Top 10 populairste bedrijfswagens

Top 10 populairste bedrijfswagens

Als je bovenstaande kop leest denk je misschieni, ha, we gaan lekker een artikel over VS Passart, Toyota Prius en Citroën Berlingo lezen. Maar volgens de website van Autoscout24 zijn dít de populairste bedrijfswagens van dit moment. Een opmerkelijk lijstje.

 

1.       Daf MB 200

Deze komt je ongetwijfeld bekend voor, onze goede oude stadsbus, die in de jaren 70 en 80 van de band van de DAF-fabriek in Eindhoven rolde. Afgedankte exemplaren rijden overal ter wereld nog rond. Zo kun je in Havana op de bus stappen met als bestemming “Laatste Rit”.

2.       Mobilvetta K Yacht MH 85

Deze Italiaanse camper zou je niet in het lijstje “bedrijfwagens” verwachten. Kennelijk zijn er in Nederland meer rondreizende circusartiesten dan je denkt. Of mensen zetten de camper gewoon op naam van de zaak.

3.       DAF 65

Hiermee maak je absoluut de blits, met deze 8 versnellingen vrachtwagen van eigen bodem. Mits je in het weekend uithangt bij het locale truckerscafé en jouw DAF tussen de graafmachine en de vuilniswagen van de andere gasten parkeert.

4.       Mercedes-Benz 1250 L

Met dit militair uitziende monster is de Brennerpas een lachertje.

5.       Isuzu Q BUS/TURQUOISE

Waarom zou je naar Lloret de Mar vliegen als je ook 24 uur lang in zo’n heerlijke bus kan zitten?

6.       Krupp AK 860 4300

Met deze oldtimer weet je zeker dat je de stad nooit meer inkomt. Iedere liter diesel die er in gaat wordt één op één omgezet in fijnstof. Als je iets wil rijden dat nog vervuilender is moet je een trekker kopen.

7.       MAN Lion City A78

Alweer een stadsbus. Maar wat voor één. De automatische transmissie met zesbak beschikt over een kickdown en is daarmee de Maserati onder de stadsbussen.

8.       Dethleffs Globetrotter A 5250

Toemaar, nog een camper! Laat de belastingdienst het niet horen… Of zouden we werkelijk zoveel circusartiesten hebben in Nederland?

9.       Mercedes-Benz 416

Dit is de bedrijfswagen van hardwerkend Nederland. Dankzij deze bus komen al jouw pakjes op tijd. In de zwarte versie ook zeer populair bij terroristen.

10.   VW LT 35

Volkswagenbusjes zijn niet uit het straatbeeld te slaan. Ze gaan wel met hun tijd mee, want dit is een echt werkpaard en niet geschikt voor ongewassen hippies. Dit model doet het goed als politiebus, maar ook marktkooplui beginnen te kwijlen als ze er eentje zien rijden.

 

Vergelijkbare Lijstjes

1 Comment

  1. Die campers zijn wel te verklaren: de meeste mensen gaan niet op vakantie met hun eigen camper maar huren er een. En die verhuurbedrijven zijn ‘zaken’. En op die manier zijn die campers dus bedrijfsauto’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Studentensteden met de goedkoopste kamerprijzen (huur)

Door de wooncrisis zijn de huren van studentenkamers