Top 10 best betaalde banen

Top 10 best betaalde banen

Wie rijk wil worden in Nederland kan dat doen op verschillende manieren. Het makkelijkste is om een beroep te nemen met een hoog salaris. Maar voor welke banen ontvang je dan hoog salaris? Dat wilden wij ook wel weten, want een journalist verdient nu eenmaal niet zo goed. Vandaar dat we een onderzoekje hebben gehouden naar de best betaalde banen in Nederland. Natuurlijk kan je als topman of koning meer verdienen, maar ons onderzoek richt zich alleen op  ‘normale’ banen. Bekijk hieronder de Top 10 best betaalde banen in Nederland.

Bekijk ook onze ‘Top 10 Universitaire studies met beste inkomen‘ en ‘Top 10 HBO studies met beste inkomen‘, zo wordt jij ook rijk!

10. Ingenieur (50 – 85 k)

Een ingenieur kan je worden door een studie te volgen aan een Technische Universiteit. Ingenieurs zijn schaars en houden zich bezig met complexe problemen waardoor hun salaris niet verkeerd is. Als ingenieur verdien je tussen de €50.000 en €85.000 euro per jaar.

9. Professor (60 – 90 k)

Professoren hebben een lange tijd gestudeerd om de titel professor te krijgen. Als je eenmaal professor bent en les geeft op de universiteit, heb je een leuk salaris tussen de €60.000 en €90.000 jaarlijks.

8. Tandarts (80 – 120k)

Uw tandarts zit er warmpjes bij. Tandartsen hebben een goed betaald beroep. De redenen dat tandartsen goed verdienen zijn: de studie tandheelkunde is zwaar en er zijn weinig tandartsen. Een tandarts verdient tussen de €80.000 en €120.000 jaarlijks.

7. Bankdirecteur (65 – 130k)

Een bankdirecteur heeft veel verantwoordelijkheid. De bankdirecteur heeft een salaris tussen de €65.000 en €130.000, echter ontvangen de meeste bankdirecteuren daarnaast nog hoge bonussen tot wel 3 miljoen euro. Je kan een carrière in de financiële wereld starten  door een universitaire studie te volgen. Universitaire studies als econometrie en fiscale economie geven de grootste kans om bankdirecteur te worden. Deze universitaire studies leveren een hoog inkomen op.

6. Advocaat (50 – 165k)

Het beroep advocaat is een echt ambacht. De studie rechten is over het algemeen zwaar en een advocaat heeft veel praktijkervaring moeten volgen voordat hij/zij benoemd wordt tot advocaat. Advocaten zijn er in veel verschillende rechtsgebieden en de ene advocaat verdient veel meer dan de andere. Het gemiddelde salaris van een advocaat ligt tussen de €50.000 en €165.000.

5. Piloot (75 – 125k)

Als piloot zie je veel van de wereld. Je vliegt naar bestemmingen, verblijft daar een paar dagen en je vliegt weer terug. Je kosten zijn laag doordat de vliegmaatschappij vaak je eten en onderdak regelt. De studie is dan misschien aan de prijzige kant (€120.000), maar dat bedrag heb je zo terugverdiend.

4. Algemeen directeur (90 – 130k)

Directeuren hebben vaak veel verantwoordelijkheden en moeten lange dagen maken. Hierdoor is het salaris van een algemeen directeur niet slecht. De hoogte van het salaris hangt af van de branche waarin de directeur werkt. In het hoger onderwijs verdient een directeur gemiddeld €80.000 , terwijl een directeur van een verzekeringsmaatschappij al snel het dubbele kan verdienen.

3. Minister (100 – 150k)

Als minister ben je verantwoordelijk voor een ministerie. Minister wordt je niet snel, je moet specifieke kennis hebben en over een groot netwerk beschikken. Ministers behoren wel tot de ambtenaren met een goed salaris. Als minister maak je lange dagen, maar je verdient wel tussen de €100.000 en €150.000 per jaar.

2. Notaris (80 – 200k)

De notaris hebben we nodig bij officiële documenten,  bijvoorbeeld bij een echtscheiding, het beginnen van een bedrijf of het kopen van een huis. Per document rekent de notaris al snel een bedrag tussen de €150 en €400. Snel verdienen! Daarom is het salaris van een notaris ook zo hoog. Hier staat wel een lange studie rechten tegenover.

