Top 10 best verkochte boeken ooit

Top 10 best verkochte boeken ooit

Veel van onze bezoekers houden van lezen. Speciaal voor deze boekenwurmen hebben wij opgezocht wat de best verkochte boeken ooit zijn. Handig als je nog een boek zoekt voor de zomervakantie, of inspiratie wilt opdoen. De Top 1o best verkochte boeken  is geselecteerd aan de hand van wereldwijde verkoopcijfers. De lijst bestaat uit enorm veel verschillende boeken, zowel de bijbel als crime-boeken en fantasyboeken zijn te vinden in de lijst.

10. De Davinci Code – 80 miljoen

Deze roman uit 2003 is het best verkochte boek van Dan Brown. Het verhaal is een mix tussen feiten en fictie en is daarom enorm meeslepend. De Davinci Code gaat over een groot geheim binnen de Roomse kerk en in totaal heeft Dan Brown maarliefst 80 miljoen versies verkocht wereldwijd.

9. De Kronieken van Narnia – 85 miljoen

Het betoverende land achter de kleerkast oftewel; The Lion, The Witch and the Wardrobe is uitgegeven in 1950. Het verhaal gaat over 3 kinderen die via een kledingkast terecht komen in Narnia, een fantasiewereld. Het verhaal is verfilmt en de boeken zijn maarliefst 85 miljoen keer verkocht.

8. Dream of the Red Chamber – 100 miljoen

Dit verhaal is oorspronkelijk uitgegeven als; Het verhaal van de steen. Het verhaal is geschreven in de 18e eeuw door  de Chinese schrijver Cao Xueqin. Het wordt nog steeds beschouwd als een meesterwerk van de Chinese literatuur.

7. And Then There Were None – 100 miljoen

Dit boek; Tien kleine negertjes, is geschreven door Agatha Christie en uitgegeven in 1939. Het verhaal gaat over 10 personen die worden uitgenodigd op een klein eilandje voor de Engelse kust. Een van de tien personen wordt vermoord en al snel valt een tweede slachtoffer. Er is een moordenaar actief onder de 10 personen.

6. Harry Potter en de Steen der Wijzen – 107 miljoen

Harry Potter en de Steen der Wijzen geschreven door J.K Rowling is uitgegeven in 1997. Na de publicatie van het boek heeft dit tot een ongekend succes geleid. Het verhaal over Harry Potter die ontdekt dat hij een tovenaar is, heeft internationaal veel los gemaakt. Ook de Harry Potter films waren enorm succesvol.

5. The Lord of the Rings – 150 miljoen

The Lord of the Rings (In de Ban van de Ring) is een trilogie geschreven door J.R.R Tolkien. Het is verreweg het bekendste fantasy verhaal ooit. Het verhaal is geschreven tijdens de tweede wereldoorlog gedurende 1939 en 1949. Tolkien heeft een gehele fantasiewereld bedacht en deze tot in de kleinste details uitgewerkt. Hoewel de eerste publicatie plaatsvond in 1949 is The Lord of the Rings nog steeds een van de meest populaire fantasieverhalen ooit. Dit komt mede door de verfilming van The Lord of the Rings en The Hobbit door Peter Jackson. Zie ook onze Top 10 beste Fantasy films.

 

4. A Tale of Two Cities – 200 miljoen

Deze roman van Charles Dickens is uitgegeven in 1859. A Tale of Two Cities oftewel De Geschiedenis van twee steden gaat over de Franse revolutie. Het boek gaat over de situatie in Frankrijk vlak voor de Franse revolutie. Daarnaast gaat het over de wreedheid tijdens de Franse revolutie en de vervolging van aristocraten.

3. Xinhua Zidian – 400 miljoen

Dit Chinese woordenboek ‘Xinhua Zidian’ is voor het eerst uitgegeven in 1953. Xinhua Zidian is een van de best verkochte boeken ooit omdat het wordt gebruikt in het onderwijs in China. Elk kind dat in China naar school gaat heeft een exemplaar van dit woordenboek in zijn bezit. Vandaar dat het boek maarliefst 400 miljoen keer verkocht is.

2. Don Quixote – 500 miljoen

Don Quixote is een van de eerste uitgegeven romans ooit. Het boek gaat over Don Quixote, de vernuftige edelman van La Mancha. Het verhaal is opgedeeld in 2 delen en het eerste deel is uitgegeven in 1605. Het verhaal gaat over  komische reisavonturen van een oude edelman die denkt dat hij een dolende ridder is.

1. De Bijbel – Onbekend

De Bijbel is verreweg het best verkochte boek ooit. Het is niet bekend hoeveel exemplaren er ooit verkocht zijn maar onderzoekers zijn erover eens dat de bijbel het meest verkochte boek ooit is. De schatting is dat er honderden miljoenen exemplaren van De Bijbel zijn verkocht. Ook in de 20e eeuw was dit het best verkochte boek.

Bekijk Ook

Top 10 Beste Fantasy films

Top 10 Beste Vrouwenfilms

Top 10 Beste Oorlogsfilms

 

Vergelijkbare Lijstjes

1 Comment

  1. Deze lijst KAN niet kloppen aamgezien de Koran er niet bij staat terwijl er 2 miljard moslims zijn nu bijna in de wereld en bijna elk gezin er wel 1 thuis heeft. Wat of wie is jullie valse bron?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Studentensteden met de goedkoopste kamerprijzen (huur)

Door de wooncrisis zijn de huren van studentenkamers