Top 10 wintersportlanden

Top 10 wintersportlanden

1. Oostenrijk

Dit prachtige alpenland is gezegend met een grote sneeuwzekerheid en mooie vergezichten. Er zijn steile zwarte pistes voor geoefende skiers en snowboarders, maar ook brede blauwe en rode pistes voor kinderen. Oostenrijk is de beste keuze voor een wintersport met kinderen, omdat veel skischolen Nederlands sprekende skileraren hebben. Op Wintertrex.nl zoeken steeds meer Nederlanders dan ook naar dit prachtige land.

 

2. Zwitserland

Zwitserland is een echt skiland, met fantastische pistes. Je kan er het gehele jaar door terecht: buiten het reguliere seizoen kan op een aantal gletschers prima worden geskied. Minpunten zijn de hoge kosten en de matige après ski mogelijkheden. In Zwitserland kun je overal skien, of je nu gaat voor het hoogst gelegen gebied Graubünden of dat je reist richting het meer van Geneve, voor de prachtige natuur.

 

3. Frankrijk

Frankrijk is een perfecte bestemming voor wintersporters die niet te veel willen uitgeven. Het is er een stuk goedkoper dan Oostenrijk en Zwitserland. De wintersportgebieden zijn zeer uitgestrekt, maar voor feestgangers is er minder te doen dan in Oostenrijk. Hoewel de term après ski ontegenzeggelijk Frans is, zijn de Fransen er zelf minder mee begaan dan de buurlanden. Echter kan je in Frankrijk wel de hoogste club ter wereld vinden ‘La Folie Douce’.

 

4. Amerika

Ook de Amerikanen zijn dol op wintersport. Vanuit New York rij je in een paar uurtjes naar een aantal kleine skigebieden in het berggebied van de Appalachen. Je kunt ook het vliegtuig nemen naar de wintersportoorden in de Rocky Mountains, zoals het mondaine Aspen. Hier vindt je perfecte pistes, een hoge sneeuwzekerheid en met een beetje geluk sta je de hele dag in de zon.

 

5. Argentinië

Het is een beetje ver van huis, maar ook in de Argentijnse Andes kan je prima skiën. San Carlos de Bariloche is het wintersportmekka voor rijke Zuid-Amerikanen. De omgeving is spectaculair. Laat daar tenminste één dag de pistes voor wat ze zijn en daal af naar de iets lager gelegen bergmeren. Voordeel is ook dat je er in de zomer terecht kan: dan is het daar namelijk winter.

6. Italië

Als je de kwaliteit van de Italiaanse pistes vergelijkt met die van de andere landen valt één ding op: de Italianen trekken zich niets aan van het weerbericht: als de sneeuwval tegenvalt wordt er onherroepelijk met kunstsneeuw gespoten. Daarnaast lokt de Italiaanse keuken veel reizigers en met de Alpen achter je, is dat natuurlijk genieten.

 

7. Duitsland

Duitsland is voor Nederlanders de meest dichtsbijzijnde wintersportbestemming, en daardoor ook heel geschikt voor een lang weekend skiën. Binnen een paar uur kan je vanaf Nederland al op de skipiste staan. Door forse investeringen in kunstsneeuwinstallaties is de kans op sneeuwpret groot. Voor liefhebbers van een uitdagende zwarte afdaling is het aanbod echter wat aan de magere kant.

8. Spanje

De laatste tijd wordt Spanje door steeds meer Nederlanders ontdekt als alternatieve wintersportbestemming.  Niet alleen in de bekende ski-oorden in de Sierra Nevada, waar je, geloof het of niet, kunt skiën met uitzicht op Marokko, maar ook op slechts een uurtje afstand van Barcelona en Madrid zijn veel mogelijkheden.

 

9. Bulgarije

In de omgeving van Borovets kun je skiën voor een fractie van wat je zou betalen in de alpenlanden. Het gebied is sneeuwzeker, met prachtige hellingen en goede skiliften.  Het enige nadeel is dat ze wat verder weg liggen, maar met de goedkope vliegtarieven van de laatste tijd is daar wel een mouw aan te passen.

 

10. Nederland

Niet iedereen heeft geld voor een echte wintersportvakantie. Gelukkig kun je in Nederland al sinds 1996 terecht bij een aantal goede indoor pistes met echte sneeuw, dus je hoeft het skiën niet te laten dit jaar. Vergeet ook niet rond te kijken voor je richting de piste gaat, er zijn namelijk leuke aanbiedingen te vinden. 

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook deze Top 10

De 10 tofste reisblogs van Nederland

Op het moment schieten de blogs over reizen