Top 10 Bezienswaardigheden in Rome

Top 10 Bezienswaardigheden in Rome

1. Het Colosseum

rome4

Dit imponerende gebouw uit de Romeinse tijd mag je niet missen. Vroeger vochten hier gladiatoren tegen elkaar of tegen wilde dieren. Het gebouw bood plaats aan 50.000 toeschouwers, net zoveel als een groot voetbalstadion.

2. Het Forum Romanum   

Dit was ooit het regeringscentrum van het Romeinse Rijk. Nu is het niet veel meer dan een verzameling resten van muren, maar er is weinig verbeelding voor nodig om je een voorstelling te maken van de betekenis ervan. Hier zetelde de senaat en werd Julius Ceasar vermoord.

 

3. De Engelenburcht

Dit gigantische gebouw werd oorspronkelijk gebouwd als mausoleum voor keizer Hadrianus. Later was het lange tijd in gebruik als residentie van de pausen. De Engelenburcht biedt een prachtig uitzicht over de rivier de Tiber en de stad.

rome2

4. Het Pantheon

Pantheon betekent tempel voor alle goden. Later werd dit bijzondere gebouw met zijn ronde koepel die in het midden open is een van de belangrijkste katholieke kerken. Nu is het een van de meest geliefde plaatsen voor een huwelijksvoltrekking.

 

5. De Thermen van Caracella

Dit grote badhuizencomplex geeft een duidelijk beeld van het belang dat de Romeinen aan hun badhuizen hechtten. Deze thermen (naar thermos – hitte) bevatten onder meer koude en warme baden. Er werden ook verschillende sporten beoefend en voor de intellectuele ontwikkeling kon men terecht in twee bibliotheken: één met Griekse teksten en een andere met Latijnse manuscripten. Typerend voor de Romeinen was hun uitspraak mens sana in corpore sano: een gezonde geest in een gezond lichaam. Vlakbij deze thermen vind je veel mooie vakantiehuisjes van Charme-Quality.

 

6. De Catacomben

De catacomben vormen een ondergronds gangenstelsel van tussen de 900 en 1.300 kilometer lengte waar de eerste christenen hun doden begroeven. Zij wensten niet op de zelfde begraafplaats als heidenen te liggen.  Omdat de meeste christenen arm waren en geen grond bezaten werd een klein stukje grond van een rijke familie gebruikt om daar vanuit gangen te graven. Sommige catacomben hebben vijf verdiepingen en zijn meer dan twintig meter diep.

 

7. De Sint-Pieterskerk

De Sint Pieterskerk is één van de bekendste bouwwerken uit de Renaissance, met medewerking van onder andere Michelangelo en Bernini gebouwd de plaats van het vermeende graf van de apostel Petrus. Volgens de legende reisde Petrus na de dood van Christus naar Rome, alwaar hij in het jaar 64 door keizer Nero werd gekruisigd. De bouw van de Sint Pieter begon in 1506 en werd 120 jaar later voltooid.

 

8. De Sixtijnse Kapel

De Sixtijnse kapel is de plaats waar het conclaaf van de kardinalen plaatsvindt als er een nieuwe paus moet worden gekozen. Het is één van de meest bijzondere gbouwen ter wereld, geheel beschilderd met fresco’s van Michelangelo. Deze bestaan uit meer dan 300 figuren. Hij werd in eerste instantie betaald om alleen de twaalf apostelen af te beelden, maar hij vond deze opdracht geen recht doen aan de grootsheid van de kapel en schilderde op eigen initiatief door. Hij was er vier jaar mee bezig.

 

9. Piazza di Spagna

De Piazza di Spagna is bekend om de Spaanse trappen. Hier beklimmen bruidsparen de 138 treden van de trap om geluk af te dwingen voor hun huwelijk. Iets verderop bevindt zich de Trevifontein, bekend van de film La Dolce Vita van Fellini.

rome3

 

 

10. De Via Appia

De belangrijkste weg van het Romeinse Rijk is nog steeds in verbluffend goede staat. Een wandeling over de oude Romeinse Via Appia biedt een mooi uitzicht over zowel de stad als het platteland. Als je vanuit een vakantiehuis Italië wilt ontdekken moet je zeker deze straat bewandelen.

 

Video:

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

De 10 tofste reisblogs van Nederland

Op het moment schieten de blogs over reizen