Top 10 Bezienswaardigheden Antwerpen

Top 10 Bezienswaardigheden Antwerpen

Centraal Station Antwerpen

Stitched Panorama

Al vanaf de bouw was dit één van de mooiste treinstations van Europa. Na een grootscheepse renovatie hield menig architectuurliefhebber zijn hart vast, maar de moderne accenten, waaronder een enorme glazen koepel, zijn zeer goed geslaagd en maken de aankomst per trein een reusachtige eerste impressie van Antwerpen. Boek voor je bezoek aan Antwerpen in Hotel bij Accor Hotels midden in het centrum, want er is voldoende te zien.

De Antwerpse Zoo

zoo-antwerpen

De dierentuin van Antwerpen, met schitterende Art Nouveaugebouwen, wordt gezien als één van de mooiste dierentuinen ter wereld.

 

Diamantmuseum

Meer dan 85% van alle ruwe diamanten ter wereld wordt verhandeld in Antwerpen. In dit museum kom je dan ook alles te weten wat er over a girl’s best friend valt te vertellen.

 

Oude Binnenstad

De historische binnenstad met onder andere het Steen, de Grote Markt en de Groenplaats is nog zeer autentiek bewaard gebleven. Hier vind je vooral leuke bars, restaurants en bijzondere kleine winkeltjes.

 

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Deze 14e eeuwse kathedraal is het middelpunt van de oude stad. De buitenkant is schitterend, maar loop er vooral ook binnen voor de prachtige oude fresco’s, beelden en een aantal werken van de Vlaamse schilder Rubens.

 

Het Rubenshuis

Peter Paul Rubens was een van de belangrijkste schilders van zijn tijd. Zijn voorliefde voor het afbeelden van mollige vrouwen heeft geleid tot de term “Rubensfiguur”. Zijn voormalige huis en atelier is nu een museum.

 

MAS

Dit museum is in 2011 geopend en beheert de collecties uit het voormalige Volkenkundemuseum en het Scheepvaartmuseum. Vanaf het panoramadak heb je een weergaloos uitzicht over de stad.

 

Koninglijk Museum voor Schone Kunsten

Hier hangt een indrukwekkende collectie schilderijen van onder andere Rubens, Breughel en Van Eyck.

 

Belle Epoque Wijk

Voor een bijzondere wandeling kan je naar het gebied tussen het treinstation Berchem en de wijk Dageraad gaan, dat door de Antwerpenaren de Belle Epoquewijk wordt genoemd.

 

De Frituur

Een bezoek aan Antwerpen is niet compleet zonder een bezoek aan een Vlaamse frituur voor een simpele zak patat.

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Engste horrorfilms

Er zijn enorm veel enge films. Horrorfilms bevatten