Top 10 must see bezienswaardigheden Boedapest

Top 10 must see bezienswaardigheden Boedapest

Top 10 bezienswaardigheden Boedapest, het parlementsgebouw

Sinds de val van de Sovjet-Unie is Boedapest sterk gegroeid. Net zoals andere steden die onderdeel uitmaakte van de Sovjet Unie zoals Berlijn is Boedapest een hippe en kunstzinnige stad. Met de dalende prijzen voor vliegtickets is Boedapest een goede bestemming voor een stedentrip. Het historische centrum staat vol met prachtige panden waaronder het unieke parlementsgebouw. Volgens critici is het parlementsgebouw een van de mooiste bouwwerken ter wereld. In deze Top 10 hebben wij de ‘must-see’ bezienswaardigheden van Boedapest in een lijstje gezet.

10. Margaretha eiland

Het Margaretha eiland is een eiland in de Donau tussen Boeda en Pest. Het eiland is een groot stadspark met onder andere een spectaculaire fontein. Met mooi weer kan je goed recreeren op het eiland. Ook zijn er verschillende terrassen en biertuinen te vinden op Margaretha eiland. Bekijk hieronder een filmpje van de fontein op Margaretha eiland.

9. Hongaarse opera

Boedapest heeft een prachtig operatheater dat thuishaven is van de ‘National Hungerian Opera’. Mocht je van klassieke muziek en opera houden dan kan je het programma van de Hongaarse opera checken. Er zijn het hele jaar door verschillende operaproducties.

Boedapest opera

8. ‘Váci street’

De Váci street is de Terrasstraat van Boedapest. In deze straat vind je vele cafés en restaurants en in de zomer kan je hier goedkoop terrassen. Er zijn regelmatig happy hours dus de Váci street is de plek om een wijntje te drinken na een dagje Boedapest.

terrassen in Boedapest

7. Museum of fine art

Het museum of fine art heeft een van de grootste en indrukwekkendste kunstcollecties van Hongarije. Helaas is het museum momenteel gesloten vanwege renovatie. In 2017 wordt het Museum of fine art weer geopend.

6. Matthiaskerk Boedapest

De Matthiaskerk is onderdeel van de burcht van Boeda. Op de heuvels van Boeda ligt de Matthiaskerk. Samen met het vissersbastion is dit een prachtige plek om te bezoeken. Je vind er eeuwenoude beeldhouwwerken en tevens een prachtig uitzicht over Pest en het Parlementsgebouw.
Boedapest-Bezienswaardigheden_matthiaskerk

5. Ruin pubs van Boedapest

Kenmerkend voor het nachtleven van Boedapest zijn de Ruin pubs. Ruin pubs zijn vervallen gebouwen die zijn omgetoverd tot vintage café. Een bekende Ruin pub is de Szimpla Kert. De Szimpla Kert is gevestigd in een oude kolenfabriek en is omgetoverd tot Ruin pub. Ook de Instant is een bekende Ruin pub waar je tot diep in de nacht kan feesten. Bekijk hieronder een filmpje over Ruin pub ‘Instant’ gelegen in het hartje van Boedapest.

4. Goulash

Een typisch Hongaars gerecht is natuurlijk Goulash. In Boedapest vind je vele restaurants die zelfgemaakte Goulashsoep verkopen. Goulash bestaat uit vlees, verschillende groenten waaronder knoflook, paprika en wortel en verschillende kruiden. De beste Goulash kan je eten bij het populaire restaurant ‘Comme Chez Soi’. Andere goede Goulash restaurants zijn Zeller bistro en Hungarikum Bistro.

3. Boedapest markthallen

Midden in het centrum liggen de markthallen van Boedapest. In deze markthallen vind je veel lokale producten zoals Hongaarse wijnen en Hongaarse worst. Leer meer over de Hongaarse cultuur en het dagelijks leven door een bezoek te brengen aan de markthallen.

2. Het Hongaars parlementsgebouw

Het parlementsgebouw van Hongarije is een van de mooiste gebouwen ter wereld. Het gebouw is ontworpen in 1885 door de architect Imre Steindl en is voltooid in 1904. Het is een aanrader om een rondleiding te nemen in het parlementsgebouw. Tijdens deze rondleiding kan je al het pracht en praal binnen bekijken zoals de historische parlementszaal. Het parlementsgebouw is gelegen aan de Donau wat een spectaculair uitzicht geeft bij het bezoek aan stadsdeel Boeda.

Top 10 bezienswaardigheden Boedapest, het parlementsgebouw

1. De badhuizen van Boedapest

Boedapest heeft een aantal fantastische badhuizen. De beste badhuizen van Boedapest zijn De Gellert en het Széchenyibad. De Gellert spa is gelegen in Boeda, in een luxueus hotel. Het Széchenyibad is gelegen in het stadspark in Pest en is een voormalig paleis. Beiden badhuizen zijn leuk om te bezoeken. Het Széchenyibad is groter en beschikt over een groot buitenbad van 40 graden. De Gellert spa is kleiner maar wel iets luxer. De omslagafbeelding van dit artikel is afkomstig van het Széchenyibad. Hieronder zie je badhuis Gellert.

Badhuizen van Boedapest

 

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

De 10 tofste reisblogs van Nederland

Op het moment schieten de blogs over reizen