Top 10 grootste economieën ter wereld

Top 10 grootste economieën ter wereld

Dit zijn de 10 grootste economieën ter wereld

Dat Nederland niet de grootste wereldeconomie heeft weten we allemaal, maar ondanks dat komt Nederland toch op de 16de plaats. Om een idee te geven van de landen die wel de grootste wereldeconomie hebben, hebben we de top 10 op een rijtje gezet.

10. Canada

Sinds de tweede wereldoorlog heeft de economie van Canada een flinke groei doorgemaakt door de versoepeling van handelsverdragen.

9. India

India heeft een forse economische groei doorgemaakt, helaas geldt dat vaak niet voor de burgers. Daar heeft India nog wat in te halen. Te verwachten is dat deze economie alleen nog maar verder zal groeien en gaan behoren tot de belangrijke landen.

8. Italië

Italië heeft altijd een enorme economische groei gekend, alleen tussen de jaren 2007 en 2011 heeft dit land een krimp meegemaakt. Niettemin staat dit land nog steeds op 8.

7. Brazilië

De economische groei in Brazilië lijdt tot veel inkomensongelijkheid. Er wonen een hoop miljonairs, maar er wonen ook erg veel arme mensen. Armoede is heir een groot probleem.

6. Verenigd Koninkrijk

In de 18e en 19e eeuw behoorde dit land tot grootste economieën dankzij de industriële revolutie.

5. Frankrijk

De Franse economie is een succesvolle economie. Er leven weinig mensen onder de armoedegrens en ook hebben de inwoners relatief weinig schulden. Frankrijk behoort tot de belangrijke landen.

4. Duitsland

Duitsland is binnen Europa het land met de grootste economische groei. De komt voornamelijk doordat dit land gericht is op de export. Het is dan ook een van de landen met de grootste export.

3. Japan

Japan een land met weinig natuurlijke hulpbronnen, vandaar dat er in dit land veel kerncentrales te vinden zijn.

2. China

China heeft een enorme economische groei van ongeveer 10 procent per jaar. Er wordt dan ook verwacht dat China in de toekomst de Verenigde Staten met betrekking tot economische groei zal inhalen.

1.Verenigde Staten

Op het moment behoren de Verenigde Staten tot de grootste economieën.

Vergelijkbare Lijstjes

3 Comments

    1. graag gedaan

    2. graag gedaan kech

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

De 10 tofste reisblogs van Nederland

Op het moment schieten de blogs over reizen