Top 10 Rijkste Mensen ter Wereld

Top 10 Rijkste Mensen ter Wereld

Wie zijn nu de rijkste mensen op deze aarde ? Hoeveel bezitten deze Multi-Miljardairs eigenlijk en hoeveel verdienen deze miljardairs? Deze Top 10 geeft je inzicht in de rijkste mensen ter wereld en hoe zij rijk zijn geworden. De rijkste man ter wereld heeft een vermogen van maarliefst 73 miljard dollar. De nummer 10 van deze lijst een vermogen van 36,2 miljard. Benieuwd wie de rijkste Nederlanders zijn? Bekijk dan de top 10 rijkste Nederlanders.

10. Jim Walton

Jim Walton is de jongste zoon van de oprichter van Wal-Mart, een groot Amerikaanse retailbedrijf. Jim Walton heeft net als zijn broer John Walton (zie 9) een groot vermogen geërfd. Het vermogen van Jim Walton wordt gechat op 36,2 miljard (Bloomberg.com)

9. Christy Walton

Christy Walton is de enige vrouw in de Top 10 rijkste mensen wereldwijd. Christy is rijk geworden door veel geld te erven van haar man John Walton. De vader van John Walton, Sam Walton heeft de Amerikaanse keten Wal-Mart opgezet. Wal-Mart is een Amerikaanse retail keten. Het vermogen van Christy Walton wordt geschat op 37,5 miljard dollar (Bloomberg.com)

8. Larry Ellison

Larry Ellison is de mede-oprichter van softwarebedrijf Oracle. Oracle heeft enorme winsten gemaakt met het bouwen van database systemen. Daarnaast levert Oracle ook software aan bedrijven. Larry Ellison heeft een geschat vermogen van 40,2 miljard dollar (Forbes).

7. David Koch

David Koch is rijk geworden met het familiebedrijf Koch industries (zie hieronder). Het vermogen van David Koch wordt geschat op 46,3 miljard dollar, eveneens als zijn broer Charles de nummer 6 van deze lijst.

6. Charles Koch

Charles Koch is net zoals zijn broer David Koch groot aandeelhouder van Koch industries. Koch industries is een van de grootste familiebedrijven ter wereld en ook het meest vermogend. Koch industries is actief op vele markten waaronder de consumentenmarkt en distributiemarkt. Echter staat het bedrijf en de gebroeders Koch niet goed bekend. Zo hebben de broers geprobeerd de herverkiezingen te beïnvloeden door honderd miljoen dollar te investeren in de campagne van de republikeinen. In totaal heeft Charles Koch een vermogen van 46,3 miljard dollar.

5. Ingvar Kamprad

Ingvar Kamprad is de oprichter van het Zweedse Ikea. Al op jonge leeftijd was Ingvar bezig met ondernemen en op zijn 17e startte hij met wat later Ikea zal worden. In totaal heeft de Zweed een vermogen van 52,8 miljard dollar.

4. Amancio Ortega

Amancio Ortega is de rijkste Spanjaard ter wereld en de op 3 na rijkste man ter wereld. Amancio begon in zijn jeugd met de verkoop van badjassen. Dit groeide uit tot veel grote kledingbedrijven waaronder Zara en Pull&Bear. In totaal heeft de Spanjaard 56,6 miljard dollar.

3. Warren Buffett

Warren Buffet was voor de kredietcrisis de rijkste man ter wereld. Echter heeft hij tijdens deze crisis veel vermogen verloren. Desalniettemin heeft Buffet een totaal vermogen van 59,7 miljard dollar.  Warren Buffett is groot voorstander van het plan om miljonairs in de Verenigde Staten hogere belastingen te laten betalen. De secretaresse van Warren Buffett moet een hoger belastingpercentage betalen dan de multi miljardair.

2. Carlos Slim

Carlos Slim is een telecomgigant die rijk is geworden met telefoniebedrijven in Zuid Amerika. Momenteel probeert de Mexicaanse zakenman zijn belang in telecommunicatie uit te breiden naar Europa. Carlos Slim was ooit de rijkste man ter wereld maar is ingehaald door Bill Gates. Het totaal vermogen van Slim wordt geschat op 67,1 miljard dollar.

