Top 10 Bizarre vervoersmiddelen

Top 10 Bizarre vervoersmiddelen

De mens is al eeuwen oud bekend met het verplaatsen van de ene locatie naar de andere locatie. Dit geschiedde voorheen te voet, maar naar mate de technologie ontwikkelde, ging men steeds verder met het ontwikkelen van transport middelen om mensen van het ene punt naar de andere te vervoeren.

10. Segway

De Segway is een volledig geautomatiseerde, batterij aangedreven transportmiddel die snelheden tot 12,5 mph heeft. Je kan er afstanden van 24 mijl mee afleggen en heel handig en vaak gebruikt door bewakers en politie agenten.

10-Segway

9. Velomobile

Een Velomobile is in wezen een horizontale, driewielige fiets, ingepakt in een soort plastic omhulsel. De buitenste schil beschermt de rijder tegen de harde elementen van regen, sneeuw en hagel. Enkele recente modellen zijn ook ontworpen met opslag, waardoor het semi-functioneel wordt bij het halen van boodschappen.

9-vervoersmiddelen-velomobile

8. Hoverboard

Een Hoverboard (of hoverboard) – is een fictief levitating board dat gebruikt wordt voor persoonlijk vervoer. Het idee is ontstaan uit de populaire film Back to the Future. Hoverboards worden over het algemeen afgeschilderd als een skateboard zonder wielen. De hedendaagse Hoverboard is wel uitgerust met wielen en vergt een groot vermogen om te balanceren. Bij deze Hoverboards is balans heel belangrijk.

8-vervoersmiddelen-hoverboard

7. De Aquaskipper

Wil jij ook lopen op water? Wie zou dat nou niet leuk vinden en met de Aquaskipper is dat ook nog mogelijk. Zet de kracht van je op en neer bewegingen in om je te laten vliegen en wel hoog boven het wateroppervlak, zonder geluid, rook of waterverontreiniging. De uitvinder van de Aquaskipper heeft een leuke gadget gebouwd voor hen die de ervaring van het geruisloos glijden op water, in harmonie met de natuur willen ervaren en dat terwijl je ook nog een geweldige work-out krijgt.

7-vervoersmiddelen-aquaskipper

6. De Lopifit

De Nederlanders hebben een overvloed aan liefde voor fietsen, dat is waarom het idee ontstond om een loopband te ontwerpen die tevens een fiets is. De Lopifit, is een loopband fiets die eruitziet als een fiets maar geen pedalen heeft, in plaats daarvan is er een loopband. Deze loopband zet door de loopbeweging stroom om in de batterij, die op zijn beurt het achterwiel aandrijft.

6-vervoersmiddelen-loplift

5. De HumanCar

Het lijkt op het soort voertuig dat je zou zien in Bedrock, maar deze hand-aangedreven hybride auto kan snelheden bereiken tot 60 mph en houdt je daarnaast ook nog fit. De HumanCar biedt plaats aan maximaal vier personen, is het geesteskind van Charles Greenwood, een ingenieur die heeft gewerkt aan de ontwikkeling van de perfecte mens-aangedreven voertuig voor meer dan 40 jaar. Met alle vier mensen, kan het voertuig op menselijke kracht alleen al aardig vooruitkomen, maar het heeft ook elektrische batterij wanneer er minder passagiers zijn.

5-vervoersmiddelen-humancar

4. Powerisers

Powerisers zijn een soort van verende stelten waarmee je 9ft stappen kan nemen en 6ft in de lucht kan springen. Ze werden ontworpen door Alexander Bock en de sport is meestal bekend als bocking of power-bocking. De stelten zijn ook bekend als PoweriZers, Power-Skips of Pro-jumps. Een versie van verende stelten of te wel Powerisers kunnen je laten wandelen, springen, of hardlopen. Deze Powerrisers geven een superheld-achtige vermogen om te springen. Het zijn been extensions die mobiliteit sneller en leuker maken.

4-vervoersmiddelen-poweriser

3. Chiva Express

De Chiva Express is een bus die op de rails van een trein rijdt in Ecuador, waarbij reizigers een route in de Andes gebergte kunnen maken. De rails werden oorspronkelijk gelegd om de bergen aan te sluiten op de zee, maar nu is de route bestemd voor sightseeing. De beste stoelen zijn op het dak, hoewel de berglucht een beetje koud kan zijn voor sommigen.

3-vervoersmiddelen-chiva

2. Hovercraft boot

Dit is een speciale boot die opgehangen is aan een luchtkussen, deze ambachtelijke boot biedt een vlotte rit over het water.

1. De ijsboot

In Madeline Island wordt elke winter door middel van een special veerboot, mensen vervoerd. De twee-mijl ijs snelweg in de winter heeft niet de mogelijkheid om tijdens de overgangsfase, de voertuigen te ondersteunen. Daarom wordt de verbinding in die periode onderhouden door ijsboten met lucht propellers.

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Studentensteden met de goedkoopste kamerprijzen (huur)

Door de wooncrisis zijn de huren van studentenkamers