Absint dan verboden geweest is. In Zwitserland en Spanje heb je nochtans altijd kunnen blijven Absint kopen! Omdat zij er geen nationaal belang bij hadden om het te verbieden. En zeg nu zelf, de Zwitsers en de Spanjaarden zijn toch niet gekker dan de Belgen of Fransen ;).. Geen enkel wetenschappelijk onderzoek erkent de mythe dat je gek wordt van Absint.

  Vele grote denkers en artiesten kregen geniale ideeën door shotjes. We kennen allen de shots en shooters. Ze zijn cool, smaken super en kunnen je avond maken. Echte opkikkertjes. In België worden ze soms over het hoofd gezien. Ze zijn nochthans zalig! Dat weten ze in vele landen zoals Nederland, Polen en Spanje.

  Shotjes komen meer en meer op in ons Belgenlandje! In Brussel heb je een tequilabar naast café Delirium. Ook in Antwerpen en Leuven zijn er shotjesbars, en met succes! Zo heb je nu ook een mobiele shotjesbar die naar je feest komt. Shots4Fun.be komt met een gedecoreerde bar en de retro shotjesbaravan naar tuinfeestjes met alle knowhow het feest opfleuren!

 2. het schotje stop licht klopt niet want de sinaasappelsap mixt al gelijk met pisang en de coubergh ook al met een lepel

 3. Je bent gezellig een avondje uit en besluit een shotje te nemen, maar welke bestel je? Voor de zoveelste keer een Sambuca? Of wordt het tijd voor een keer wat anders? Je vraagt de persoon achter de bar om een “Flamingo” maar welke dranken zitten daar in en hoe bereid je dit lekkere shotje eigenlijk..?

  Shotjepedia heeft speciaal voor dit moment het volgende gecreëerd. Een database bestaande uit de lafste, sterkste, gekste en natuurlijk ook lekkerste shotjes waarvan je van sommige het bestaan nog niet eens wist! En dat allemaal in een handige App die gratis te downloaden is voor iPhone en Android.

  Laat de gezellige avonden maar komen met Shotjepedia.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 5 beste sushi in Den Bosch

Wil jij lekker sushi eten in Den Bosch?