Top 10 Studentikoze Hitjes

Top 10 Studentikoze Hitjes

studenten_hitjes

Ooit brak Guus Meeuwis door op het AHC songfestival. Guus Meeuwis was toen lid bij T.S.C. Olof (Tilburgsch Studenten Corps Sint Olof). Naast Guus Meeuwis zijn er vele andere studenten die een studentikoos nummer geschreven hebben. Speciaal voor studerend Nederland en in het bijzonder de actieve studenten hebben wij een top 10 gemaakt van studentikoze hitjes. Al tijden hebben studenten hun eigen studenten muziek waarbij zij zingen over het studentenleven. Onderwerpen die vaak voorkomen in studentenmuziek zijn; de ontgroening, vrouwen, bier en de studiestad. Deze nummers worden vaak gezongen tijdens biercantussen. Ook worden deze studentenliederen grijs gedraaid in studentenkroegen. Wij hebben ook een top 10 biercantus liederen.

Tips? Reageer onderaan de pagina.

10. Frits Towerbrits – Vozen!

9. Batiste – Vakantieliefde

8. Ik hou van alle foeten

Elk jaar weer moeten de nieuwe leden van een (corporale) studentenvereniging ontgroening lopen. De ontgroening zit vol met opdrachten om de vereniging of dispuut te leren kennen. Het corps geeft ook elk jaar de feutenmusical. In 2008 werd het nummer ‘Ik hou van alle feuten’ geschreven en opgevoerd.

7. Hup voor het Corps

6. Wat is het mooi om lid te zijn

5. Ik ben een Corpsbal

4. Stuko – Lekker in de zon

3. Rotterdam de aller mooiste rotstad die er is

De Hermes House Band, huisband van het Rotterdamsch Studenten Corps speelt het nummer ‘Rotterdam, de mooiste rotstad die er is’.

2. Niek & Simons – Roos

1. Het gras van het noorderplantsoen

Het nummer waar Groningse studenten erg emotioneel van worden. Volgens velen is Groningen de mooiste studentenstad van Nederland. Het mooiste studentikoze lied hebben ze zeker wel!

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Engste horrorfilms

Er zijn enorm veel enge films. Horrorfilms bevatten