Top 10 Populairste Hondenrassen

Top 10 Populairste Hondenrassen

Dat de hond een populair huisdier is kan je zien in de ‘Top 10 Populairste huisdieren’. Er zijn alleen heel veel verschillende hondenrassen. In deze Top 10 vind je de meest populaire hondenrassen die er in Nederland voorkomen. De lijst is samengesteld door de inschrijvingen van rashonden.

10. Engelse Bulldog

image

De Engelse Bulldog is van oudsher een hondenras dat is gefokt als vechthond. De buldog heeft een erg gladde vacht, gerimpelde wangen, sterke voorpoten maar langere achterpoten. In tegenstelling tot de reputatie van de hond is een buldog een zeer gemoedelijk hondenras. De buldog is zeer vriendelijk tegen zowel mensen (inclusief kinderen) en andere hondenrassen. Buldoggen zijn echter wel koppig en beschermend.

 

9. Cavalier King Charles-spaniel

image

De Cavalier King Charles-spaniël is een kleine gezelschapshond, die heel erg gesteld is op gezelschap (zowel andere honden als mensen). Het ras heeft een redelijk lange zachte vacht en lange oren. Het ras stamt uit de twintigste eeuw maar heeft zijn wortels in een ouder ras, de King Charles-spaniël deze verschilt vooral door de snuit. Er worden officieel vier kleuren erkend: Black & Tan, Ruby, Blenheim en Tricolor

8. Franse Bulldog

image

De Franse buldog is een kleine stevige en gespierde hond. Kenmerkend zijn de redelijk platte en brede neus en de rechtop staande oren. De staart is zeer kort en de vorm lijkt vaak op een komma. Er wordt nog wel eens beweerd dat deze bij de geboorte wordt gecoupeerd, dit is echter niet waar.

7. Boxer

image

De boxer is een hond en behoort tot de dogachtigen. De boxer is verwant met de vele rassen die zich ontwikkelden uit de Molossian Hound, een oud-griekse waak-, vecht- en herdershond. Van Griekenland naar Rome en zo verder in Europa. In Duitsland werd deze Molossian Hond, de Bullenbeisser, een zeer moedige dog die ingezet werd voor de jacht op everzwijn en beren. En tevens tijdens stierengevechten.

6. Chihuahua

image

De chihuahua is een van de kleinste honden ter wereld. Hij dankt zijn naam aan de Mexicaanse provincie Chihuahua waar het ras in 1850 werd ontdekt. Het is het oudste hondenras op het Amerikaanse continent. Pas aan het eind van de jaren 1800 brachten toeristen de hondjes mee naar Europa.

De chihuahua staat bekend als de kleinste hond ter wereld, maar ze kunnen heel erg fel en scherp zijn tegen andere honden. Dit ligt voornamelijk aan de opvoeding en socialisatie die de hondjes krijgen. (optillen als er andere honden in de buurt zijn, etc.). Soortgenoten worden in het algemeen goed geaccepteerd. Ze zijn wantrouwig tegenover vreemden. Hun gewicht zit tussen de 1 en 3 kg en zij meten tussen de 15cm tot 22cm. De gemiddelde leeftijd van een chihuahua ligt tussen de 12 en 14 jaar.

5. Staffordshire Bull Terrier

image

De Staffordshire-bulterriër is een moedige, vastberaden en intelligente hond. De hond heeft behoefte aan een dominante hand en duidelijkheid en is dan redelijk gehoorzaam. Een Staffordshire-bulterriër is energiek, speels en heeft soms iets van een onstuimige losbol. De hond is territoriaal, opmerkzaam en waaks.

In zijn contacten met andere honden kan de Staffordshire-bulterriër soms als eenling optreden: deze verlopen voor sommige dieren op volwassen leeftijd niet vlekkeloos. Twee Staffordshire-bulterriër reuen kunnen dominant gedrag ten opzichte van elkaar vertonen. Andere huisdieren zijn, mits de Staffordshire-bulterriër vanaf jonge leeftijd hier aan gewend is, meestal geen probleem.

