Top 10 manieren om te besparen op bedrijfskosten

Top 10 manieren om te besparen op bedrijfskosten

Top 10 bespaartips

Dat je als bedrijf niet alleen maar geld verdiend, maar ook kosten moet maken is een feit. Er zijn echter genoeg kostenposten waar je als ondernemer nog flink op kunt besparen. Kosten die er ingeslopen zijn door de jaren heen en waar niet meer naar omgekeken wordt. Daarom wijden we vandaag een artikel aan de top 10 manieren om te besparen op je bedrijfskosten.

10. Besparen op printkosten

Printkosten binnen een organisatie zijn vaak onbewust veel te hoog. Hier kunnen ondernemers al snel tot 80% op besparen. Hieronder laten we zien hoe ondernemers dit kunnen doen:

  1. Let bij de aanschaf van een printer niet alleen op de inkoopkosten, maar kijk ook naar de verbruikskosten van de desbetreffende printer. Kunnen er bijvoorbeeld imitatie toners worden geïnstalleerd?
  2. Bestel toners online. Er zijn tegenwoordig veel online shops die goedkope imitatietoners leveren, terwijl de kwaliteit vaak net zo goed is en soms zelfs beter! Bekijk bijvoorbeeld de website van Alleeninkt
  3. Pas de instellingen van de printer aan. Wordt er een printer alleen voor intern gebruik gebruikt? Zorg er dan voor dat de printkwaliteit bij deze printer naar beneden wordt gesteld.

9. Besparen op kantoorartikelen

Vaak doen ondernemers al jaren zaken met dezelfde leveranciers. Soms kan het lonen om eens opnieuw te onderhandelen over de prijzen. Eventueel kunt u op zoek gaan naar goedkopere leveranciers. Deze prijzen kun je dan laten zien aan jouw huidige leverancier om zo je onderhandelingspositie sterker te maken.

8. Besparen op papier

Er worden soms de gekste dingen geprint op kantoor. Maak daarom goede afspraken op kantoor wat wel of niet geprint kan worden, maar werk ook vaker in de cloud. Op deze manier hoef je vaak helemaal niet te printen.

7. Energiekosten

Ook hier loont het om af en toe eens rond te kijken naar nieuwe leveranciers. Dit kan bijvoorbeeld via vergelijkingstools op internet, maar ook via je netwerk. Daarnaast zijn er een aantal punten waar organisaties zelf rekening mee kunnen houden om energie te besparen. Bekijk de punten hieronder:

  1. Zorg voor deurdrangers – Deurdrangers zorgen ervoor dat deuren automatisch sluiten.
  2. Maak afspraken over het computergebruik van personeel. Vaak worden computer na 17:00 uur gewoon aangelaten. Dit kost onnodig veel energie. Maak daarom afspraken dat iedereen na 17:00 uur zijn of haar computer moet afsluiten.

6. Ledverlichting

Misschien hoort deze onder het kopje van energiekosten, maar we vonden toch dat deze tip een aparte plek verdiende in deze top 10. Ledverlichting kan uw energiekosten namelijk behoorlijk naar beneden brengen. De eenmalige aanschaf is wat hoger, maar ledverlichting verbruikt wel 7x minder stroom dan een gloeilamp of een halogeenlamp.

5. Huisvesting

Misschien nogal een drastische aanpassing, maar wellicht is het eens verstandig om na te gaan of je niet te veel betaald voor huisvesting. Zo zou je kunnen besparen door te verhuizen naar een antikraak pand of een verzamelgebouw. Een verzamelgebouw heeft zelfs nog het voordeel dat je ook kunt netwerken. Dit zijn nogal drastische maatregelen, maar je zou ook eens kunnen onderhandelen met de huidige verhuurder.

4. Verzekeringen

Het loont om eens in het jaar je verzekeringen eens te analyseren. Vaak levert overstappen naar een andere energiemaatschappij veel voordelen op.

3. Wagenpark

Ook op uw wagenpark kunt u enorm besparen. Bijvoorbeeld door kleinere auto’s aan te schaffen. Kleinere auto’s zijn vaak goedkoper in aanschaf, maar ook nog eens in bijtelling en brandstofverbruik.

2. Flexibel personeel

Goed personeel is belangrijk, maar bekijk ook eens de voordelen van flexibel personeel. Als je als ondernemer precies weet hoeveel vast personeel je nodig hebt, dan heb je de mogelijkheid om in drukkere periodes flexibel personeel aan te nemen. Mocht het dan even weer iets minder gaan, dan kun je jouw organisatie hier gemakkelijk weer op aanpassen.

1. Zet alle kosten op een rij en schrap onnodige kosten

We willen afsluiten met een hele algemene tip, maar wel een erg belangrijke tip. Zet eens alle kosten van je organisatie eens onder elkaar en ga eens na welke kosten je kunt schrappen. Je zult versteld staan hoeveel kosten je op deze manier kunt besparen.

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 betrouwbare Chinese webwinkels

Chinese webwinkels zijn de afgelopen tijden flink gestegen