1. Chirurg (150 – 400k)

chirurg

Mocht je echt goed willen verdienen, dan moet je een medische opleiding doen en je vervolgens specialiseren tot chirurg. Als chirurg heb je de best verdienende baan van Nederland. Het ligt er aan in welk vakgebied je operaties uitvoert en in welk ziekenhuis je werkzaam bent, maar een chirurg verdient jaarlijks tussen de €150.000 en €400.000. De hoogte van dit salaris is te verklaren door de lange, dure studie en de grote verantwoordelijkheid die chirurgen hebben.

Bekijk ook

Top 10 Beste Nederlandse Universiteiten

Top 10 Rijkste Gemeenten van Nederland

Met welke studies wordt je later rijk

Bovenstaande beroepen zijn meestal alleen weggelegd voor studenten aan de universiteit. Echter kunnen mbo en hbo studenten later ook een goed salaris verdienen. Ben je benieuwd met welke andere beroepen je later goed kan verdienen? Dan kan je altijd het artikel over de mbo studies met de beste baangaranties en best betaalde hbo banen bekijken.

Vergelijkbare Lijstjes

120 Comments

 1. Beste meneer/mevrouw,
  Op deze pagina zeggen jullie dat een chirurg niet lager dan 12500 verdient in een maand. Dit bedrag lijkt mij heel hoog. Volgens mij verdient een chirurg niet meer dan 3000/4000 per maand?

  1. Beste Mariam,
   Een chirurg verdient meestal niet onder de 12.500. Er zijn zelfs Nederlandse chirurgen die ruim 20.000 euro per maand verdienen. Dit komt door de enorm lange en zware studie die chirurgen volgen en de grote verantwoordelijkheid die chirurgen hebben tijdens het uitvoeren van operaties.

   1. Tuurlijk niet wachtcher bij vopak verdient al 120.000€ per jaar

   2. Volgens mij heeft dat hoge bedrag meer met dienstjaren te maken…

   3. jullie missen luchtsverkeersleider deze verdien rond de 120 k per jaar

  2. Het is rond 6000 t/m 11000 per maand nationaleberoepengids.nl/

  3. nee per jaar idioot

   1. Ja echt zo. Je kan echt niet zoveel geld in 1 maand verdienen.

    1. 6000 per maand kan

    2. jij weet zo te zien niet veel van de wereld?

   2. Je bent zelf een idioot

  4. Een chirurg verdient per maand zeker wel tussen de 10000 en 20000 euro mariam

  5. Het mooie meisje❤️

   Mijn ouders hebben heel veel geld want ze hebben een eigen bedrijf en die ga ik dan later over nemen?

   1. Dikkepikinjereed

    Zo te zien is dat dan de ondergang van dat bedrijf 😉

 2. de meeste chirurg werken alleen nog om het geld en niet meer om dat ze dat beroep mooi vinden daarom vindt ik dat ze best wat minder mogen verdienen .

  1. hoe weet jij dat???

  2. hoi

   Ik vind dit een idiote opmerking, ik wil later chirurg worden en dat wil ik omdat ik het een mooi beroep vind. Dat je veel geld verdient is heel leuk en fijn maar dat is niet de reden dat ik chirurg wil worden, er zijn overigens wel arrogante mensen die chirurg worden voor het geld. Dat is inderdaad jammer.
   Mvg

  3. Zolang diegene zn werk perfect doet en mensen naar volle tevredenheid helpt is dat toch niet erg? 90% van de bevolking werkt voor het geld..niks mis mee…zolang het maar niet over de rug van anderen gaat…

  4. Als je dit echt denkt, Jonke, dan ben je echt een beetje dom:P

 3. directeurs verdienen soms 100.000 per jaar soms verdienen ze 10.000.000 per jaar. Het verschilt heel erg dus.

  1. Klopt, alleen is een groot gedeelte van die 10 miljoen een bonus en wordt dat niet meegeteld als salaris. Maar inderdaad als topman van een grote bank verdien je nog steeds het meest.

 4. iemand van onze familie is notaris

  1. ben zwaar opgelucht nu ik dit weet. wil je ook weten wat mijn familie allemaal doet?

   1. Nee niet echt wiesneus

 5. Wat verdient meer een CEO of een Algemeen Directeur ?

  1. ceo en algemeen directeur zijn het zelfde vriendschap.

 6. ik wil graag notaris worden maar hoe doe ik dat. wat voor studie en wat zijn de stappen?

