Top 10 Grootste Luchthavens Ter Wereld

Top 10 Grootste Luchthavens Ter Wereld

Vliegvelden zijn er in alle denkbare vormen. Er zijn vliegvelden die slechts bestaan uit een klein hutje en er zijn vliegvelden die gezien kunnen worden als een grote stad. Hierbij de Top 10 ‘Grootste Vliegvelden’. Schiphol staat niet in de Top 10. Onze luchthaven staat op de 16e plaats met 51 miljoen reizigers per jaar.

10. Luchthaven Dubai International Airport

De luchthaven van Dubai groeit nog steeds erg snel. Dubai is een belangrijk knooppunt voor vluchten tussen Azië en Europa.
Dubai heeft jaarlijks ruim 57,6 miljoen reizigers.

 

9. Soekarno- Hatta International Airport

Deze luchthaven is gelegen in Jakarta. Op dit moment wordt het vliegveld nog verder uitgebreid omdat elk jaar 57,8 reizigers de luchthaven bezoeken. De luchthaven zelf is slechts voor 38 miljoen mensen berekend.

 

8. Dallas-Fort Worth International Airport

Deze luchthaven is de thuishaven van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines. Ruim 58,5 miljoen reizigers reisden in 2012 via Dallas.

7. Paris Charles de Gaulle Airport

Paris Charles de Gaulle Airport (CDG) is een van de belangrijkste luchthavens van Europa. Deze luchthaven gelegen in Parijs verwerkt elk jaar 61,6 miljoen reizigers.

6. Los Angeles International Airport

Los Angeles International Airport (LAX) telde in 2012 63,6 miljoen reizigers. Hiermee staat het vliegveld op de 6e plek in de top 10 grootste luchthavens.

5. O’Hare International Airport

O’Hare International Airport (ORD) is het een na grootste vliegveld van Amerika. Jaarlijks reizen er 66 miljoen reizigers via deze luchthaven.

4. Tokyo International Airport (HND)

Tokyo International Airport (HND) ligt vlak tegen Tokio aan waardoor het veel bezoekers heeft. In totaal heeft het vliegtuig rond de 66,8 miljoen reizigers.

3. London Heathrown Airport

London Heathrow Airport (LHR) is het belangrijkste Europese vliegveld en is een belangrijk knooppunt tussen internationale vluchten. Londen is het centrum van het luchtverkeer. In totaal heeft Londen namelijk 5 vliegvelden. Hiervan is Heathrown verreweg de grootste met ruim 70 miljoen reizigers.

2. Beijing Capital International Airport

Beijing Capital International Airport (PEK) is het grootste en belangrijkste vliegveld van Azië. De luchthaven is de belangrijkste thuishaven van Air China en heeft maarliefst 80 miljoen bezoekers.

1. Jackson Atlanta International Airport

Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport (ATL) heeft per jaar maarliefst 1 miljoen inkomende en uitgaande vluchten. Hierdoor heeft Atlanta bijna 100 miljoen reizigers per jaar. De meeste vluchten vanaf deze luchthaven zijn binnenlandse vluchten.

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

De 10 tofste reisblogs van Nederland

Op het moment schieten de blogs over reizen