Sterkste drank ter wereld

Sterkste drank ter wereld

De meeste sterke drank heeft alcoholpercentages van tussen de 30 en de 50%. Het kan echter veel sterker. De allersterkste alcoholische dranken hebben zelfs bijna geen andere ingrediënten dan pure alcohol! Voor iedereen die graag snel dronken wilt worden hebben wij een top 10 lijst gemaakt met de meest sterke ‘sterke dranken’ die er te vinden zijn.

Sterkste drank ter wereld:

10. Absint – 70%

 

Absint varieert in alcoholpercentages, het is te krijgen met percentage van soms wel boven de 70%. Hallucineren ga je overigens niet meer van de huidige absint. De absint die je momenteel in de winkels kan kopen is overigens niet te vergelijken met de absint van vroeger, de stof die hiervoor zorgde, thujon, is momenteel nog maar in hele kleine hoeveelheden aanwezig.

9. Elixir végétal de la Grande-Chartreuse – 71%

 

Chartreuse is een kruidenlikeur gemaakt van 130 verschillende planten. Er zijn verschillende soorten Chartreuse te koop, de sterkste is Elixir Végétal de la Grande-Chartreuse met een alcoholpercentage van 71%.

8. Bacardi 151 – 75.5%

 

De ‘normale’ Bacardi heeft een alcoholpercentage van rond de 40%. Er is echter ook een veel sterkere variant te koop, Bacardi 151, met maar liefst 75.5% alcohol. In veel landen verboden, maar in Nederland gewoon te koop.

7. Inner Circle Rum – 75.9%

 

Vergelijkbaar met Bacardi 151 is de Black rum van het Australische Inner Circle. Net een iets hoger alcoholpercentage, 75.9%.

6. Devil Springs Vodka – 80%

 

“Normale” vodka zoals we die kennen uit Rusland en Polen heeft een alcoholpercentage van rond de 40%. Amerikanen trekken zich daar natuurlijk niks van aan en besloten “Devil Springs Vodka” op de markt te brengen met een alcoholpercentage van 80%.

5. Stroh Rum 80 – 80%

 

Stroh is een zeer sterke rum uit Oostenrijk, het is verkrijgbaar als Stroh 38, Stroh 60, en natuurlijk het beroemde Stroh 80, met 80% alcohol.

4. Poitin 1661 – 90%

 

Poitin is een traditionele Ierse drank. Door het zeer hoge alcoholpercentage van 90% is het jarenlang verboden geweest. Poitin wordt gemaakt van aardappels en mout, en is dus zeer goedkoop om te produceren.

3. Mariënburg rum – 90%

 

Mariënburg rum komt uit Suriname. Als je het echt sterk wilt drinken, met 90% alcohol, dan moet je naar Suriname. De rum voor de export heeft namelijk een maximaal alcoholpercentage van 81%.

2. Everclear – 95%

 

Het Amerikaanse Everclear is eigenlijk de legale variant van “Moonshine”( zelfgestookte drank). Everclear bevat 95% alcohol. Het is dan ook verboden in 13 Staten. Everclear heeft geen smaak en geur, het kan dus overal mee gemixt worden.

1. Cocoroco – 96%

 

Nog net even iets sterker is de drank Cocoroco uit Bolivia, deze drank bevat namelijk 96% alcohol. Het is te koop in metalen blikken en wordt ook wel drinkbare alcohol genoemd.

1. Spirytus Stawski – 96%

 

Vergelijkbaar met de twee bovenstaande dranken is het Poolse Spirytus Stawski, oftewel drinkbare spiritus. Hier zijn dus niet de giftige stoffen en geur aan toegevoegd van de brandspiritus die wij kennen.

Heb je interesse in sterke dranken en het maken van cocktails? Deze boeken zijn zeker een aanrader om te lezen en ook bartender te worden; The Bartender’s Bible De perfecte cocktail

Bekijk ook:

Top 10 Jagermeister mixen

Vergelijkbare Lijstjes

2 Comments

  1. graag zou ik willen weten waar je Elixir végétal de grande – chartreuse 71 % zou kunnen aankopen
    hopelijk kunnen jullie mijn helpen dank u

    1. Ik denk dat je deze alleen op het internet kan kopen omdat het maar zelden gebruikt wordt. Misschien dat ze het bij een horecagroothandel hebben maar dat weet ik niet zeker. http://www.cocktailkingdom.com/product-p/btr_chartreuxx_0100_evt.htm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Studentensteden met de goedkoopste kamerprijzen (huur)

Door de wooncrisis zijn de huren van studentenkamers