Top 10 mobiele games van 2016

Top 10 mobiele games van 2016

2016 is tot nu toe een geweldig jaar op het gebied van mobiele games: we hebben een paar iconische titels de markt op zien knallen en de inkomsten zijn nog nooit zo hoog geweest. De industrie heeft zich verder ontwikkeld en de grenzen worden dagelijks verlegd. Hier volgt onze lijst van de top 10 mobiele games van dit jaar tot nu toe.

1. Pokémon GO

Waarmee zou deze lijst anders kunnen beginnen dan met hét onbetwistbare spel van het jaar: Pokemon GO? Het spel, door Niantic ontwikkeld, is gebaseerd op de hit van de Nintendo-franchise, waarbij spelers in het echt op Pokémon kunnen jagen via de camera van hun mobiel. Het was een instant succes dat wereldwijd al meer dan 500 miljoen keer is gedownload.

Afbeelding van Pokémon GO

2. Marvel Avengers Academy

Veel groter dan de Marvel-franchise wordt het niet: de Avengers-films hebben het merk naar het volgende niveau getild. Dit spel, ontwikkeld door TinyCo, benadert de Avengers vanuit een andere invalshoek: spelers kunnen de ultieme superheld-academie bouwen met de helden van morgen. Bovendien heeft het spel ook een speciaal event, geïnspireerd op de film Doctor Strange, die onlangs uitkwam.

3. Guns N Roses Mobile Slot

Ruim 18 maanden geleden kondigde NetEnt, ontwikkelaar van online en mobiele gokkasten, op de ICE tentoonstelling in Londen de release aan van het Guns N Roses-gokspel. De productie heeft dan wel even op zich laten wachten, maar dat is niet voor niks geweest. De game, geïnspireerd door de gelijknamige rockband uit de jaren ’80, biedt een jackpot ter waarde van 1,125 keer je inzet.  De combinatie van Wilds, Scatters, multipliers, free spins, re-spins en een Click-Me-bonus zorgen ervoor dat spelers blijven terugkomen naar een van de vele mobiele casinos die dit spel te bieden heeft.

Afbeelding van mobiele videoslot Guns N Roses

4. Fallout Shelter

Fallout 4 was een enorme hit op spelcomputers wereldwijd en ontwikkelaar Bethesda heeft besloten dit spel vrij te geven voor het mobiele platform, wat spelers een andere manier biedt om de wereld van Fallout te ervaren. Spelers kunnen hun eigen ‘fallout shelter’ creëren, waar zij zelf de regels bepalen en beslissen wie er mag blijven en wie moet vertrekken. Dit spel, dat Game van het Jaar won bij de DICE Awards, wordt gezien als een van de mobiele hits van het jaar.

5. Lost in Harmony

Lost in Harmony van Digixart Entertainment is al langere tijd een grote naam op het mobiele platform, maar door de updates van het afgelopen jaar is het nog een treetje hoger gestegen. Als speler bestuur je twee vrienden op een skateboard die te maken krijgen met de rauwe kant van het bestaan, wanneer een kankerdiagnose een van hen een verschrikkelijke klap toedeelt. Het is tegelijkertijd een verdrietig, opbeurend en uitdagend spel.

6. The Battle of Polytopia

Uit de stal van Midjiwan AB komt The Battle of Polytopia, een old-school strategische game waarbij je om de beurt speelt. Een spel dat liefhebbers van Sim City, Age of Empires en Command and Conquer dus zeker zal aanspreken. Spelers hebben de taak de wereld te besturen, rivaliserende stammen te bevechten, nieuwe technologieën onder de knie te krijgen en nieuwe gebieden te ontdekken. En dit allemaal op je mobiel. Nog maar tien jaar geleden was dat ondenkbaar!

7. The Westport Independent

De politiek (en hoe het weergegeven wordt in de media) kwam nog nooit zo dichtbij.  The Westport Independent is een game waarin jij als speler bepaalt wat er gedrukt gaat worden in de gelijknamige krant. Wat ga je doen – neem je een loopje met de waarheid om degenen die aan de macht zijn te helpen, of ga je juist tegen de stroom in met berichten die aanzetten tot rellen en opstanden? Deze game zet je niet alleen aan het denken, maar maakt je ook bewust van de manipuleerbaarheid van onze huidige wereld.

8. FIFA 17

De laatste editie uit de serie van EA Sports doet het goed bij de fans met een spelcomputer en de verwachting is dat het op mobiel dezelfde impact zal hebben. In deze meest recente versie hebben spelers een database van meer dan 17.000 spelers ter beschikking, waaruit ze kunnen kiezen uit 650 clubs en 30 verschillende competities van over de hele wereld. Spelers kunnen daarnaast bijhouden hoe hun Ultimate Team het doet, live events volgen en deelnemen aan een competitie tegen andere menselijke spelers.

FIFA 17 Mobiele afbeelding

9. Final Fantasy IX

Final Fantasy is een serie fantasy role-playing games die de consolemarkt heeft gedomineerd sinds de eerste versie in 1987 werd uitgebracht door Sakaguchi. Door de jaren heen heeft het spel zich ontwikkeld en een identiteitsverandering ondergaan. Deze nieuwste editie op de mobiele markt is gebaseerd op de release van het gelijknamige spel in 2000. Het spel, ontwikkeld door Square, neemt de spelers mee naar een oorlog tussen twee vijandige naties. Spelers moeten een dief volgen, genaamd Zidane Tribal, die zijn krachten bundelt met andere rebellen om het op te nemen tegen de boosaardige Queen Brahne van Alexandrië.

10. Star Wars: Galaxy of Heroes

Er zijn maar weinig franchises met zo’n onovertroffen status als Star Wars. Het zal je dus niet verbazen dat Star Wars: Galaxy of Heroes op deze lijst te vinden is. Het spel werd eind vorig jaar uitgebracht, maar is dit jaar pas echt goed op gang gekomen. Star Wars-fans hebben met hooggespannen verwachtingen op dit hoogstandje gewacht, dat is ontwikkeld door EA Capital Games en uitgegeven door Electronic Arts. Het doel van het spel is om iconische karakters te verzamelen vanuit de Melkweg om ze tegen andere legers van legendarische namen uit het Star Wars-universum te laten vechten. Je zou het kunnen zien als een kruising tussen Star Wars en fantasy football: kies jouw dream team en kijk toe hoe de strijd losbarst.

Star Wars: Galaxy of Heroes afbeelding

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Beste virusscanners

Je wilt niet te bezuinigen als het gaat