Top 10 Beste Oorlogsfilms

Top 10 Beste Oorlogsfilms

Voor alle liefhebbers van oorlogsfilms hebben wij een top 10 gemaakt van de beste en meest ontroerende oorlogsfilms ooit gemaakt. Oorlogsfilms zijn vaak gebaseerd op de tweede wereldoorlog, echter zijn er nog tal van andere oorlogsfilm die gebaseerd zijn op andere historische oorlogen en gebeurtenissen. De top 10 beste oorlogsfilms is samengesteld aan de hand van de Internet Movie Database (IMDB) en het oordeel van filmrecensenten. Wij hebben ook een top 10 samengesteld van oorlogsfilms speciaal gericht op de Tweede Wereldoorlog.

10. Der Untergang (2004 – IMDB: 8,3)

Der Untergang gaat over de ondergang van het Duitse rijk. Hitler probeert vanuit zijn bunker in Berlijn het Duitse leger aan te sturen maar deze pogingen zijn tevergeefs. Uiteindelijk pleegt Hitler samen met zijn vrouw Eva zelfmoord. Deze film geeft een inzicht in de laatste dagen van het leven van Adolf Hitler.

9. Black Hawk Down (2001 – IMDB: 7,7)

Black Hawk Down is uitgebracht in 2001 en vertelt het waargebeurde verhaal over een Amerikaanse gevechtseenheid die een missie in Somalië uitvoeren (3 oktober 1993). Tijdens deze missie, die eigenlijk enkele uren zou duren zijn vele Amerikaanse soldaten en 1000 Somali’s  gesneuveld.

8. Valkyrie (2008 – IMDB: 7,1)

Valkyrie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film gaat over operatie Valkyrie, een moordcomplot tegen Hitler. De 2 Duitse generaals Henning von Tresckow en Claus Schenk von Stauffenberg hebben in 1944 een poging gedaan om Hitler om te brengen in zijn bunker. Een groep hooggeplaatste legerofficieren proberen vervolgens een staatsgreep te plegen om het Duitse rijk te laten vallen.

7. Defiance (2008 – IMDB: 7,1)

Een heftige, waargebeurde oorlogsfilm gebaseerd op een groep joodse mannen die vluchten voor de nazi’s en besluiten om een kamp op te richten in het bos. Dit kamp groeit echter uit tot een grote groep Joodse vluchtelingen die moeten overleven in de koude bossen van polen.

6. Zwartboek (2006 – IMDB: 7,8)

Zwartboek oftewel Black Book is de succesvolste Nederlandse film ooit. De film gaat over een Joodse vrouw die het verzet in gaat. De film geeft een goed beeld van Nederland in de Tweede Wereldoorlog.

5. Enemy at the Gates (2001 – IMDB: 7,5)

Enemy at the Gates speelt zich af tijdens de slag van Stalingrad. De Duitsers hebben Stalingrad omsingeld en hebben veel meer manschappen. De russen proberen Stalingrad te verdedigen maar dit gaat lastig. De Russische soldaat Vasili Zajtsev wordt sluipschutter en probeert met het doden van Duitse legerofficieren het Duitse leger schade toe te brengen.

4. Braveheart (1995 – IMDB: 8,4)

Braveheart is een biografische film over William Wallis, een schotse patriot en volksheld.

3. Inglourious Basterds (2009 – IMDB: 8,3)

Quentin Tarantino is een van de meest geliefde filmregisseurs ooit. In 2009 bracht Quentin Tarantino een film uit die zich afspeelt tijdens de tweede wereldoorlog. De film gaat over een stel Amerikaanse Nazi-jagers.

2. Saving Private Ryan (1998 – IMDB: 8,6)

Saving Private Ryan is een waargebeurde oorlogsfilm. De film gaat over drie broers die naar het front worden gestuurd. Twee van de broers komen om en dat betekend dat de derde broer terug mag keren naar zijn moeder. De derde broer bevind zich echter in vijandelijk gebied. Er wordt een speciale missie opgezet om Ryan thuis te brengen.

1. Schindler’s List (1993 – IMDB: 8,9)

De film Schindler’s List gaat over Oskar Schindler, een fabrieksdirecteur die in de tweede wereldoorlog meer dan 1.000 joden gered heeft van de vernietigingskampen. Dit waargebeurde verhaal is schokkend, ontroerend en prachtig verfilmt. Schindler’s list heeft prachtige sountracks wat de film nog emotioneler maakt. Zie ook Top 10 Film soundtracks.

Bron: Top10s – De beste oorlogsfilms

Bekijk ook:

Top 10 Engste Horrorfilms

Top 10 Beste Misdaadfilms

Top 10 Films met Leonardo DiCaprio

Top 10 beste films van 2013

Vergelijkbare Lijstjes

9 Comments

 1. Robert Schreur

  Sorry maar het commentaar bij film nummer 9 Black Hawk Down slaat werkelijk nergens op! The battle of Mogadishu in de Vietnamoorlog???

 2. Prachtige oorlogsfilms, in Rusland is ook een nieuwe oorlogsfilm uitgekomen over de slag bij Stalingrad. Hoop dat deze film ook snel naar Nederland komt want de trailer ziet er indrukwekkend uit (http://www.filminspiratie.nl/spectaculaire-oorlogsfilm-stalingrad/)

  Naast deze lijst vind ik de miniserie Hitler, the rise of evil en Shining Through ook erg indrukwekkend.

 3. En vergeet vooral deze niet : Unsere mutter unsere vater (2013)

  Zeker kijken [let wel op het is een seri van 3 delen.

  http://www.moviemeter.nl/film/93652

  http://www.moviemeter.nl/images/cover/93000/93652.jpg

 4. Suskind… Ook een mooie emotionele nederlandse film

 5. Suskind schijnt een mooie emotionele film te zijn

 6. Heb de film valkerie gezien emotinele film

 7. Platoon beste oorlogsfilm ooit !

 8. Ik zoek een film die ik heb gezien maar de titel ben ik kwijt. Gaat over een oorlogs fotograaf die uiteindelijk een groep kinderen opvangt, Ik dacht dat zich dit afspeelde in Japan. Wie heeft een suggestie ?

 9. Band of brothers ook niet te vergeten als oorlofs klassieker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Engste horrorfilms deel 2

Er zijn veel horrorfilms maar wat zijn nou