Top 10 Rijkste Gemeenten van Nederland

Top 10 Rijkste Gemeenten van Nederland

In deze Top 10 aandacht voor de dorpen waar de meeste rijke mensen wonen. In deze top 10 hebben we de rijkste gemeenten van ons land op een rij gezet. In deze lijst staan voornamelijk kleine gemeentes met weinig inwoners. Sommige gemeentes zijn hip zoals Bloemendaal en Naarden, andere dorpen hebben rijke inwoners vanwege de oudere mensen die er wonen zoals de gemeente Rozendaal (nabij Arnhem). De top 10 lijst rijkste gemeenten en dorpen van Nederland is gebaseerd op de WOZ waarde. Dit bedrag geeft aan hoeveel een gemiddelde inwoner aan onroerende bezittingen heeft. Daarnaast hebben we het gemiddelde inkomen per jaar per inwoner ook meegenomen in deze top 10.

10. Bussum (WOZ waarde €361.000)

Bussum is een gemeente met meer inwoners dan Muiden, Bussum heeft namelijk 33.000 inwoners. De gemeente is gelegen in het Gooi, waar relatief veel rijke Nederlanders wonen.

9. Muiden (WOZ waarde €363.000)

Muiden is een vestingstad gelegen in Noord Holland. Muiden heeft ongeveer 6.700 inwoners die een gemiddeld bezit hebben van 3,6 ton(WOZ) per inwoner. Het dorp heeft veel bezichtigingen zoals het Muiderslot, Het Muizenfort en de haven.

8. Oegstgeest (WOZ waarde €363.000)

Oegstgeest is een gemeente nabij Leiden en telt 23.000 inwoners. De gemeente heeft veel Rijksmonumenten en monumentale panden.

7. Heemstede (WOZ waarde €416.000)

Heemstede is een gemeente in Noord Holland en telt 26.000 inwoners. Heemstede is een rijke gemeente, Veel succesvolle ondernemers uit Amsterdam trekken naar Heemstede vanwege het rustige dorpsleven.

6. Naarden (WOZ waarde €423.000)

Naarden is net zoals Muiden een vestingstad waardoor er wat meer vermogende mensen wonen. De gemeente Naarden telt 17.000 inwoners, zij hebben gemiddeld €35.500 op hun bankrekening. Hierdoor staat Naarden op de 6e plek in de Top 10 rijkste dorpen van Nederland.

5. Rozendaal (WOZ waarde €511.000)

Rozendaal is een kleine gemeente vlakbij Arnhem. Er wonen slechts 1.500 inwoners in Rozendaal en is daarmee de kleinste rijke gemeente in deze top 10 lijst. In Rozendaal wonen over het algemeen veel oudere mensen, daardoor is de gemiddelde WOZ waarde(waardering onroerende zaken) erg hoog namelijk €511.000.

4. Wassenaar (WOZ waarde €553.000)

3. Laren (WOZ waarde €592.000)

Laren ligt in Het Gooi en is samen met Blaricum(buurtgemeente) een van de rijkste dorpen van Nederland. Hier wonen veel bekende Nederlanders en succesvolle ondernemers. Laren en Blaricum kennen meerdere villawijken waar veel miljonairs wonen.

2. Blaricum (WOZ waarde €593.000)

Zoals eerder beschreven behoord Blaricum tot Het Gooi. Blaricum kan worden opgedeeld in 2 gedeeltes. Het heeft normale woonwijken maar ook een grote villawijk waar veel bekende Nederlanders wonen.

1. Bloemendaal (WOZ waarde €705.000)

Met een WOZ waarde die ver boven de nummer 2 uitschiet is Bloemendaal absoluut de rijkste gemeente van Nederland. Bloemendaal telt 22.000 inwoners waarvan er veel miljonair zijn.

Bekijk ook:

Top 10 Rijkste Nederlanders

Vergelijkbare Lijstjes

4 Comments

  1. Behoort Aerdenhout niet tot een van de rijkste gemeéntes van Nederland?

  2. @joep, nee want Aerdenhout is geen gemeente meer een dorp dat behoort bij gemeente Bloemendaal

  3. @Joep nee Aerdenhout is een bijdorp of stad net als Dronten en Swifterbant en Biddinghuizen

  4. Bussum beste plaats ever daarna Naarden Muiden Blaricum en Laren mijn prachtige gooi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Studentensteden met de goedkoopste kamerprijzen (huur)

Door de wooncrisis zijn de huren van studentenkamers