4. Berner Sennenhond

image

De Berner sennenhond hoort een waakzaam maar beheerst karakter te hebben. De waakzaamheid van de Berner beperkt zich tot het terrein en de leden van het eigen gezin. De hond is niet overmatig fel en grijpt alleen in wanneer het echt nodig is. Tegenover eigen mensen is de Berner sennenhond zeer aanhankelijk. De zelfstandigheid die de Berner sennenhond heeft ontwikkeld vanwege de taken waarvoor hij is gefokt, kan leiden tot eigenwijs gedrag. Dit maakt dat het ras een zeer consequente training nodig heeft. De hond kan goed overweg met kinderen.

3. Golden Retriever

image

De golden is een sociaal dier en van nature vriendelijk en open. Ze worden het liefst betrokken bij alledaagse bezigheden en maken graag deel uit van het gezin. De golden is buitengewoon kindvriendelijk en heeft een grote tolerantie en evenwichtige aard.

Ook als gezinshond is hij dus heel geschikt. Tegenover kinderen is hij doorgaans geduldig en goedmoedig, een echte mensenvriend, maar daardoor niet erg waaks. Een golden blaft doorgaans weinig, maar wanneer vreemden zich op het terrein begeven zal hij u beslist waarschuwen. Ze zullen u echter niet verdedigen met hand en tand, het zijn geen echte waakhonden en verdedigingshonden. Golden retrievers zijn over het algemeen sterk maar zijn wat zachter van aard dan de labradors.

2. Duitse Herdershond

image

De Duitse herdershond moet in zijn karakterbeeld evenwichtig, zenuwvast, zelfverzekerd, absoluut onbevangen en (zonder prikkeltoestand) volkomen goedaardig zijn. Daarbij is hij opmerkzaam en handelbaar. Hij moet moed, strijddrift en hardheid bezitten om als geleide-, waak-, verdedigings-, dienst-, en herdershond geschikt te zijn. Hij kan echter wel dominant overkomen, daarom moet hij goed getraind worden. De hond is erg trouw aan zijn baas. Ook in het karakter is er een groot verschil tussen enerzijds de showlijnen en anderzijds de werklijnen. De werklijnen hebben meer het oorspronkelijke karakter behouden, terwijl de showlijnen vaak veel zachter zijn en niet meer zo geschikt zijn als werk-of sporthond.

 

1. Labrador Retriever

image

De labrador retriever of kortweg labrador is een hondenras dat afkomstig is uit Newfoundland en Labrador, en afstamt van de St. Johns-hond. Vanuit dit ras is vanaf midden 19e eeuw in Engeland gekruist met een aantal andere rassen, zoals de Gordon setter, de Spaniël, deFlatcoated retriever en de Chesapeake Bayretriever. De St. Johns-hond werd door de Eskimo’s gebruikt voor de visvangst, de labrador werd speciaal gefokt voor de eendenjacht en voor de jacht in moerassige gebieden. De retriever heeft zelfs (zeer) rudimentaire zwemvliezen tussen zijn tenen.

De Labrador Retriever is trouw, geduldig en vooral erg lief. Het is daarom ook de perfecte gezinshond en is erg populair in Nederland.

Vergelijkbare Lijstjes

14 Comments

 1. ik vind 1en 3 en 4 en 8 het schattigst

 2. ik vnd het raar dat de bodder collie dur niet bij zit

 3. maar vind somige wel schattig

 4. Waarom laten jullie ze alleen als puppies zien?
  Als ze volgroeid zijn krijg je een veel betere indruk van karakter en grootte

 5. oke koop een hond en ga er mee dansen blablabla

 6. waarom staat de mopshond er niet bij

 7. waarom staat de teckel er niet bij?

 8. amai en de cavier spaniel moet toch ook niet zo laag staan maar de chihauhau staat wel perfect vind ik hij zou 3 mogen zijn 1 zou nen cavier spaniel en 3 nen bernen sennen

 9. Waarom staat de siameese jack russel er niet bij??!!!

 10. heel veel zijn schattig

 11. Frankdebakker@hotmail.com

  Siamese jack tussen niet te leren een domme hond

 12. Waarom alleen maar ras honden een vuilnisbak kan zo mooi en veel gezonder zijn dan al de rashonden van nu pfff fokkers maken er vaak zo een zooi van de cavalier o hou op zo zielig en ziek gemaakt net als de mopshond grrrr mensen!!!!

 13. waarom staat mopshond er niet bij die is ook erg populair en schattig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Engste horrorfilms

Er zijn enorm veel enge films. Horrorfilms bevatten