1. Bill Gates

De oprichter van Windows is nog steeds de rijkste man ter wereld. De software bouwer heeft in totaal een vermogen van maar liefst 73 miljard dollar. Bill Gates is rijk geworden door het bouwen van ‘s-werelds meest gebruikte computerbesturingssysteem Windows. Echter is Bill Gates wel een gulle miljardair, in totaal heeft hij 28 miljard geschonken aan goede doelen. Zoals je in deze lijst kan zien zijn de meest rijkste mensen ter wereld vermogend geworden door het opstarten van een eigen onderneming. Als ondernemer zoals Bill Gates kan je dus veel geld verdienen. Starten met ondernemen? Check dan eens deze 10 ondernemerstips voor starters.

Weetjes:
– Bill Gates verdient 250 Amerikaanse dollar per seconde, 20 miljoen dollar per dag en 7,8 miljard dollar per jaar.

Bekijk ook:

Top 10 Best Betaalde Banen in Nederland

Top 5 best verdienende dj’s

Top 10 Rijkste Nederlanders

Top 10 Gemeenten met de Rijkste Nederlanders

Vergelijkbare Lijstjes

25 Comments

 1. Goedendag,

  In uw laatste zin verteld u dat Bill Gates 7,8 biljoen per jaar verdient. Dit lijkt mij niet te kloppen, volgens mij moet dit miljard zijn aangezien biljoen in de trap der cijfers na miljard komt.

  Als voorbeeld:

  1 miljard seconden duren ongeveer 31 jaar, 8 maanden en 8 dagen
  1 biljoen seconden duren bijna 31 700 jaar

  1. no shit sherlock

  2. Bedenk wel dat het Engelse “billion” in het Nederlands vertaald wordt naar “miljard” en moet dus niet verward worden met het Nederlandse “biljoen”. Even nadenken dus voordat je zoiets post 😉

  3. er staat gwn miljard hoor ik weet nie

 2. Klein foutje… Bill Gates verdient geen 7,8 biljoen dollar per jaar en heeft ook geen 28 biljoen geschonken aan goede doelen.

  Dit komt waarschijnlijk door het misverstand dat je in het Engels billion zegt/schrijft maar dat dit in het Nederlands beslist geen biljoen betekent, dit betekent namelijk miljard.

  1. Kilo ne hor geen biljoen miljard oren

 3. GIGANTIS VEEL GELD
  waarom zo veel geld en er is toch crisis ????????????

 4. Anoniempje hihihihihi

  Hoeveel geld wil je hebben??
  Ik zou wel in een van hun testament willen staan!!!

 5. Kun je na gaan, hij kan heel new york kopen…..

  1. vroeger hebben de nederlanders new york gekocht voor wat nu ongeveer 12 euro zou zijn

 6. Dit zijn niet de rijkste op aarde. Kijk eens hoeveel een Rockefeller heeft. Daar valt de lijst mee in het niet.

  1. Gigi ja maar rockefeller leef toch niet meer dombo

 7. Zou hij iemand kunnen helpen ?

 8. hoe zit het met de familie rothschild?

 9. en olie sjeiken?

 10. Er zijn 7 miljard mensen op aarde.
  Bill gates zou dan elk mens op aarde minstens 1 miljard kunnen geven ongelovelijk..
  zo kan iedereen rijk kunnen zijn en heeft bil gates nog heel veel over..

  1. hij zou iedereen 10 euro kunnen geven. Zeker geen miljard.

  2. Dan zou die zeven miljard keer 1 miljard moeten geven hij zou in totaal 73
   mensen 1 miljard kunnen geven

  3. Je hebt gelijk

 11. Laten we de familie Rothschilds njet vergeten hun vermogen word geschat op een bedrag met ontelbare nullen wat ik wel weet is dat ze IEDEREEN op de aarde letterlijk 70 miljoen dollar kunnen geven geloof je het niet zoek op in google 😉 430.000.000.000.000 zoiets ongeveer en ze pakten het kleinste versie van triljoen

 12. je moeder aan de poeder

 13. Bill Gates is arm vergeleken bij rotschild familie die hebben meer dan 490000000000000000

 14. Wajooo Dikke rijke neger vis

 15. Iemand die hier niet tegen kan

  Jullie proberen alleen maar de maker van de site voor gek te zetten met zgn fouten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Engste horrorfilms

Er zijn enorm veel enge films. Horrorfilms bevatten