Top 10 populairste vakantiebestemmingen

Top 10 populairste vakantiebestemmingen

Of het nu een lange reis is of een weekendje weg, de meesten van ons gaan elk jaar wel op vakantie. Wat zijn de meest populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders? Zoeken we het dicht bij huis of gaan we de andere kant van de wereld ontdekken?

 

10. Groot-Brittannië
Steeds meer mensen pakken een trein naar Londen om daar een dagje te winkelen. Festivalgangers komen graag in Engeland voor de feestjes en gezinnen wandelen graag in de natuur van Schotland.

9.Verenigde Staten
Vooral jongeren ontdekken graag de avontuurlijke kant van de VS. Route 66 en The Grand Canyon zijn een paar van de populairste bestemmingen. Meestal wordt er dan ook een bezoekje gebracht aan New York en Las Vegas.

8. Griekenland
Griekenland is populair bij zowel ouderen als jongeren. Jongeren boeken vliegtickets naar Kreta om er te feesten. Ouderen komen er om een duik in de geschiedenis te nemen.

7. Turkije
Een aantal Nederlanders hebben Turkse voorouders en zoeken in de vakanties hun familie op. Daarbij wordt Turkije ook steeds populairder vanwege het weer en de luxe resorts. Via Corendon.com kun je all-inclusive vakanties boeken en dat heeft er ook voor gezorgd dat steeds meer mensen hun vakantie doorbrengen aan de Turkse riviera.

6. België
Er zijn natuurlijk genoeg mensen die geen zin hebben in een lange reis. De Belgische Ardennen zijn daarom ook een populaire vakantiebestemming.

5. Italië
Wijn, goed eten en lekker weer. Of je er nu komt om te skiën of voor een warme zomer, in Italië zit je goed.

4. Oostenrijk
Oostenrijk is bekend als het land van de wintersport. Ook in de zomer gaan er veel mensen op vakantie. Voornamelijk om te wandelen in de bergen.

3. Spanje
Vooral de Spaanse kusten zijn in trek. De Costa Brava is de plek voor jongeren. Steden als Madrid en Barcelona worden vaak bezocht voor korte vakanties.

2. Duitsland
Zodra je over de grens rijdt weet je dat je in het buitenland zit. Heuvelachtig landschap en maar op een paar uur rijden afstand. Voor een leuke stedentrip ga je naar Berlijn of Hamburg.

1. Frankrijk
De absolute nummer één is Frankrijk. In de winter kun je er goed skiën en in de zomer is dit een goed land om te kamperen. Ben je meer van de luxe? Maak dan een stedentrip naar Parijs.

 

Bron info: http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/vrije-tijd-cultuur/publicaties/artikelen/archief/2013/2013-3856-wm.htm

 

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook deze Top 10

De 10 tofste reisblogs van Nederland

Op het moment schieten de blogs over reizen