Top 10 meest gebruikte drugs in Nederland

Top 10 meest gebruikte drugs in Nederland

1. Alcohol

bier

In Nederland drinkt men graag. Volgens onderzoek drinkt 78,8% van alle Nederlanders boven de 16 jaar regelmatig een wijntje of biertje. Veel Nederlanders drinken op een feestje of een wijntje voor de tv, echter zijn er ook veel mensen verslaafd aan alcohol. Zij drinken vaak om verdriet te onderdrukken wat grote problemen met zich meebrengt.

2. Nicotine

sigaret

Op de tweede plek staat de sigaret. Nicotine wordt gezien als een drug omdat de stof invloed heeft op je hersenen. Na het roken van een sigaret voel je je opgewekt, ontspannen en meer geconcentreerd. In totaal rookt ongeveer 27,5% van de Nederlanders regelmatig. 

3. Cannabis

cannabis

 

Het kan ook bijna niet anders. Nederland is een wiet land. Door het unieke gedoogbeleid kan men hier ongestoord cannabis producten gebruiken. In totaal 5,4% van de Nederlandse bevolking gebruikt regelmatig cannabis.

4. XTC (Extacy)

extacy

 

XTC is een harddrugs in pilvorm. De werkzame stof in XTC is Mdma en zorgt voor een verliefd gevoel. XTC is een partydrug en wordt vooral gebruikt op feestjes en festivals. In sommige scene’s komt xtc vaker voor zoals de techno scene en de hardcore scene. Ongeveer 1,2% van alle Nederlanders gebruikt regelmatig xtc.

5. Cocaïne

Cocaïne

In Nederland snuiven we elk jaar wat af. Ongeveer 0,6%  van de Nederlanders stopt dit goedje met enig regelmaat in zijn neus. Cocaïne is echter niet zonder risico. De drug is erg verslavend en al gauw niet meer te betalen voor verslaafden. De prijs van 1 gram cocaïne is namelijk al gauw €50. 

6. Speed

Speed is een drugs die lijkt op cocaïne maar meer nadelige bijwerkingen heeft. Speed wordt gesnoven en is t.o.v cocaïne een stuk goedkoper. Deze drugs wordt vooral veel gebruikt op dance feesten en in de techno scène. Speed is erg verslavend.

7. Truffels

Truffels lijken op paddo’s maar zijn minder sterk. Nog steeds kan je legaal truffels kopen in de smartshop. Truffels eet je vaak met vla omdat ze erg droog zijn en niet erg lekker. In de truffel zit een stofje waar je van gaat hallucineren en spacen.

8. 4fmp

4FMP is een zogenoemnde designerdrugs. Deze drugs is relatief nieuw en de effecten lijken op een combinatie van speed en XTC. Er is nog weinig bekend over de drugs en de drugs was voor kort zelfs legaal te koop. Nog steeds is het erg makkelijk om 4FMP online te bestellen bij zogenoemde RC’s (Research chemicals sites).

9. Ketamine

Ketamine is een kristalachtig poeder dat gesnoven wordt. Het is een narcosemiddel en wordt nog steeds gebruikt in de diergeneeskunde. Het wordt vaak gebruikt nadat drugsgebruikers xtc hebben gebruikt omdat ze van ketamine rustig worden en sneller kunnen ontspannen na een hard feestje.

Lachgas

Lachgas is steeds populairder aan het worden als partydrugs. Lachgas zit in slagroompatronen en kan d.m.v een slagroomspuit in een ballon worden geblazen. Lachgas is een narcosemiddel en zorgt voor een korte roes. Men zuigt de lachgas uit de ballon en voelt al binnen een paar seconden een licht verdovend effect. Lachgas wordt vaak verkocht op underground feestjes en gebruikt bij huisfeestjes. Slagroompatronen zijn legaal verkrijgbaar bij groothandels.

Vergelijkbare Lijstjes

41 Comments

 1. gaaf drugs is cool

  1. drugs is voor mietjes die geen gevoel hebben

  2. hou je mond

   1. mijn oma is gestruikeld is ze nu vies?

