Top 10 Datingsites in Nederland

Top 10 Datingsites in Nederland

Datingsites, er zijn er al tientallen zo niet honderden en nog steeds zien ondernemers kans om weer een nieuwe site te starten. De wildgroei is compleet en voor single consumenten is het nauwelijks bij te benen. Bij welke site moet je je inschrijven? Een reviewsite die verschillende datingsites vergelijkt heeft een aardige Top 10 gemaakt waar de zoekende vrijgezel mee uit de voeten kan.

Wat hebben ze gedaan? Er zijn een aantal prominente vergelijkingssites die elk een eigen Datingsite Top 10 of Top 5 op hun site hebben staan. Door het gemiddelde te nemen van deze lijstjes kwam datingsite-ervaringen.nl tot een Top 10 van de beste datingsites in ons land. Je vindt de Top 10 hier:

#1: Lexa.nl

Dé site met de grootste naamsbekendheid van Nederland en sinds een paar maanden ook de site met de meeste actieve internetdaters. Ruime keuze; er zijn singles te vinden van alle soorten en maten, dit vanwege het ontbreken van een speciale doelgroep. Sinds kort houdt Lexa ook offline evenementjes, net als concurrent Relatieplanet. RP geeft grote singlefeesten, Lexa houdt het vooralsnog bij kleine borrels. Check ook het reclamesporje van Lexa dat je vast al eens langs hebt zien komen.

#2: Relatieplanet

Een plekje gezakt qua bezoekersaantallen maar nog steeds een uitstekende datingsite. Relatieplanet is onderdeel van de Telegraaf Media Groep en heeft mede daardoor weinig moeite om veel leden te werven. Ook de relatief lage prijzen hebben ene grote aantrekkingskracht op de single consument. Naast internetdaten organiseert Relatieplanet ook feesten. Deze zijn vrij massaal, dus daar moet je wel van houden. Denk aan verschillende zalen met variërende type muziek. Voordeel: je komt op een avond erg veel nieuwe mensen tegen en iedereen is vrijgezel!

#3: Parship.nl

Als je graag gematcht wordt op basis van je persoonlijke kenmerken kun je het beste bij Parship gaan. Hier maak je als nieuw lid gelijk een test waarmee wordt gekeken welke singles die ook bij Parship zitten bij je zouden passen. Nadeel: de site is behoorlijk duur maar daar krijg je wel het een en ander voor terug. De dienst is eigenlijk vooral bedoeld voor hoog opgeleiden, maar aan de poort wordt niet zo streng geselecteerd. Een ander voordeel van zo’n test is dat fakers of lakse mensen weinig zin hebben zich in te schrijven. Vandaar dat het publiek erg serieus te noemen is. Deze korte Parship commercial ken je wellicht wel:

#4: Be2.nl

Ook al een site die gebruik maakt van een test om je te kunnen koppelen aan andere singles en ook daarom een van de duurdere sites. In Nederland sis deze site wat minder bekend dan de 3 sites hier boven maar de dienst is wel aan een opmars bezig. Ook hier is het gratis inschrijven, net als bij alle andere genoemde sites trouwens. Be2 kent geen offline feestjes of iets dergelijks.

#5: e-Matching

De eerste in de lijst met een speciale niche: de hoog opgeleide single. Meer nog dan Parship is dit echt een site voor mensen met een hoger niveau. Je kent vast de reclame wel: deze site is niet bedoeld voor….ehm mensen voor wie hij niet bedoeld is. Samen met Match4me is dit de bekendste relatiesite voor HBOérs en hoger. Hoewel e-matching onlangs de prijzen verhoogde is de site nog steeds niet duur.

#6: 50PlusMatch.nl

50plus Match kent ook een eigen doelgroep, namelijk 50plussers en senioren. Datingsites voor deze doelgroep zijn flink in opkomst, zo is ook hier te lezen. De eigenaar van 50plusmatch is dezelfde als die van Match4me, wat ook een erg succcesvolle site is. Leuk aan deze site is dat je zelf blogs kunt schrijven; zo is er nog meer interactie tussen de leden. Voor senioren is de site makkelijk te handelen.

#7: Match4me.nl

Ook al een site voor mensen met een Hogeschool op Universitair opleiding. Met het waardenprofiel kun je eenvoudig zien wie er qua karakter goed bij je zou kunnen passen. De site navigeert snel en makkelijk en zit gewoon goed in elkaar. John Meuffels is erg succesvol met zijn 2 sites en verdient dan ook een plekje in deze Top 10.

#8: SecondLove

Een beetje een vreemde eend in de bijt, want deze datingsite is voor mensen die al een relatie hebben. Huh? Denk je waarschijnlijk; voor mensen die helemaal niet single zijn? Klopt, deze dienst is er voor die mannen en vrouwen die graag naast hun bestaande relatie nog een beetje extra rondkijken. Dit hoeft niet in een tweede relatie te eindigen natuurlijk; een beetje flirten en spannende berichtjes sturen kan ook heel leuk zijn. Je kent de reclame misschien wel van Eredivisie Live:

#9: Dating.nl

Ondanks het wat ouderwets aandoende design nog steeds een goede datingsite: dating.nl. Met ruim 70.000 leden behoort de site qua grootte tot de middenmoot. Je kunt je er gratis inschrijven en op zoek gaan naar leuke profielen. Als dating.nl haar website een beetje zou verbeteren is een vele hogere plek in deze Top 10 makkelijk haalbaar.

#10: Farmdate.nl

Een datingsite speciaal gericht op agrariers, dat is Frarmdate. De site deed het onder meer erg goed in het TROS rader consumentenprogramma. Farmdate kwam als een van de betere datingsites uit de bus na beoordelingen van het consumentenpanel. MEde door het succes van Boer Zoekt Vrouw is ook deze site flink gegroeid. Ben je single maar geen boer, maar houd je wel van het landelijke leven, dan ben je natuurlijk ook welkom hier.

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook deze Top 10

De 10 meest gemaakte fouten bij verhuizen

Een verhuizing levert voor velen vooral stress op.