Top 10 Kinderfilms

Top 10 Kinderfilms

Er zijn net zoals films voor volwassenen honderden films gemaakt voor kinderen. De ene film is de andere niet en daarom hebben wij een top 10 gemaakt van de beste kinderfilms. De films uit deze lijst hebben goede recensies gehad en zijn goed bekeken in de bioscoop. Kinderfeestje? zet een van deze films op en je kan even anderhalf uur bijkomen van de drukte. Bekijk nu onze top 10 beste kinderfilms inclusief de trailer en extra informatie. Wat vind jij een goede kinderfilm? Deel het met ons en onze bezoekers onderaan de pagina.

10. Willy Wonka en de Chocoladefabriek (1971)

Geweldige muziek, grappige sketches en een prachtig verhaal van Roald Dahl maakt van Willy Wonka en de Chocoladefabriek een geweldige film. Deze kinderfilm is uitgegeven in 1971 maar toch blijft het een geweldige film om naar te kijken. De film wordt op IMDB (Internet Movie Database) beoordeelt met een 7,8.

 

9. E.T.

E.T. is een van de meest ontroerende kinderfilms ooit gemaakt. Het buitenaardse wezen E.T. is beland op aarde en wilt naar huis. Gaat het lukken om E.T. naar huis te krijgen? E.T. is uitgegeven in 1982 en is een film die je gezien moet hebben. De film wordt op IMDB beoordeelt met een 7,9.

 

8. Harry Potter

Tovernaarsleerling Harry Potter kan uiteraard niet in deze top 10 lijst ontbreken. Harry Potter komt erachter dat hij geen gewone jongen is maar een tovernaar. Hij verlaat zijn oom en tante en gaat studeren aan Zweinstein de hogeschool van de kunsten. Harry Potter is een reeks van 8 films met als eerste film ‘De steen der wijzen’. Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

7. Indiana Jones and the Raiders of the lost ark

Indiana Jones is een spannende avonturenfilm met goede stunts en mooie locaties. De film zit vol met slangen, spinnen, geheime gangen en nog veel meer avonturen.

6. Mary Poppins

Mary Poppins is al iets verouderd maar toch blijft deze kinderfilm geweldig. Mary Poppins zit vol met vrolijke liedjes en grappige effecten. De film komt uit 1964 maar is zeker het kijken waard!

5. Up

Up is een recente animatiefilm van Pixar. De film brengt zeker wat emotie met zich mee maar zit ook vol met grappen. Daarnaast zijn de animaties verbluffend om naar te kijken. Up is uitgekomen in 2009 en is verkrijgbaar op Bluray-DVD.

4. Monsters Inc.

Monsters Inc (Monsters & Co) gaat over de monsterwereld. De monsterwereld draait op energie die wordt gewonnen uit de schreeuw van kinderen. Als de 5 jarige Boo per vergissing de monsterwereld betreed is de chaos compleet. Deze kinderfilm van Pixar zit vol met humor, mooie animaties en prachtige soundtracks.

3. Toy Story

Toy Story is een van de eerste animatiefilms van Pixar. Ook is het de eerste animatiefilm die volledig gemaakt is met de computer.

2. Finding Nemo

Nemo raakt door een ongeluk zijn vader kwijt en beland in een aquarium. De zoektocht naar Nemo begint en gaat dwars door de grote oceaan. Deze film zit vol met avonturen, humor en de nodige ontroering. Zal het Marlin lukken om zijn zoon Nemo terug te vinden?

1. De Leeuwenkoning

De Leeuwenkoning wordt gezien als een van de beste films ooit gemaakt. Niet gek want het is een van de meest uitgebreide tekenfilms ooit gemaakt. De film gaat over een leeuwenkolonie op de savanne. Simba moet zijn vader opvolgen als leeuwenkoning maar de gemene leeuw Scar steekt hier een stokje voor. Simba wordt verbannen door Scar en zo beland Simba in een heel andere wereld. De Leeuwenkoning heeft 2 Oscar’s gewonnen en daarnaast nog 22 andere prestigieuze prijzen.

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Engste horrorfilms deel 2

Er zijn veel horrorfilms maar wat zijn nou