 2. drugs zijn niet cool

  1. je hebt gelijk

 3. hands in the air for drugs

 4. drugs zijn echt ! niet cool

 5. drugs zijn cool!

 6. Drugs zijn vrij cool

 7. je bent een nummertje vergeten

 8. domme sukkels gaan gebruiken en worden junkies of verslaafjes.

 9. ik ben pittig geil nu van dit gesprek

 10. hey peeps

  drugs zijn cool 🙂

  stoner for life
  probeer Schnazzleberry, want die is great <3

 11. Drugslover101

  Drugs is cool het helpt myn leven vooruit

 12. ik vind een keer een xtc pil bij seks heerlijk

 13. heerlijk drugs for live

 14. Gaaf ik hou van poppers en GHB

 15. drugs zijn stoer en roken is ook stoer!!!!!!

  1. je bent gewoon pamper dom

  2. Drugs zijn helemaal niet stoer je gebruikt het om stoer te doen of problemen weg te halen voor eventjes

 16. Nou ik ben al 20 jaar verslaafd aan heroïne en methadon. Ik kan je vertellen dat het totaal niet cool is! Ik lees hier bijna alleen maar drugs zijn cool. ..beetje naïef hoor..

  1. wat je zegt ik ben ook verslaafd

   1. ja moet niet verslaaft zijn

 17. Voor de duidelijkheid drugs zijn absoluut NIET COOL OF STOER OF DINGEN IN DIE RICHTING!! Het is pas stoer als je NEE durft te zeggen tegen drugs en al die mensen die zeggen dat het wel stoer is !

  1. Wanne gekken zeg, ga lekker aan de heroïne!!! Kijke hoe cool dat dan nog is; drugs zijn cool…

 18. Pff drugs zijn cool… ga eens lekker elke dag aan de heroïne en zeg na een maand of 2 of drugs nog steeds cool zijn…

  1. Weetje wat pas cool is wals je tegen je vrienden nee kunt zeggen tegen drugs

  2. Weetje wat pas cool is wals je tegen je vrienden nee kunt zeggen tegen drugs

 19. Drugs are bad, m’kay,
  You shouldn’t do drugs m’kay.

  1. Gingers have souls to! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

 20. Don’t do drugs kids ;p

 21. Zo ANONIEM je moest eens weten

  Wat een zeikerds hier…
  Waarom lees je dit?
  Ik bedoel ze zijn duidelijk 90% sarcastisch maar de helft gaat er nog serieus op in ook….
  Wow….
  Welkom in Nederland…
  Leuk dat je dit nu gelezen hebt maarja dit was tijdverspilling voor ons allebei.
  Ik ben hier alleen om dit te lezen maarja ziet er niet heel wetenschappelijk uit toch? Succes met je leven doei

  1. KOM DAN!!!!!!!!!!!!!!! Ik ben hier ook echt omdat ik die artikel interessant vind. verdiepen in drugs en gebruikt, wat het met je doet vind ik erg interessant. je zegt nu succes met mijn leven, dat is nergens goed voor. net als ons zeikerds noemen. dit deelt in mijn ogen niet bij aan iets constructiefs.
   je verwijt iedereen hier dus iets waar je zelf aan deel neemt. dat neem ik je kwalijk. tijdverspilling is dit ook zeker niet voor mij zoals eerder gezegd. dus kanker op. sterf. hard. dom kanker gedrag. helemaal zat. de hel daar zal je jezelf tegenkomen. god zal op je neerslaan. kanker homo

 22. Drugs gebruiken is vet.

 23. Ik heb een dikke dollo voor jou

 24. Drugs cool??!
  Echt niet hoor… als je je vriend bungelend aan een touw in het trapgat aantreft omdat ie niet meer van die troep af kon komen!
  STOP nu je nog kan!

 25. ik stop altijd drugs in me anus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook deze Top 10

De 10 meest gemaakte fouten bij verhuizen

Een verhuizing levert voor velen vooral stress op.