Top 10 Medisch duurste landen

Top 10 Medisch duurste landen

Wie in het buitenland een ongeluk krijgt of met voedselvergiftiging in het ziekenhuis belandt, kan onverwachts te maken krijgen met een hoge ziekenhuisrekening. De basiszorgverzekering vergoedt vaak maar een deel van die buitenlandse rekening. Daarom is het handig te weten wat medisch dure landen zijn.
Medische kosten per inwoner per jaar
De medische kosten per inwoner per jaar is één manier om te kijken naar de medische kosten binnen een land. Aan de hand van cijfers van de World Health Organization (WHO) komen wij dan tot de volgende Top 10 Medisch duurste landen.

10. Oostenrijk

Het geboorteland van Mozart spendeert jaarlijks per inwoner gemiddeld € 4.137,- aan medische zorg. Daarmee staat het Alpenland op plek 10 op de lijst van medisch duurste landen.

9. Nederland

Ons eigen land staat nog net in deze top 10. In de lage landen liggen de medische kosten per inwoner op € 4.389,- per jaar.

8. Canada

Niet alleen in Europa geeft men veel uit aan medische zorg, maar dat geldt ook voor Noord-Amerika. In Canada zijn de gemiddelde medische kosten per inwoner € 4.392,- per jaar.

7. Australië

Ook Down Under is in deze lijst vertegenwoordigd. In het land van de kangoeroes en Crocodile Dundee spendeert men aan medische zorg gemiddeld € 4.697,- per inwoner per jaar.

6. Denemarken

Scandinavië is ook goed vertegenwoordigd in deze top 10. Zo liggen in Denemarken de medische kosten per inwoner per jaar op € 4.823,-.

5. Monaco

Niet alleen in het casino van het prinsdom rolt het geld, maar ook in de medische zorg. In het ministaatje liggen de medische kosten per inwoner op € 5.132,- per jaar.

4. Luxemburg

De kleine landen zijn goed vertegenwoordigd in deze top 10. In Luxemburg liggen de medische kosten per inwoner op zo’n € 5.701,- per jaar.

3. Verenigde Staten van Amerika

In de Good Old USA besteedt men jaarlijks gemiddeld € 6.805,- per inwoner aan medische zorg. Daarmee staat het land van de onbegrensde mogelijkheden op nummer 3 in deze lijst.

2. Zwitserland

Het land van Heidi staat bekend om zijn kuuroorden en privéklinieken. Het is daarom niet echt verrassend dat het Alpenland op de 2e plek staat. In Zwitserland liggen de medische kosten per inwoner per jaar op € 6.870,-.

1. Noorwegen

Wie ooit in het land van de Noormannen op vakantie is geweest, weet dat het een duur land is. Dit blijkt ook uit de gemiddelde medische kosten per inwoner per jaar. In het Scandinavische land ligt dat op € 6.928,-. Daarmee staat Noorwegen op nummer 1 van de Top 10 Medisch duurste landen.

 

Duurste ziekenhuisbedden
De medische kosten per inwoner is één manier om te bepalen wat medisch dure landen zijn, maar dit zegt niet alles. Naast de kosten van medische behandelingen, hebben immers ook andere zaken (bijv. leeftijdssamenstelling) invloed op het cijfer. Een andere manier is om te kijken naar de kosten van één ziekenhuisovernachting.
Bekijk onze Top 10 Duurste ziekenhuisbedden ter wereld.

Basiszorgverzekering vergoedt deels

Wist je dat de basiszorgverzekering spoedeisende zorg buiten Europa slechts vergoedt tot maximaal het bedrag dat vergelijkbare zorg kost in Nederland? Meerkosten komen voor eigen rekening. Het kan daarom zinvol zijn, om je hiervoor aanvullend te verzekeren. Bijvoorbeeld met een reisverzekering met een aanvullende dekking voor medische kosten.

Medische zorg aanvullend verzekeren?

Is het verstandig om je altijd bij te verzekeren als je naar een medisch duur land op vakantie gaat? Niet per se. Een aantal Europese landen hebben onderling afspraken gemaakt over medische zorg van mede-Europeanen. En als je in een arm land in een privékliniek belandt, dan kan je toch nog met een hoge rekening te maken krijgen die je deels zelf zal moeten betalen.

Het zit dus allemaal toch wat ingewikkelder in elkaar. Maar wanneer is het nu verstandig om je aanvullend te verzekeren? Dat kan per persoon verschillen, maar om je te helpen heeft online verzekeraar De Nederlanden van Nu een interessant artikel geschreven: Wanneer Medische kosten aanvullend verzekeren?

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Cadeautips voor Mannen

Heb jij er ook altijd moeite mee om