Top 10 Prachtige steden die je gezien moet hebben

Top 10 Prachtige steden die je gezien moet hebben

Met smartphones, digitale camera’s en Instagram is het lastig de dag door te komen zonder een enkele foto te nemen. Als je graag op vakantie wilt deze zomer en nog niet goed weet waar naartoe, laat je inspireren door deze tien geweldige steden, wiens architectuur en natuur voor een hoop Kodakmomentjes kunnen zorgen.

Praag

Nog een stad met mooie uitzichten is Praag. Vanaf de Karelsbrug kun je zowel de stad als je standbeelden op de brug aanschouwen. Andere bezienswaardigheden in Praag zijn het Kasteel van Praag (ook wel Praagse burcht) en Sint-Vituskathedraal. Als je graag wat meer cultuur wilt snuiven, is er het Nationaal Theater waar allerlei voorstellingen worden gegeven, zoals opera en ballet.

Monte Carlo

monte_carlo

Gelegen in het Prinsdom Monaco is Monte Carlo, beroemd om de adembenemende uitzichten van de Zee-Alpen langs de Côte d’Azur. Als je van grandeur houdt, dan moet je ook zeker een bezoek brengen aan het gerenommeerde Place du Casino.

York

In North Yorkshire ligt het prachtige en historische York. De stad is omringd door oude Romeinse muren en ook in de rest van de binnenstad is de historie goed terug te zien. Deze stad heeft meer te bieden dan alleen geschiedenis. Met allerlei kleine, zelfstandige winkeltjes en veel cafeetjes en pubs is deze stad ook erg geschikt voor een jong publiek.

Barcelona

Met alle pracht van een tropisch paradijs met palmbomen en een levendige cultuur is de wereldstad Barcelona zeker een must. Naast de wereldberoemde Sagrada Familie van Antoni Gaudí, zijn onvoltooide kathedraal, kun je ook genieten van de uitzichten en de sfeer in Park Güell.

Sydney

Sydney staat bekend om het Sydney Opera House en om zijn stranden: volledig terecht! Naast Bondi en Manly Beach kun je Sydney’s stedelijke pracht aanschouwen. Verdiep je je liever in Sydney’s fauna, dan zijn er ook een aantal dierentuinen, zoals Taronga Zoo, te bezoeken in de stad.

Athene

Er gaat niets boven Griekse architectuur en de Griekse hoofdstad is geen betere plek om deze te wonderen, neem bijvoorbeeld het majestueuze Parthenon op de Akropolis van Athene. Breng ook een bezoek aan een van de musea om wat meer te weten te komen over de rijke geschiedenis en vergeet niet de heuvel Lykavittós te beklimmen.

Rome

Als je interesse hebt in de oudheden is Rome ook zeker het bezoeken waard. Niet alleen staat hier het Colosseum, maar er is ook het Forum Romanum die een idee geven hoe Rome erbij stond in de gloriedagen van het Romeinse Rijk. Een bezoek aan het Vaticaan is ook aan te raden. Wie weet vang je een glimp op van de de paus.

New York

Van de vele wolkenkrabbers tot het groene Central Park, New York heeft het allemaal. Breng een bezoek aan de Empire State Building, Times Square (vooral ’s avonds!) of neem een bootritje om het Vrijheidsbeeld beter te kunnen bewonderen.

Parijs

parijs

De stad van de liefde, die kon natuurlijk niet ontbreken op onze lijst. Met zoveel beroemde bezienswaardigheden is er genoeg keuze voor ieder wat wils. Een bezoek aan de Eiffeltoren, een wandeling langs de Seine of wat cultuur snuiven in het Louvre. En heel veel leuke cafeetjes.

Wenen

Niet alleen heeft Wenen een zeer interessante en rijke geschiedenis, Wenen heeft ook allerlei uiteenlopende bezienswaardigheden waardoor deze stad ook zeker het bezoeken waard is. Overweeg een bezoek aan Schloss Belvedere, een oud paleis, de Spaanse Rijschool of Schloss Schönbrunn, een enorm paleis gebouwd in rococostijl. Het is ook niets voor niets dat de binnenstad van Wenen op de werelderfgoedlijst staat.

Vergelijkbare Lijstjes

1 Comment

  1. wtf wenen moet ni op 1 staan parijs en trouwens waar is rabat en holywood en berlijn man je mist te veel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

De 10 tofste reisblogs van Nederland

Op het moment schieten de blogs over reizen