  1. Rechten studeren en daarna specialiseren

  2. Hans,

   Indien je notaris wil worden, moet je eerst rechten studeren. De eerste anderhalf jaar studeer je rechten algemeen. Na deze anderhalf jaar moet je een traject kiezen. Als je notaris wil worden moet je de master notarieel recht doen. Je moet dan na anderhalf jaar dus de vakken kiezen welke benodigd zijn om tot deze master te worden toegelaten. In totaal ben je 4 jaar (3 jaar bachelor en 1 jaar master) bezig om de (meestertitel) notarieel recht te behalen.

   Na de rechten studie kan je aan de slag als kandidaat-notaris (niet te verwarren met klerk). Je volgt dan tijdens je baan de beroepsopleiding notariaat. Deze duurt drie jaar en dit wordt door kantoor betaald. Na deze beroepsopleiding ben je bevoegd om als kandidaat notaris de waarneming te hebben. Je mag dan zelf akten tekenen (verlijden). Na nog is drie jaar werken na de beroepsopleiding ben je benoembaar tot notaris. Je mag dan niet meer in loondienst werken en zal dus een eigen kantoor moeten beginnen of toetreden tot de maatschap.

   Hoop dat je er wat aan hebt

   1. Heel erg bedankt voor de uitleg! Zelf wil ik ook graag notaris worden. Ik was al lang opzoek naar dit antwoord, maar kon het nergens zo specifiek vinden.

    Thanx

   2. ik wil chirurg worden

  3. Rechten studeren, lange studie, veel regels, enorm boek

 7. Alpe d’Huzes organiseren verdient ook erg veel!!

 8. Hoi, ik wil een baan die meer dan 10.000 per maand verdiend zonder een lange studie met genoeg vrije tijd.
  En geen piloot, dan ben ik veel te ver weg. Kunt u me helpen??

  1. Ja salome, je kan je kontje verkopen langs de Amsterdamse grachten

  2. Dit vind ik nou jammer, je moet een passie hebben, als je je leven lang werkt voor het geld met en beroep dat je niet aanstaat maar wel flink verdient, word je dat op een gegeven moment zat.

  3. Verdient met een d dat wordt niks doeiii

   1. spellingmeneer

    @anoniem lol

  4. Ga met je reet voor die ramen in Amsterdam zitten. Lui wijf. Je denkt zeker alleen aan geld of niet?

  5. Wat ben jij lui je komt niet ver in je leven

  6. Je komt niet zomaar aan 10.000 joch, je wilt lekker vrij zijn en slapend 10.000 maken, als je denkt dat het zo makkelijk gaat dan mort je maar een schoonmaker worden, want er zijn serieuze mensen die echt hard willen werken ervoor en niet vragen om vrije tijd

 9. Salome doe. Niet zo fk gay, als je rijk wilt worden moet je maar werken , dus doe niet zo lui en ga niet hier zeuren

 10. Beetje misleidende lijstjes vind ik persoonlijk. Even een een praktijkvoorbeeld van de advocaat. Een advocaat heeft alleen al aan verplichte literatuur zomaar 10.000 euro per jaar! Verplichte bijscholing c.a. 17.500 per 3 jaar. Nieuwe wettenbundel(s) – deze veranderen nog wel eens – c.a. 300 euro of meer per stuk. Pand van een advocaat of notaris is statig, dus zomaar 3000 euro per maand. Doe daar nog even een behoorlijke de toga bij 10.000 euro. 40% van de uren is normaal / 60% pro-deo en dat tegen gemiddeld 80 uur per week.

  Je hoeft dan geen econoom te zijn om te snappen dat een advocaat met een loon van 60.000 euro een kleine 25.000 euro overhoud voor een WO gestudeerde (zeg ik even tussen neus en lippen door). En voor een tandarts die een pand en peperdure verzekeringen nodig heeft, evenals de chirurg vind ik dat dit veel te vaak onderbelicht is. Men kijkt naar salaris, maar laten we dan ook kijken naar de runningkosten van een beroep 😉

 11. dit klopt niet helemaal wat hier totp 10 staat want volgens mij verdient ee piloot meer dan een chrurg heb een piloot gekend die 5 miljoen per jaar verdient en dat is bij een chrirurg 1 miljoen per jaar

 12. Beste mensen,
  Met dat verdiende geld van een cirurg: Vraag het gewoon aan hem

 13. ik ben tandarts en ik verdien duizend miljoen miljard per seconde

  1. Ik verdien ongeveer 1 miljoen per jaar….alleen ik krijg het niet

   1. We verdienen het niet allemaal. 😉 Sommige mensen (luie bankhangers) WILLEN ook wel die 1 miljoen/jaar maar die verdienen het echt niet vgm.

