Top 10 handigste Magento extensies

Top 10 handigste Magento extensies

Magento webshops worden steeds populairder bij ondernemers. Je kunt met dit systeem je hele webshop beheren. Je kunt met Magento je webshop in meerdere talen vertonen en per land/taal kiezen voor een andere valuta. In dit lijstje vind je 10 handige extensies die wellicht interessant voor jou als ondernemer kunnen zijn.

10. MageMonkey

Wanneer je gebruik maakt van MailChimp voor het versturen van digitale nieuwsbrieven, kun je e-mailadressen van nieuwe klanten automatisch toevoegen aan je maillijst. Vervolgens kun je met een aantal handige functies bijvoorbeeld automatische mailtjes sturen op iemand zijn verjaardag of wanneer ze iets in de winkelwagen hebben gelegd zonder het product uiteindelijk te kopen.

9. Meta Tags Templates

Het is natuurlijk erg belangrijk om goed gevonden te worden in Google. De extensie Meta Tags Templates van Amastay kan je helpen bij je SEO werkzaamheden. Met deze extensie kun je automatisch meta tags en H1-koppen genereren. Dit is zeker handig voor grote webshops met veel producten.

8. Date Feed Manager

Met deze extensie van Wyomind kun je product feeds maken voor vergelijkingswebsites en affiliates zoals Kieskeurig.nl, Beslist.nl, Google Shopping, Vergelijk.nl, Amazon en Ebay. Zo hoef je niet voor elke website waarop jouw producten te vinden zijn een aparte product feed.

7. Magento WordPress Integration

Veel ondernemers kiezen ervoor om een blog bij te houden. Dit brengt namelijk veel voordelen met zich mee. WordPress is veruit het populairste platform voor blogs, want hiermee scoor je ook goed in Google. Met Magento WordPress Integration van Fishpig kun je eenvoudig je blogs aan je webshop koppelen.

6. Sisow betaalkoppeling

Met een Sisow betaalkoppeling kun je veilige online betaalmogelijkheden zoals iDEAL, PayPal en Mister Cash gebruiken voor je webshop. Een must-have voor een toegankelijke webshop.

5. Extended Product Grid

Het beheren van je producten wordt een stuk eenvoudiger met deze extensie. Je kunt prijzen, merken en voorraad toevoegen aan je producttabellen. Verder kun je makkelijk filteren en sorteren. Je kunt ook productafbeeldingen en/of –categorieën tonen in je tabel. Zo kun je efficiënter werken dan ooit tevoren.

4. Easy Tabs 2.0

Met deze extensie kun je informatie op je productdetailpagina’s stukken overzichtelijker maken door in de omschrijving gebruik te maken van tabbladen. Zo kan de bezoeker kiezen of hij bijvoorbeeld specificaties, klantbeoordelingen of een maattabel wil zien. Een andere mogelijkheid met Easy Tabs 2.0 is het tonen van verwante producten.

3. Improved Layered Navigation

Met deze extensie kun je de URL’s van je webshop en de navigatiestructuur zoekmachinevriendelijk maken. Hiermee biedt je je bezoekers een gebruiksvriendelijke online winkelervaring. Met Improved Layered Navigation kun je bezoekers handig laten filteren in productcategorieën. Denk hierbij aan filters op prijs, merk, kleur of maat. De ingewikkelde URL’s, die vaak dubbele woorden bevatten door de filters, worden vanzelf zoekmachinevriendelijk gemaakt. Onmisbaar voor een goede webshop!

2. Google Universal Analytics

Ook deze extensie moet iedere online ondernemer omarmen. Vanaf het moment dat je webshop live gaat is het belangrijk om statistieken bij te houden. Hiervoor gebruik je Google Universal Analytics. Je kunt met deze extensie bijhouden wat er besteld wordt en via welke kanalen dit gebeurd. Deze gratis extensie kun je gebruiken zodra je een Google Analytics account hebt. Je moet alleen even een trackingcode laten genereren. Meten is weten!

1. OneStepCheckout

Het allerbelangrijkste moment voor zowel klanten en eigenaren van webshops is natuurlijk het moment van afrekenen. De grootste nachtmerrie van ondernemers is dat klanten op dit moment afhaken, omdat het bijvoorbeeld te ingewikkeld of onduidelijk is. Met OneStepCheckout zorg je ervoor dat alle velden die klanten in moeten vullen voor ze een product kunnen bestellen in één overzicht te zien zijn. Zo komen ze niet voor verrassingen te staan.

Vraag advies aan een Magento specialist

Deze tips zijn natuurlijk praktisch voor iedere ondernemer, maar het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat iedereen zelf ook goed overweg kan met Magento en de vele extensies. Het is dan ook raadzaam om advies te vragen aan een Magento specialist. Zo hoef je niet alles zelf uit te proberen, maar krijg je passend advies voor jouw eigen webshop. Bijna alle bedrijven met Magento specialisten in dienst kunnen ook helpen bij het opbouwen en onderhouden van je webwinkel.

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Meest Energie Slurpende Apparaten

Wil jij besparen op je energie rekening? Dat