Top 10 populairste huisdieren

Top 10 populairste huisdieren

In negen van de tien huishoudens is er wel een huisdier, zij het een hond, kat, vis of vogel. Alhoewel honden de vriendelijkste en liefdevolle dieren zijn. Kun je die niet altijd in huis nemen omdat een hond toch wel hunkert naar een bepaalde ruimte om te kunnen dollen en rennen. Daarom zijn er naast honden ook andere dieren die je kan houden als huisdier. Vooral als je kinderen hebt is het hebben van huisdieren een goed idee, het leert je kind verantwoording nemen om voor zijn huisdier te zorgen. Hier een top 10 van de beste huisdieren die je kunt nemen.

10. Vissen

Makkelijk, ontspannen, mooie, en een hele leuke hobby! Vissen zijn zeer geschikt voor degenen die niet te veel geld of tijd willen investeren in een huisdier. Je hebt wel vecht vissen, die kan je het liefst gescheiden houden. Over het algemeen zijn ze leuk om mee te spelen en ze zijn erg ontspannend. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een aquarium van biorb.

9. Cavia’s

Dit is echt een absoluut geweldig huisdier om te hebben! Ze zijn echt de beste en makkelijkst te houden. Ze hebben niet veel werk, maar veel attentie nodig. Ze zijn lief en vriendelijk en vaak verkeerd ingeschat. Ze bijten nauwelijks, ze bijten alleen als ze een medisch probleem hebben, of om je te laten weten wanneer ze af moeten gaan.

8. Schildpadden

Gemakkelijk te verzorgen en leven lang. Ze zijn bedreigde diersoorten die liefde en zorg nodig hebben. Hoe kan iemand niet van deze aanbiddelijke beestjes houden, die niet veel zorg nodig hebben.

7. Fretten

Fretten zijn als een combinatie van een kat en een hond alleen maar beter! Zo wendbaar en speels, ze kunnen zelfs worden opgeleid om te komen als ze worden opgeroepen of trucs doen. Hun kleine fret dans is altijd een feest om naar te kijken en hun nieuwsgierigheid brengt ze in schattige lastige situaties. Ze hebben veel minder ruimte nodig dan zowel honden en katten, en hebben zoveel karakter. Omdat fretten zijn zo speels en energiek zijn kan je ze temmen.

6. Grasparkieten

Vogels zoals grasparkieten en valken zijn veel meer kosteneffectief en gemakkelijk te verzorgen in vergelijking met wat ze te bieden hebben. Veel vogels kunnen net zo sociaal worden als honden en katten en nog veel socialer dan de konijnen. Ze zijn zeer gemakkelijk te kweken. Vogels zijn energiek en speels. Je kunt ze ook trucs leren en ze zijn gemakkelijk te verzorgen.

5. Hagedissen

Hagedissen, deze kun je ook als huisdier hebben en dan vooral de Blue tongue skink. Ze zijn zeer volgzaam en je hoeft niet speciaal insecten te zoeken om ze te voeden! Ze eten hondenvoer en groenten. Ze houden ervan om te knuffelen. Het beste van alles, ze leven tot 25 jaar!

4. Hamster

Hamsters zijn goede huisdieren, maar niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar. Ze kunnen herkennen wie wie is en zijn lieve leuke beesten. Qua verzorging zijn ze zeer betaalbaar en eten voornamelijk s ’nachts.

3. Konijnen

Konijnen zijn kleine zoogdieren in de familie Leporidae van de orde Lagomorpha, en komen voor in verscheidene delen van de wereld. Konijnen zijn grote huis metgezellen. Ze zijn niet te veel werk en ze zijn goede huisdieren voor kinderen. Ze zijn wel heel zacht en maken zichzelf schoon. Konijnen, zoals katten zijn schoon en ruiken niet. Konijnen zijn goedkoper dan honden (ook de zorg is goedkoper). Konijnen zijn bundels van vreugde, ze springen aan je voeten en trillen hun snorharen. Konijnen maken geen lawaai.

2. Katten

Katten zijn ook leuke en goede huisdieren, in tegenstelling tot honden houden ze zichzelf schoon en zijn hygiënischer. Ze hoeven niet uit gelaten te worden, maar soms kan je ze trainen om wandelingen buiten te nemen. Ze kunnen evenveel trucs leren als honden en kunnen op je schoot zitten. (dit kunnen de grotere honden niet. ) Ook zijn ze rustiger dan honden en houden je buren niet wakker, katten houden van knuffelen maar zijn ook zelfstandig, dus je hoeft niet al je aandacht aan ze te geven.

1. Honden

Honden, deze zijn heel erg domicilie en kunnen goed getraind worden om perfecte en gehoorzame huisdieren te worden. Met enige training kunnen honden dusdanig zindelijk worden dat ze hun ontlasting inhouden tot je ze uitlaat. In het trainen zal je wel wat werk moeten stoppen voordat het effectief is, maar eenmaal zover dan is het allemaal een peulenschil. Daarnaast zijn honden heel erg slim en kunnen een jarenlange lid van de familie zijn.

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Studentensteden met de goedkoopste kamerprijzen (huur)

Door de wooncrisis zijn de huren van studentenkamers