  2. Krijg je het ook

 14. Over Piloot: “De studie is dan misschien aan de prijzige kant (€120.000), maar dat bedrag heb je zo terugverdiend.”

  Ha. Pilotenopleiding volgen is tegenwoordig gegarandeerd werkloos zijn..

 15. Wat verdient Een
  straaljagerpiloot

  1. 75 tot 150 duizend per jaar

 16. een voetballer die bij ajax 1 of psv speelt lachen hier nog steeds om. die baan als voetballer blijft echt nummer 1.

  1. Maar wel heel moeilijk om te krijgen 😛

 17. Luchtverkeersleider staat er niet bjj, terwijl die min. 150.000 pnaar verdienen

 18. Lol leuk maar als jullie na denken kan er maar 1 de winnaar zijn die het meest verdient een regisseur!

  1. Alleen als je heeel erg bekend bent net zoals Steven Spielberg. Je wordt echt niet zo maar een beroemde regisseur de kans is maar 1%.. Er zijn zoveel regisseurs die even veel als een kapper verdienen

 19. Ik wil ingenieur worden, wat een lulverhaal deze site. Ingenieurs verdienen meer sterker nog veeel meer dan het bedrag dat jullie erop zetten

 20. zou ik piloot doen ik weet het echt niet!!!!

 21. anoniem_xxxxx

  maar kan een school directeur ook zoveel verdienen of is het voor directeuren van bedrijven en zo

 22. Ik wil later een zelfstandig chirurg worden, omdat m’n passie daar ligt.

  1. ik ben freelance chirurg, met een underground praktijk

 23. Als je rijk wil worden ga dan net zo goed voetballen als ronaldo en verdien 750.000 euro per week.

  1. of ga in een kamp wonen je net zoals neymar kleden en in brazilië wonen. wordt je vanzelf goed. dan weer terug naar NL en een beetje goed voetballen. boem.

   kloteoplossing.

 24. Psychiater verdient rond de 8000 per maan dus ongeveer 100000 per jaar bruto 😛

  1. sandro molenkamp

   en wat krijgt hij netto van die 100.000?
   hij krijgt maar 40.000

 25. Tandartsen zijn ook vieze flikkers. 1 keer in de mond kijken voor 50 euro. Dikke lul.

  1. Jas aan inderdaad net zoals de orthodontist die ouwe Lul die kijkt even en hij zegt ja die tand komt eraan €69 is die man gek in zijn knar?!?!?!?

 26. Ik ben 12 een weet nog niet wat ik wil worden ben aan het twijfelen tussen stewardess en operatie assistente maar wat verdient het meest en waar je wat avontuur te beleven valt.

  1. Ik ben gespecialiseerd in het bieden van banen, en aangezien jij in de geneeskunde of in de vliegmaatschappij wil werken zou ik voor de vliegmaatschappij kiezen. Je hoeft alleen maar drankjes te bieden en mensen geruststellen. Je hebt geen verantwoordlijkheid (Als Assistente deels in de chirurgie)
   De avontuur beleef je als stewardess, en je krijgt andere landen te zien! Naast het feit dat een vliegtuig het veiligste voertuig op aarde is.

 27. BeginVandaagJeWeekMetEenReepEnShake

  als jullie echt rijk willen worden moeten jullie gewoon de jackpot winnen

  1. Idd…dat is de enige manier om normaal rijk te worden…of je moet een kei zijn in bedrog, corruptie en zonder enige moeite over lijken kunnen gaan.

   1. of andere vieze kut illegalen oppakken

    1. Rustaaaaag

   2. Joh ik zou dat makkelijk kunnen en ik denk wel tientallen meer mensen maar dat is aan jezelf en je eigen familie denken niet medelijden hebben met mensen die ook geen medelijden met jou hebben maar ga jij maar eens snel een manier bedenken om dat goed toe te passen.

 28. Volgens mij is bijna 80% van de mensen hier omdat ze een baan willen krijgen die het meeste geld verdiend. Dat vind ik nog het meest zielig. Natuurlijk zijn die laatste 20% gewoon geintresseerd (ik)

 29. Weet iemand of een persoon die dagelijks met beleggingen bezig is, goed verdient? of is het meer een risicospel? vroeger leek het mij altijd leuk om te werken zoals de mensen bij wallstreet in america, (als voorbeeld)
  en weet diegene ook toevallig welke opleidingen/richting je moet gaan volgen?

