Top 10 Rijkste Nederlanders

Top 10 Rijkste Nederlanders

Afgelopen week is de nieuwe Quote 500 uitgekomen. Het magazine publiceert elk jaar een lijst met de 500 rijkste Nederlanders. De miljonairs zagen hun vermogen verder groeien en zijn er ten opzichte van 2012 6% op vooruit gegaan. Quote schat altijd het vermogen in van de rijkste ondernemers, BN’ers en artiesten van Nederland. Dit doen ze door publicaties en jaarcijfers te onderzoeken. Bekijk nu de Top 10 rijkste Nederlanders van 2015. 

10. Familie Dreesman (1,5 miljard)

De familie Dreesman is zeer vermogend geworden door winkelconcern Vroom en Dreesman (V&D). Het bedrijf is nog steeds grotendeels in de handen van de familie die hierdoor op de 10e plek komen in de lijst van meest vermogende Nederlanders.

9. Joop van den Ende (1,6 miljard)

Joop van den Ende begon met een kleine feestwinkel in Amsterdam. Joop heeft altijd zelf acteur willen worden maar miste bepaalde talenten. Wel had Joop het talent om zijn zaken goed te organiseren. Joop begon achter de schermen in het theater en bouwden in de afgelopen 50 jaren diverse succesvolle entertainment bedrijven op. Door het bedrijf Endemol te verkopen werd van den Ende in een klap een zeer vermogend man. Na Endemol besloot Joop het bedrijf ‘Joop van den Ende theaterproducties’ te beginnen. Van den Ende heeft veel succesvolle musicals naar Nederland gehaald en hier is hij nog rijker van geworden.

8. Albert Blokker (1,6 miljard)

Albert Blokker is een vermogende Nederlander geworden door samen met zijn broer Albert† de winkelketen Blokker te leiden. De eerste Blokker winkel is geopend in 1896 in Hoorn.  De winkel bleek een succes en sinds de jaren 30 werden er meerdere zaken geopend in de Randstad. Albert Blokker trad in 1976 toe in het bedrijf.

7. John Fentener van Vlissingen

De Nederlandse zakenman John Fentener van Vlissingen is rijk geworden door het opzetten van diverse reisbureau’s. John is actief in alle denkbare activiteiten in de reisbranche, van reisbureau’s tot parkeerplaatsen nabij vliegvelden.

6. John de Mol jr. (1,9 miljard)

John de Mol is rijk geworden als mediamagnaat. De ondernemer heeft diverse bedrijven opgezet zoals John de Mol producties, Talpa en Endemol. John de Mol is eigenaar geweest van alle mogelijke commerciële zenders en heeft hierdoor flink veel geld verdient. Zijn vermogen wordt geschat op ruim 1,9 miljard euro.

5. Dik Wessels (2 miljard)

Dik Wessels heeft een vermogen van 2 miljard euro. Wessels heeft dit bedrag verdient door te investeren in tal van projecten.

4. Wijand Pon (2 miljard)

Wijnand Pon is een auto-importeur die rijk is geworden door Nederland te voorzien van auto’s. Wijnand heeft een hoop automerken geïmporteerd waaronder:  Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Porsche, Bentley, Lamborghini en Bugatti. Daarnaast heeft Pon diverse bedrijven opgericht waaronder tankstations, fietsmerk Gazelle enz.

3. Frits Goldschmeding (2,1 miljard)

Goldschmeding is de oprichter van uitzendbureau Randstad. Na een kleine dip vanwege de crisis zag Frits zijn vermogen dit jaar weer sterk groeien. Randstad is het grootste uitzendbureau van Nederland en het op een na grootste uitzendbureau ter wereld. Goldschmeding is door het oprichten van Randstad een van de rijkste Nederlanders geworden.

2. Charlene Heineken (5,4 miljard)

Charlene Heineken is rijk geworden door het bedrijf Heineken grotendeels te erven van haar man Freddy Heineken. Toen Freddy Heineken overleed in 2002 werd Charlene grootaandeelhouder met een totaal van €3,7 miljard aan aandelen. Dit is verder uitgegroeid waardoor het vermogen van Charlene Heineken nu wordt geschat op 5,4 miljard euro.

1. Familie Brenninkmeijer (21 miljard)

Familie Brenninkmeijer is rijk geworden met winkelketen C&A en investeringsmaatschappij Egeria. C&A heeft filialen over de hele wereld en er werken ruim 40.000 mensen voor het kledingconcern. Door het opzetten van C&A (Clemens & August) is de familie Brenninkmeijer een van de rijkste families ter wereld. Het vermogen van de familie wordt geschat op 21 miljard euro.

Bekijk ook:

Top 5 Rijkste Nederlandse Families

Top 10 Rijkste Nederlandse Gemeenten

Top 10 duurste villa’s ter wereld

Vergelijkbare Lijstjes

10 Comments

 1. Hallo ik wil 500,000£ lenen,in 10 jaren weer betalen ,ik Ben serieuze ,ik heet raoel bn 32 jaar

 2. Wil graag een in kontak komen met ryke vrouwen

 3. Wie van jullie ken mij aan een job zetten wil ook veel poen

 4. Ach ja, rijkdom,,, wat is rijkdom…je kunt er geen plaats mee in de hemel kopen…ik ben gelukkig zonder al die rijkdommen..en vrij, want met al dat geld zie je altijd over je schouder of er niet iemand achter je aan zit om het van je af te pakken…brrr

 5. Goede dag ik had een vraag ik ben op zoek naar een persoon die mij kan helpen met een probleem waar ik nu anderhalf jaar mee loop. Als volgt me vader is een zieke man maar hij houd er zovan om lekker met de auto te toeren en overal en nergens rond te rijden. Alleen door de auto die we nu hebben is dat niet meer mogelijk voor hem en ik zie dat hem dat pijn doet omdat hij namelijk al zo weinig kan. Mijn vraag is dus hierbij ik ben aan het sparen voor een nieuwe auto waar hij wel lekker in kan rijden. Alleen het punt is ik ben een 19 jaarige scholier en met me studie geld lukt het me maar niet kan iemand mij helpen & me vader u kunt me whatsappe of bellen op 0640988453

  1. Afstuderen en een baanzoeken

 6. Waarom wil me zoveel geld hebben.geld Maarten niet gelukkig. Geef mij Maar even lieve en knappe vrouw + lieve kinderen dan ben ik gelukkig

 7. Comments op de comments
  Kato geloof maakt je sowieso hemeltjerijk
  Ano Niem heeft liever lief gezinnetje en geeft zijn pijp nog lang niet aan Maarten
  Arcando kon zelf wel eens overal en nergens rond willen rijden
  Ravin wil tenminste nog werken voor zijn geld
  Anend niet
  Raoel maar dan wel een renteloze lening

 8. geef geef die mony ik ben ook dan niet zo oud ben 9 jaar ok maar wij kinderen hebben ook het recht om iets te krijgen en ik doe daar aan mee mail als je er ook mee eens bent

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Studentensteden met de goedkoopste kamerprijzen (huur)

Door de wooncrisis zijn de huren van studentenkamers