Top 10 tekenfilm series uit de jaren ’90

Top 10 tekenfilm series uit de jaren ’90

Zonder twijfel had de jaren 90 een aantal fantastische tekenfilms. De uitbreiding van de originele programmering op de kabelkanalen, zoals Nickelodeon, de Disney Channel en Cartoon Network (en de daaropvolgende concurrentie tussen alle-kind-georiënteerd programma’s) heeft geleid tot een nieuw tijdperk van creativiteit en animatie die een weg begon te evolueren. De Tv-programma’s van toen zijn gericht op een kindvriendelijk publiek.

10. Pokémon

Pokémon is een anime serie en film met een meta-reeks avonturen die tevens ook het grootste deel van de Pokémon-games volgen. De anime volgt de zoektocht van de hoofdpersoon, Ash Ketchum (bekend als Satoshi in Japan) een Pokémon Master in opleiding. Samen met zijn kleine groep vrienden reist hij rond de fictieve wereld van de Pokémon. Pokémons Pikachu, verschilt van de spellen, waar slechts Bulbasaur, Charmander of Squirtle kon worden gekozen. De serie volgt de verhaallijn van de originele spellen van Pokémon Red en Blue, in de regio Kanto. Pokémon maakt dit jaar nog een comeback met het smartphone spel Pokémon go.

9. Darkwing Duck

Darkwing Duck is een Amerikaanse geanimeerde actie-adventure comedy tv-serie, geproduceerd door Walt Disney Television Animation die voor het eerst in première ging in 1991-1992 op Disney channel en op ABC. Het kenmerkte de gelijknamige antropomorfe eend superheld. Het was een spin-off van DuckTales. Er doen al vanaf 2 april 2015 geruchten de ronde dat Disney het rebooten van de serie op planning heeft staan. Dit heeft Disney inmiddels ontkracht.

8. Rugrats

Rugrats is een tekenfilm over een avontuurlijke groep van peuters, onder leiding van Tommy Pickles, een onverschrokken één-jarige met een schroevendraaier in zijn luier en een talent voor problemen maken. Met zijn vrienden Chuckie, Phil en Lil aan zijn zijde kan hij de wereld aan. Er is veel om van te houden bij de Rugrats, van hun bizarre, borderline griezelig animatiestijl, tot op de kinderlijke cinematografie. Rugrats wist ook hoe en wanneer ze je moesten raken met de emotionele momenten. Een leuke tekenfilm met prachtige ontroerende momenten.

7. Captain Planet en de Planeteers

Captain Planet misschien niet een van de meest innovatieve tekenfilms, maar de inhoud was zeker uniek. Captain Planet en de Planeteers is gemaakt door onder andere mediamagnaat Ted Turner in 1990. De serie liep voor 2 jaar op TBS, voordat ze opnieuw zijn opgestart. De show was onvergetelijk niet alleen voor het hebben van een globale en inclusieve cast van personages, maar ook voor het feit dat ze vochten tegen vervuiling, ontbossing, stroperij, en nog veel meer milleu kwesties. Het was entertainment en educatie in een vorm die eigenlijk beide geslaagd zijn. Huidige geanimeerde kinderfilms hebben bijna tot geen toewijding aan deze echte wereld problemen.

6. Animaniacs

Een joint venture tussen Warner Bros. en Steven Spielberg, bracht ons Animaniacs de absurde avonturen van Yakko, Wakko en Dot, drie nou ja, niemand weet wat ze werkelijk zijn. Ze zijn Animaniacs! Dot is schattig en Yakko een beetje getikt terwijl wakko alles dat hij vind opeet. De show had een verdomd verslavende titelsong, evenals een aantal educatieve tekst dat kinderen hielp met het leren van de provinciale hoofdsteden en naties van de wereld. En terwijl het onderwijs een geweldige eigenschap in tekenfilms voor kinderen is zijn de Animaniacs gewoon verdomd grappig, helemaal gek en in tegenstelling tot andere tekenfilms.

5. Aaahh !!! Real Monsters

Aaahh !!! Real Monsters: is een Amerikaanse geanimeerde televisieserie over adolescente monsters in training, ontwikkeld door Klasky Csupo voor Nickelodeon. De show liep van 29 oktober 1994 tot 6 december 1997 op Nickelodeon, dit is in Verenigde Staten een van de belangrijkste kabelkanalen. De show richt zich op drie jonge monsters – Ickis, Oblina en Krumm – die op een school voor monsters zitten en leren om mensen bang te maken. Veel van de afleveringen draaien om hen heen.

4. X-Men

Fox’s geanimeerde X-Men-serie was in de jaren 90 behoorlijk bekend. Geliefde verhaallijnen als Dark Pheonix en Wapen X hebben echt hun stempel verdient en hoewel eerdere generaties een voordeel hadden als het ging om de strips, deed deze geanimeerde serie absoluut niet onder voor de strips.

3. Doug

Doug is een grappig ultieme Everyman. Hij is een goede man die zich steeds in een lastige situatie bevind. Er zijn tal van onvergetelijke afleveringen gedurende de oorspronkelijke show van vier seizoenen.

2. The Powerpuff Girls

The Powerpuff Girls was een tekenfilm die Cartoon Network aan bekendheid hielp. Het bevatte niet één maar drie hoofdrol spelers en bewees dat er vele definities zijn van wat het betekent om een meisje te zijn. The Powerpuff Girls was (en de reboot zal zeker) echt suiker, specerijen en alles mooi zijn met de macht van het meisje op zijn best.

1. Batman

Batman: The Animated Series is de beste aanpassing van Batman. Het is beter dan de films en het is beter dan de andere shows. De stem van Batman wordt gedaan door Kevin Conroy. De Joker was zo goed dat hij zich extra associeer met die rol. Alle schurken werden duidelijk gemaakt, en hadden elementen van de echte tragedie.

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Engste horrorfilms deel 2

Er zijn veel horrorfilms maar wat zijn nou