 30. Maar hoe weten jullie nou. Dat dit de beste betaalde banen zijn?

 31. Notaris (80 – 200k)

  De notaris hebben we nodig bij officiële documenten, bijvoorbeeld bij een echtscheiding, het beginnen van een bedrijf of het kopen van een huis. Per document rekent de notaris al snel een bedrag tussen de €150 en €400. Snel verdienen! Daarom is het salaris van een notaris ook zo hoog. Hier staat wel een lange studie rechten tegenover.

  Is die €400 nou per uur of per maand??

  1. per document niet per uur / maand

  2. hey anoniem ,per document staat er toch . verdient was het toch zelf ook foutjes maken dus

 32. hoeveel verdient een piloot?en een osteopaat B)

 33. Hoezo mag je geen chirurg worden voor het geld? Waarom is dat slecht? Het verschil tussen arm en rijk is zo groot iedereen wil meer.. Logisch! Als ik zo goed kon leren had ik t ook gedaan.. Zolang je je werk maar goed uitvoert tog

 34. ik ben 15 zit op vwo en zit te twijfelen tussen chirurg met weinig risico en zoiets als Apple ik was al van jongs af aan geïnteresseerd in techniek en ontwikkeling maar er zijn weinig opleidingen daar heen en het is net of je een succes er in word uit je zelf zoals Steve jobs of neer valt als Bill Gates

  1. ga door met dat streven man! als je echt zo’n nieuwe creatie als Bill Gates of Steve Jobs wil maken, moet je echt je hele leven lang ambitie hebben voor wat je doet.

 35. heeft iemand advies en ik ben misschien van plan om later weg te gaan uit nl ik spreek ook Arabisch als egyptenaar en zit te denken om als chirurg naar Dubai te gaan en of als technici in Amerika en als het lukt bij Apple te werken klein kans hoor maar ik weet het gewoon niet meer allebij zijn leuk en chirurg lukt me denk ik wel ik haal altijd iets bij de 9 in biologie iemand advies ( btw ik heb lichte vorm van dislexie dus inziet met talen aub ) bij voorbaat dank voor reactie

 36. jullie zeiken alleen om het geld. wtf boeit geld. het is leuker als je een leuke baan hebt. ik wil automonteur worden en verdient dat veel? nee. ik wil het worden omdat het leuk is

  1. Het allerbelangrijkste is dat je het leuk vindt. Maar de meeste beroepen die je leuk vindt verdienen soms minder dan de beroepen die je bijvoorbeeld leuker lijkt (automonteur in jouw geval). Zo trekken die andere beroepen de mensen aan.

   En een leuke baan en wat geld is toch ook mooi meegenomen?? 😉

   Wie weet kan je wel van een beroep als automonteur iets groots maken zoals ernaar werken om te zeggen ”ik ben de beste automonteur van de wereld” (klinkt dom, maar denk eens na)

   Mvg

 37. Beste,
  ik wil graag orthodont worden, ik woon in België en doe op het moment industriële wetenschappen als middelbare studie, ik ben van plan om volgend jaar sociale technische wetenschappen te gaan doen, kan ik als ik stw doe toch orthodont worden of is dit zeer lastig? Mvg.

 38. begin voor jezelf, wees anders, werk hard voor jezelf, investeer in jezelf. als je dat niet kan, wees een slaaf en blijf in loondienst en zeur niet.

 39. Ik ben vuilnisman en ik verdien 30.000.000 miljoen euro per jaar, dus wordt allemaal vuilnisman.

 40. De wiet teler word nietgenoemd die verdient 60.000 in de 6 weken

 41. Haloo meneer/mevrouw,
  Ik zit nu op het 2jaar lwo. Maar ik wil advocaat worden. Wat zijn de beste vakken waar ik me op moet concentreren. / op moet letten. Maar welke volgopleiding moet im doen Zorg en welzijn of een andere. Alvast bedankt

 42. Offshore lasser verdient ook rond de 60k tot 100k
  ligt aan wat voor lasser je bent en je ervaring .
  Als je echt veel geld verdienen met een MBO diploma moet je onderwaterlasser worden 100k tot 200k of meer

  1. meesterlasser is in mijn ogen echt een geweldig beroep. Iedereen zou respect moeten hebben voor die mensen wat die allemaal wel niet geleerd hebben. Helaas gebeurt alles nu met robots. (waar ik zelf wel de toekomst voor mezelf en anderen in zie)

