Top 10 Leukste Attracties Toverland

Top 10 Leukste Attracties Toverland

Met de komst van de Magische Vallei mag Toverland (gelegen in Sevenum) zich met recht een volwaardig attractiepark noemen. Toverland is een weinige Nederlandse pretparken die een enorme groei heeft meegemaakt. Afgelopen jaar heeft het park maarliefst 24% meer bezoekers getrokken ten opzichte van een jaar eerder (2013). Nu het attractieaanbod sterk is toegenomen vonden wij het tijd om een top 10 te maken van de leukste en spannendste attracties die je in Toverland kan vinden. Eerder maakten we al vergelijkbare lijstjes voor pretparken als De Efteling en Europa-park.

 

10. Survival Parcours

Het survival parcours is een groot houten klimtoestel op zo’n acht meter hoogte. Bezoekers worden in een tuigje vastgemaakt en mogen een parcours afklimmen. Onderweg moeten ze op grote hoogte klimmen, springen en kruipen. Hier moet je geen hoogtevrees voor hebben!

9. Villa Fiasco

Villa Fiasco is een groot huis gelegen in de tweede hal van attractiepark Toverland. Het huis zit vol hindernissen zoals bewegende trappen, lopende banden en een rollende ton. Je moet alle hindernissen trotseren om bij de glijbaan uit te komen.

8. Scorpios

Scorpios is het spectaculaire schommelschip van Toverland. Dit schommelschip staat in het Troy themagedeelte en is ook geheel gethematiseerd. Het schommelschip gaat erg hoog en zorgt voor kriebels in de buik.

7. Boomerang

De boomerang is een kleine achtbaan die door de eerste hal van Toverland raast. De karretjes zijn wat aan de kleine kant maar toch is de Boomerang een snelle achtbaan met een paar goede stevige bochten.

6.Djengu River

Djengu River is een nieuwe waterattractie gelegen in de Magische Vallei, het nieuwe themagebied van Toverland. Bezoekers stappen in een grote band en varen een kolkende rivier af.

5. Woudracer

De Woudracer is een soort elektrische slee. Bezoekers gaan in het karretje zitten en kunnen met een hendel de snelheid van het karretjes bepalen. De woudracer gaat erg hard en is vrij uniek in pretparkland.

4. Backstroke

De backstroke is een boomstamattractie die wel 16 meter hoog gaat. Hieronder hebben we een filmpje gezet van deze leuke en natte attractie.

3. Dwervelwind

De dwervelwind is de nieuwe achtbaan van Toverland. De karretjes van deze achtbaan draaien om hun eigen as waardoor de achtbaan extra spectaculair wordt. Ook is er een speciale soundtrack gemaakt voor deze achtbaan.

2. Booster Bike

De Booster Bike is een unieke achtbaan waarbij de bezoekers op motors zitten. Daarnaast wordt de achtbaan gelanceerd door sterke magneten die onder de achtbaan bevestigd zijn.

1. Troy

Troy is een van de grootste en meest spectaculaire houten achtbanen van Nederland. Je zal het niet verwachten maar de hoogste houten achtbaan van de BeNeLux staat in Toverland. Troy is erg heftig en is zeker een aanrader voor de bezoekers die van een adrenalinestoot houden.

Nieuwe attracties

Onlangs maakte Toverland bekend dat zij een nieuwe en unieke achtbaan gaan bouwen. De achtbaan komt te staan in een nieuw themagebied. Bekijk hier een compleet bijgewerkt overzicht van alle Toverland attracties.

Vergelijkbare Lijstjes

2 Comments

  1. hoe lang moet je zijn voor villa fiasco?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

De 10 tofste reisblogs van Nederland

Op het moment schieten de blogs over reizen