Top 10 apps voor als je op reis gaat

Top 10 apps voor als je op reis gaat

GPS navigation, travel and tourism concept

Een geslaagde reis begint met een goede voorbereiding. Dankzij de beschikbaarheid van handige apps op smartphones wordt reizen opeens leuk in plaats van stressvol. Van apps die de reis volledig plannen tot prijsvergelijkers en marktplaatsen voor beschikbare appartementen; er is voor bijna alles een app te vinden in de app store. Hieronder de top tien apps voor als je op reis gaat.

10. App in the Air

App in the Air is een simpele app waarmee je vluchten kunt volgen. De app houdt je op de hoogte van de status van de vluchten. Zelfs als je geen internet hebt kun je de informatie nog ontvangen. De app werkt hiernaast in samenwerking met de Tripit app.
Gratis: iOS en Android

9. LiveTrekker

De LiveTrekker app is een handig hulpmiddel voor reizigers die op vakantie gaan. De app houdt de route van de wandeling bij met een kaart. De video’s en foto’s kunnen opgeslagen worden met geo-tagging. Met de app kun je zelfs je wandelingen delen met anderen.
Gratis: iOS en Android

8. SkyScanner

SkyScanner is niet alleen een bekende website maar ook de app doet het goed onder reizigers. Met de app kun je snel een goede deal vinden voor vluchten. De app vergelijkt de prijzen van miljoenen vluchten die uitgevoerd worden door honderden vliegtuigmaatschappijen. Net zoals bij het vergelijken van smartphones kun je met behulp van filters eenvoudig je keuze maken. Vanuit de app kun je direct de vlucht boeken.
Gratis: iOS en Android

7. HERE Maps

De weg vinden in een ander land is niet altijd een makkelijke opgave. Dit geldt vooral voor gebieden waar geen internetverbinding mogelijk is. Gelukkig kan de Here Maps app je hierbij helpen. Je kunt vooraf de kaarten downloaden zodat je offline kaarten kunt raadplegen. De kaarten van meer dan honderd landen zijn van tevoren te downloaden zodat je overal de weg vindt.
Gratis: iOS en Android

6. Google Translate

De Google Translate app is onmisbaar als je op reis gaat. Vul de tekst in van wat je tegen de taxi chauffeur wilt zeggen en toon de app zodat het vertaald wordt. Miscommunicatie komt niet meer voor door de Google Translate app. De app kan ook gebruikt worden om simpele woorden snel te vertalen naar een andere taal.
Gratis: iOS en Android

5. Tripit

Tripit voegt alle reisinformatie samen zodat je op ieder ogenblik een overzicht hebt van je reis. Dit zijn de e-mails met bevestigingen van de vluchten maar ook van hotels, tickets voor concerten en geboekte auto’s. Dit alles wordt overzicht in de app vertoond waarbij je het ook nog eens snel met anderen kunt delen.
Gratis: iOS en Android

4. Citymapper

De Citymapper app is makkelijk in gebruik en biedt veel gedetailleerde informatie. Reizigers verkiezen deze app boven de Google Maps app doordat het veel meer informatie levert zoals vertrekinformatie en waarschuwingen. Er is zelfs recente Uber informatie beschikbaar in de app en fietsroutes. Het kan gebruikt worden in meer dan dertig grote steden wereldwijd.
Gratis: iOS en Android

3. XE Currency

XE is wereldwijd één van de bekendste websites voor het omrekenen van valuta. Niet geheel onverwacht heeft de app XE Currency daarom ook het meeste aantal downloads in deze categorie. Sinds de lancering is app al ruim meer dan 20 miljoen keer gedownload. Met app is elke valuta ter wereld snel en eenvoudig om te rekenen. De app werkt ook offline waarbij de laatste gegevens worden gebruikt terwijl er nog wel een internetverbinding was.
Gratis: iOS en Android

2. Airbnb

Airbnb is de marktplaats voor appartementen en andere accommodaties overall ter wereld. De app heeft in bijna ieder land een uitgebreid aanbod. Met meer dan 34000 plaatsen verdeeld over 200 landen is er voor bijna iedere locatie een accommodatie te vinden.
Gratis: iOS en Android

1. TripAdvisor

TripAdvisor geeft je advies over alles wat je wilt doen op je bestemming. De app staat vol met ervaringen over hotels, restaurants en attracties. Miljoenen recensies van andere gebruikers zorgen ervoor dat je geen verkeerde beslissingen neemt als je ergens wat gaat eten of een dagje weg naar een andere locatie.
Gratis: iOS en Android

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

De 10 tofste reisblogs van Nederland

Op het moment schieten de blogs over reizen