 43. Ingenieur verdiend echt niet zoveel. Las net dat iemand zei dat die veel meer verdient dan dat er nu op staat. Wat een onzin! Ingenieur met een bouwkundige achtergrond = bouwkundig tekenaar verdient ongeveer 2500-4000 euro bruto per maand! Dit is dus ongeveer 30.000 – 48.000 per maand. Dit is dus NIET de top 10. Bovendien verdient een architect dat je krijgt als je de academie van bouwkunsten na HBO gedaan hebt of bij de TU je master doet ook niet eens zoveel geld als je een gemiddelde architect bent. Namelijk tussen de 2500-6000 euro per maand. 6000 na hele tijd werkervaring hebben opgedaan.

 44. Ik wil graag piloot worden als aller eerst wou ik piloot worde maar ze zeiden dat als je dokter bent veel meer verdiend… maar nu ik dit website heb gelzen ik doe mee an Captain Piloot.

 45. Wat is er in hemelsnaam mis met 5 ton per jaar willen verdienen met lekker lui onderuit op de bank hangen.
  Als je dát fikst doe je het beter als menig chirurg !

 46. Ik wil ook graag chirurgen ik doe het niet voor het geld. Ik doe het puur omdatik niet weet wat ik anders moet met Havo Vwo en ook omdat het mooi is om mensen happy en met een fijn gevoel naar buiten zie gaan.

 47. Volgens mij is de best betalende baan 10000 xtc plilletjes 250 per dag keer 25 euro en je denkt niet meer aan een studie chirurgie

 48. Ik wil chirurg worden en ik wil echt super veel geld verdienen 1 miljoen bruto per maand. En ook met een rijke man trouwen. En dan al zijn geld pakken en in de prullenbak gooien. Zo dat zit!

 49. Ik ga later een pornoster worden en 1 miljoen euro bruto per maand verdienen. En ik ga ook met een rijke man trouwen. En dan hem vermoorden en al zijn geld pakken. Dan hoef ik niet meer te werken. Dat zit! Moeilijk is het toch niet

  1. Ik zou zeggen, doe je best

 50. Er zijn ook slechte artsen die het beroep alleen voor geld gekozen hebben zonder moraal en geweten. Anarchistisch met bedrog en nalatigheid mensen beledigen. In ethisch opzicht niet goed functioneren en mensen veel leed aandoen door ernstige fouten te maken omdat ze geen diepgang hebben. Ze leven aan de oppervlakte van schijn en glamour in dat beroep. Aanzien en beroemd willen worden. En denken dat je hier mee de regels aan je aars kunt lappen. Van ik ben er toch al wat deert het mij dan nog. Op de gewone burgerij neerkijken en zelf vijf keer naar een exotisch resort of vakantiebestemming gaan. Dan hebben ze nog niet eens veel gedaan want laten mensen met klachten zitten en laten mensen in nood in de steek. Het gaat hun om shoppen en dure dingen kopen en wel in de duurste zaken. Zonder smaak of stijl. Het lijkt de maffia en de misdaad wel. Met een crimineel ego zitten ze daar. Mensen kan hun niet zo zeer schelen dan wel het geld en behandelingen aansmeren. Er zitten ook wel goeie tussen die hun reputatie niet willen verspelen. Zoals Janssen Steur die Neuroloog was en een narcistische persoonlijkheidsstoornis had en dit deed om zich ten koste van mensen zich zelf te verrijken. het maakte niet uit of zij letsel hadden opgelopen na een ingreep die niet had gehoeven. Dit om geld op te strijken. Zo wou hij ook nog organen van mensen hebben om er aan te kunnen verdienen. Een snel leven willen als een ongrijpbare artiest. Met snelle auto”s en een jet set leven zonder verantwoordelijkheid voor mensen te willen nemen. Er zijn waarlijk een klein percentage artsen die werkelijk niks kunnen, totaal niet doortastend en laten mensen in nood in de kou staan. Ze doen alsof ze je niet horen en doen de hoorn op het toestel terwijl zij wel weten wat er aan de hand is. Als je je terecht gaat beklagen denken ze dat je gek bent en draaien ze de rollen om. Ze zijn verrot geworden want de echte is niet kwaadgezind en oprecht en misleid niet. Als je dit te berde brengt dan kun je werkelijk in hele nare situaties verzeild raken die je werkelijk niemand gunt. Een arts en chirurg moet wel wat kunnen in plaats van niets kunnen. Maar gelukkig kan de meerderheid van de artsen en chirurgen wel wat en die staan ook niet zo vlug met twee linker handen. Ethiek is zeer belangrijk in dit beroep want zonder dat zou je mensen veel leed en schade aandoen. Sommigen denken omdat ze arts of specialist zijn dat ze mensen lukraak kunnen beledigen en dat hun status hun hier tegen beschermt. Sommige mensen denken alleen maar aan geld maar zo is het niet. natuurlijk staat er wel wat tegenover maar je moet ook presteren en niet alleen aan een jet set leven denken met het drinken van champagne en snelle auto:”s, en roem en de wijven + exotische bestemmingen, want dat is wel a sociaal om dat alleen maar te denken en te willen. Een wild en een snel leven. Sommigen doen daarnaast ook aan ontwikkelingswerk en willen dat anderen in hun beroep net zo goed presteren als zij dat doen. Operaties van wel meer dan zeven uur en meerdere transplantaties en hele moeilijke operaties waar heel veel van af hangt dat vergt nogal wat en daar staat dan toch wel wat tegenover. Er waren zelfs o.k. assistentes die tijdens een operatie wel eens flauwgevallen zijn dus kun je na gaan dat is dan niet zo maar wat. Het is niet op een oppervlakkige manier snel aan geld willen komen en op een lichtvaardige manier wordt hier soms over gedacht. Alsof er geen prestatie tegenover stond.

