Top 10 Franse chansons

Top 10 Franse chansons

Franse chansons zijn poëtische liedjes die meestal over de liefde gaan. Een zanger die chansons zingt wordt chansonnier genoemd. Bekende chansonniers zijn; Edith Piaf, julien Clerc en Ramses Shaffy. Hierbij de top 10 met de mooiste franse chansons. In deze Top 10 kan je de mooiste Chansons beluisteren van bekende Chansonniers. De lijst is gebaseerd op de populariteit en hitnotering van Chansons. De meeste liedjes in deze lijst zijn afkomstig uit Frankrijk. Enkele liedjes zijn afkomstig van Belgische artiesten.

10. Capri C’est Fini – Hervé Vilard

De Franse Chansonnier Hervé Vilard werd bekend in de jaren 60. Zijn eerste single was Capri C’est Fini en deze chanson was direct zijn grote doorbraak. Dit liedje is een van de beste werken uit het ouvre van de Franse zanger. Beluister de volledige chanson hieronder via Youtube.

9. Non, Je ne regrette rien – Edith Piaf

Edith Piaf is zonder twijfel de bekendste zangeres uit de Franse geschiedenis. De bekendste chansons van Piaf zijn; Milord, La Vie en Rose en Non, Je ne regrette rien. Na de tweede wereldoorlog trad Edith Piaf op door heel Europa. Ze was een van de meest populaire artiesten van die tijd. Beluister hieronder een van haar grootste chansons ‘Non, Je ne regrette rien’.

8. Une belle histoire – Michel Fugain

De liedjes van Michel Fugain zijn gecoverd door tientallen grote artiesten. Zelf werd Michel Fugain vooral bekend van zijn grootste hit ‘Une belle histoire’. Beluister hieronder deze prachtige Franse chanson.

7. Vous permettez, monsieur – Salvatore Adamo

Salvatore Adamo is een Belgische Chansonnier met Italiaanse roots. De bekendste chanson van Adamo is ‘Vous permettez, monsieur’. Dit nummer staat ook jaarlijks in de Top 2000.

6. C’est moi – C. Jerome

De Franse zanger C. Jerome was vooral bekend in de jaren 70. De bekendste chanson van Jerome is ‘C’est Moi’ die is uitgebracht in 1974. Ook dit liedje is terug te vinden in de Top 2000.

5. La ballade des gens heureux – Gerard Lenorman

De Franse chansonnier en tekstschrijver Gerard Lenorman heeft in 1976 het liedje ‘La ballade des gens Heureux’ uitgebracht. Deze chanson stond maarliefst 10 weken op de nummer 2 in de Franse hitlijsten. Het liedje is hieronder te beluisteren via Youtube.

4. Venise – Julien Clerc

Julien Clerc is een bekende Franse zanger die veel albums heeft uitgebracht. In totaal staan er 6 liedjes van deze Franse chansonnier in de Top 2000. Beluiste hieronder zijn chanson ‘Venise’.

3. La mere – Charles Trenet

Charles Trenet is een chansonnier van de oude garde. Zijn chanson ‘La Mere’ wordt nog steeds veel gebruikt in televisiespotjes, onlangs werd dit nummer gebruikt in de comedy ‘Mr. Bean on Holiday’.

2. Casser la voix – Patrick Bruel

Patrick Bruel is een populaire Franse zanger en chansonnier. Een van zijn grootste hits is ‘Casser la voix’.

1. Les lacs du Connemara – Michel Sardou

De Franse zanger Michel Sardou had een enorme hit te pakken met het feestnummer ‘Les lacs du Connemara’. Deze vrolijke chanson gaat over de Ierse streek Connemara. Michel Sardou zingt over een woeste natuur en een ruige manier van leven.

Vergelijkbare Lijstjes

3 Comments

  1. Waar is “Ne me quitte pas?”. Hoe kun je een top tien chansons maken zonder Jacques Brel? Vraiment incroyable!

  2. Inderdaa….Eric..

  3. En met maar één zangeres.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Carnavalskrakers 2022

De website Top10s heeft de beste carnavalskrakers van