Top 10 grootste, en sterkste legers ter wereld

Top 10 grootste, en sterkste legers ter wereld

Grootste legers ter wereld

Een groot en sterk leger is erg belangrijk als je je land wil verdedigen tegen indringers, veel landen sterven er dan ook naar om het grootste leger ter wereld te krijgen. Het is dan ook iets waar veel landen een hoop geld in pompen. Hieronder vind je de top 10 van de grootste, en sterkste legers ter wereld.

10. Israël

Een oorzaak waardoor het leger van Israël zo groot is komt door de dienstplicht die geldt voor mannen en vrouwen. Er wordt ongeveer 16 miljard in het leger gepompt, zodat het land 187.000 militairen kan onderhouden. Ze investeren een hoop in wapens en vliegtuigen, hierdoor is het ook een erg sterk leger.

9. Japan

Japan investeert vrij weinig in het leger op het moment. Ook beschikt het leger over weinig personeel en wapens. Dit land had een sterker leger kunnen hebben, maar door de ervaringen van de Tweede Wereldoorlog doet Japan het erg rustig aan. Japan is ooit een van de sterkste legers geweest voor de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de tweede werldoorlog zijn de meeste Japanse steden zwaar gebombardeerd.

8. Frankrijk

Frankrijk haalt zijn kracht vooral uit de militairen en reservisten de in dienst zijn van het leger. Verder hebben de Fransen een hele sterke legermacht op zee Het defensiebudget is relatief laag.

Wil je het Franse leger een keer bewonderen, dan is het een idee om de Franse tv aan te zetten op 14 Juli, dat is een Franse nationale feestdag. Er worden dan een enorme parade gehouden op de Champs-Elysees.

7. Zuid-Korea

Zuid-Korea investeert veel in de legermacht vanwege Noord-Korea. Zuid-korea heeft zich flink bewapend en gemoderniseerd om zo een inval meteen neer te kunnen slaan.

6. Turkije

15 jaar geleden heeft Turkije een 20-jarenplan in werking gesteld om het leger te moderniseren. Daar zijn ze nu hard mee bezig. Dit doen ze door middel van het investeren van 160 miljard Euro. Als ze zo doorgaan, heeft Turkije over een aantal jaar een vernieuwd leger, waarmee ze mogelijk nog stijgen in de lijst.

5. Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk was in het verleden het grootste leger ter wereld, maar tegenwoordig is het leger een stuk minder sterk. Het is echter nog wel een leger waar rekening mee moet worden gehouden als het erop aan komt.

4. India

India beschikt over een ruim miljoen militairen die in dienst zijn. Dit is opmerkelijk aangezien er in dit land geen dienstplicht geldt. Het leger richt zich voornamelijk op de verdediging van het land en een stuk minder op de zee. India is op het moment bezig met de modernisatie van het leger. Een voorbeeld hiervan is de langeafstandsraket van 12 april 2012. Door deze raket is India het eerste land sinds het non-proliferatieverdrag dat ook over kernwapens beschikt met een enorme rijkweidte.

3. China

China is het land met de meeste inwoners, het is dus ook min of meer te verwachten dat dit land een grote militair leger heeft. Bijna 2,3 miljoen bewoners van de 1,3 miljard burgers van dit land zitten in het leger. Het land besteedt dan ook een hoop geld aan het leger, namelijk 100 miljard en heeft flinke ambities.

2. Rusland

Het Russische leger is berucht vanwege de wanpraktijken die plaatsvinden. Enkele voorbeelden zijn de zogenaamde ontgroeningen die regelmatig uit de hand lopen. Vaak lopen deze uit tot zelfmoorden, mishandelingen enzovoorts. Het leger wordt dus gevreesd. Ondanks deze wanpraktijken is het wel een van de grootste en sterkste legers in de wereld. Daarbij beschikt dit land over kernwapens.

1. Verenigde Staten

De verenigde staten is sinds de Koude oorlog het sterkste en grootste leger ter wereld. Voor veel mensen komt dit niet als een verrassing als je kijkt naar het defensiebudget. Amerika spendeert meer dan 700 miljard aan het Amerikaanse leger. Verder is het ook de grootste kernmacht.

Vergelijkbare Lijstjes

22 Comments

 1. ik dacht dat china het sterkste leger had

  1. hoi brandon

  2. China heeft het grootste leger in aantal militairen. niet in hun macht.

  3. China heeft het op een na gróótste

  4. china heeft het meeste soldaten maar dat maakt hun nog niet het sterkste

 2. Duitsland en Noord korea?

  1. Waar tf zijn die duitsers? Ff serieus de Jappanse troepenmacht is niet heel erg sterk en de Duitse gromacht is 10× sterker

 3. ik dacht dat Noord-korea de sterkste was wegens de dreigingen ETC.

 4. een boos iemand

  noord korea waar staat die ?????????????????????

  1. in noord korea

  2. Dat kan je heus wel ergens opzoeken

 5. Een erg boos iemand bozer dan een boos iemand

  Waar staat n.korea

 6. Ik dacht dat Israël wel sterker was.

 7. Is Turkije zo sterk? Omg ik d8 dat wij sterker waren dan Turkey :((

  1. EU is sterker dan Turken en ze kunnen ons niet aanvallen I.V.M NAVO

 8. Turkije hoort bij NAVO. Dus,….maak je niet druk. We kunnen Erdohitler best vertrouwen. En dan doen we ook met onze huidige EU leiders. Erdohitler is onze grootste vriend.

  1. houd effe je bek dicht met je erdohitler

 9. waar is noord korea

 10. Turkije terecht op 6e plaatst. Oorlogen die zij hebben gewonnen en wat voor aandeel zij hebben in het NAVO is gigantisch groot, Duitsland komt niet voor in het lijst omdat na het 2e wereldoorlog afspraken zijn gemaakt met het VN dat Duitsland geen eigen leger mocht hebben. Er zijn momenteel alleen legers aanwezig om het lokale volk te beschermen van bedreigingen die bestaan alleen uit internationale NAVO legers.

 11. smerika is niet de grootste kern macht rusland heeft er meer amerika heeft er inderdaad veel maar niet zo veel als rusland

  1. En dat is jouw mening of moeten we dat zien als bron van info die jij hebt van de witte huis en Trump himself

  2. Je hebt gelijk maar rusland heeft niet veel tech

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

De 10 tofste reisblogs van Nederland

Op het moment schieten de blogs over reizen