 51. Mensen die hier alleen maar aan geld denken die zijn niet gezond in hun denkwijze. Alleen dat zonder er iets tegenover te stellen. Er waren ook wel slechte advocaten en die snoven coke, en behandelden de client niet met respect en waardigheid . Zo iemand hoort niet thuis binnen de orde van advocaten. Men zou zich wel behoorlijk moeten kunnen gedragen als je bij de orde van advocaten ingeschreven staat. Ook hier geldt weer dat je moet presteren en niet alleen aan het geld moet denken of de status en de roem en de geneugten des levens want dat is wel heel oppervlakkig gedacht om zo in dit beroep te willen. Het is verdrietig als men op grond van die basis wat je de brede weg noemt als advocaat gaat werken. Ik denk dat je je moreel niet mag laten verleiden tot dit soort geneugten van het lagere soort. Je behoort als voorbeeld te dienen voor mensen. Er zijn verschillende soorten advocaten maar ieder heeft weer een andere persoonlijkheid, en werkstijl. Ik vind sommige advocaten wel wat ondeugend en ik vertrouw niet iedere advocaat zo maar meer. Ieder heeft weer verschillende kwaliteiten. Het gaat om de kwaliteit en de inhoud van het beroep en dan moet het niet hol en leeg zijn omdat je het je zelf graag wil noemen en voor de status en het geld en de roem. De brede weg zal ik maar zeggen. In sommige gevallen worden er geen getuigen opgeroepen en zo ben je er snel van af en dan halen ze niet alles uit de kast. Dat is dan makkelijk aan geld komen zonder er inspanning voor te willen doen. M.N.als het dan alleen om geld gaat. Ook rechters zitten te veel in een ivoren toren en lijken soms wereldvreemd en grillig. Eerst verzoeken ze om een persoonlijkheidsonderszoek en als dat gedaan is en de uitkomst is er dan spreken ze dat tegen terwijl een persoonlijkheidsonderzoek vrij accuraat is. Advocaten raden een persoonlijkheidsonderzoek af want mocht er iets uitkomen dan kunnen ze verkapt levenslang krijgen door aan een onderzoek mee te hebben gewerkt. Het nadeel is dat iemand ziek kan blijven rondlopen en niet behandeld wordt en daarom nog gevaarlijk is. 1 op de vijf mensen die in een t.b.s. kliniek zitten komen er waarschijnlijk nooit weer uit vandaar verkapt levenslang. Eigenlijk ben je dan al klinisch dood als je zoiets ondergaat.

 52. Wil jij een brokkenpiloot voor geld worden? Wat een patser is dat die dat zegt. Alleen voor geld zoiets willen worden. Een rechter die iemand vrijlaat waar van een onafhankelijke commissie heeft besloten dat niet te doen omdat ze die nog steeds een gevaar vinden komt dan vrij door een rechter. Wel verantwoordelijk werk want iemand zal maar iets overkomen doordat iemand met een meervoudige afwijking ergens rondloopt en jonge mensen pakt die naief zijn en in die valkuil trappen. Dan heeft geld een bittere nasmaak als je het zo wil verdienen. Ze mogen niet aan belangenverstrengeling doen en onbevooroordeeld zijn maar soms weet ik het niet. Ze zeggen dat de zweedse band de onrustband niet meer gebruikt mag worden maar heb gehoord dat ze dit nog steeds doen. Ze moeten mensen op een andere manier rustig proberen te krijgen nooit onrustband. Het is gebleken dat die verstikkingsgevaar kan opleveren. Te gevaarlijk.

