Top 10 leukste plekken in Brugge

Top 10 leukste plekken in Brugge

Brugge is een mooie oude stad in België, waar ook veel leuke hotels te vinden zijn. Het historische centrum staat op de wereld erfgoedlijst van Unesco, dus er zijn veel mooie plekjes te vinden in deze stad. Het is een echte havenstad, dus mocht je er heen gaan, dan is een viscuisine in een van de restaurants zeker een aanrader.

10. Begijnhof

2266106259_a649f8af7f-1

Dit hof is een van de mooiste historische plekken van Brugge. Hier kun je zien hoe de mensen er vroeger woonden. In het eerste huis in nu een museum gevestigd waar je kunt zien hoe de mensen er in de 17e eeuw leefden. Houd er wel rekening mee dat het er vaak heel druk is.

9. Belforttoren

Brugge Belfort03

De Belfort toren van Brugge is maarliefst 83 meter hoog. Je kunt naar de top klimmen als je wilt. Dat is een klim van 366 treden. Gelukkig kun je onderweg stoppen en een kijkje nemen in de schatkamer. Eenmaal bovenaan heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

 

8. Het Kantcentrum

buitenbeeld

Er is weinig pikants aan deze bezienswaardigheid, want hier worden vooral veel kleedjes en gordijntjes van kant gemaakt. Het is wel leuk om te zien hoe deze oude ambacht wordt overgedragen aan de volgende generatie. In het museum zijn vaak tentoonstellingen te zien van kant uit het binnen- en buitenland.

 

7. De Barge

Dit bijzondere hotel was vroeger een binnenschip dat vaarde op het kanaal tussen Brugge en Gent. Inmiddels is het omgetoverd tot een luxe 3-sterren hotel met een bijzondere sfeer. In dit schip kun je slapen in de hut van de Kapitein of van de officier. Ook met een kleiner budget zijn er leuke hotels in Brugge te vinden, kijk hier voor meer informatie.

 

6. Het Stadhuis

Het stadhuis van Brugge is een van de oudste stadhuizen van Nederland en België. Er is lang aan gewerkt voordat het gebouw af was. In 1376 zijn ze begonnen met bouwen en een halve eeuw later was het pas af.

 

5. Het bloed van Jezus

De Heilige Bloedbasiliek is de plek waar een doekje met het bloed van Jezus te vinden is. De basiliek is gratis toegankelijk, maar voor het museum moet entree betaald worden. Het doekje zelf ligt in een prachtig versierd schrijn. Alleen die is al de moeite waard om te bekijken want hij is gemaakt van 30 kilo goud en versierd met meer dan 100 edelstenen.

 

4. Groeningemuseum

5815667226_3cbc010140

Voor de kunstliefhebbers is dit de plek van Brugge. Hier is veel Nederlandse en Belgische kunst uit de gouden eeuw te vinden.

 

3. Een ritje door Brugge per koets

Het is natuurlijk niet mogelijk om al het moois in Brugge te bekijken, maar met een rondrit in een klassieke paardenkoets kom je wel een heel eind. Daarbij is het veel leuker om de stad te paard te verkennen dan te voet.

 

2. Stadspoorten

Brugge is vaak aangevallen dus in de 13e eeuw werd een stevige stadmuur gebouwd die je vandaag de dag nog steeds kunt zien. Dit is een van de redenen waardoor mensen zich nu nog goed kunnen voorstellen hoe Brugge er in die tijd moet hebben uitgezien.

 

1. Tete Presee

Belgen zijn Bourgondiers en een lekker maal is dan ook een must als je Brugge bezoekt. Tete Presee is een van de meest gewaardeerde restaurants in Brugge. Het heeft een klassieke Franse keuken en gelukkig is het meeste op het menu betaalbaar.

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Engste horrorfilms

Er zijn enorm veel enge films. Horrorfilms bevatten