 53. ik wil notaris worden maar het bljkt dat notarissen veel minder verdienen dan een paar jaar terug.
  dat komt door premies en alles wat er nog af moet maar wat verdienen ze gemiddeld vandaag de dag?

 54. En notaris verdient volgens mij het meeste van al in belgie. Voor en pand van 127000euro vragen ze 22500aan notrieele betaling. Waarvan rond de 5000a6000euro van hun is. En de rest gaat naar de staat. En niemand hier zeweren dat het niet kan. Ik heb het nagevraagd bij de aankoop. En waarom ik zoveel moest betalen.hij legde mij uit dat het niet allemaalvoor hun was en dat ze MAAR rond de 6000euro mochten houden voor hun werk en het opzoeken en onderzoeken. Ocharme ik kreeg bijna medelijde. En je wilt niet weten hoeveel mensen daar langs gaan om hun akte inorde te krijgen en de koop van en appartement tond te krijgen

 55. Rond*
  Ik denk dat ze in belgi rond de 60000 en de 120000euro per MAAND verdienen ??

 56. Ik mis een leraar middelblaaronderwijs in dit lijstje. Die verdienen namelijk ongeveer 63.000 per jaar. Dit kan zelfs nog verder oplopen.

 57. Tja als je een exorbitant hoge salariseis stelt moet je buffelen en stress ondergaan. Dat is in andere beroepen niet anders. Er zijn beroepen met zwaardere en langere opleidingstrajecten te noemen waarin men voor een significant lager inkomen een vergelijkbaar stresslevel heeft te dragen. Daarbij, het fenomeen arts heeft van oudsher iets elitairs, echter door ontwikkeling van diverse andere, relatief nieuwe kennisintensieve disciplines wordt deze bijzondere status door een groeiende populatie professionals niet langer toegedicht. De toegevoegde waarde van artsen en het daarbij horende prijskaartje wordt gefrustreerd door de beroepsgroep zelf die er alles aan doet om (internationale) marktwerking tegen te gaan. Ga dan ook niet klagen over stress. U bent simpelweg te duur om stil te staan.

 58. Dagelijks werkende als operatieassistent kan ik het volgende zeggen over dat beroep:
  Chirurgen zijn meestal geen asociale, denigrerende, arrogante kwallen maar gewoon mensen met een baan net als jij en ik. Ze maken heel veel(50-60) uren en lange dagen voor het loon dat ze krijgen.(Denk aan spreekuren, volle operatieprogramma’s, visites lopen, naar vergaderingen na werktijd, bijscholingen, symposia, administratie etc.) Ze moeten nachtdiensten draaien en zijn eigenlijk weinig thuis bij hun gezin. Geld verdienen is leuk, maar er ook iets mee kunnen doen lijkt me nog leuker.
  Nu is chirurgie een heel mooi beroep met veelvariatie en het is heel fijn dat je mensen kunt helpen genezen. Maar je draagt daar ook de verantwoordelijkheid voor, een paar grote fouten kunnen het einde van je carriere betekenen. Jij bent ook degene die de familie het eventuele slechte nieuws moet brengen.
  En daarnaast staat werken op de operatiekamer in de top 10 van fysiek meest belaste beroepen.
  Ik vind dat dit alles toch wel redelijk in verhouding ligt met het loon..

 59. Een Ingenieur verdient echt niet zo veel en ik kan het weten ;D…….. 35K als je geluk hebt en laten we het niet hebben over de levenslange studie die je moet afleggen. (techniek vernieuwd met de dag dus je blijft jezelf maar bijscholen totdat je dood bent.)

 60. Laten we kijken naar de beste studie .Wie verdient het meest :een minister, een piloot of een chirurg.

 61. je hebt de rijkste baan ter wererld als je de eigenaar van microsoft ben nubs!

 62. Weet je ook hoe veel waterlaser verdient in week 5000 euro

 63. Een bankdirecteur verdient het meest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Studentensteden met de goedkoopste kamerprijzen (huur)

Door de wooncrisis zijn de huren van studentenkamers