Top 10 gezonde voeding

Top 10 gezonde voeding

Als je wilt starten met afvallen dan is het verstandig goed te kijken hoe je huidige voedingspatroon in elkaar zit. Wellicht zijn niet alle voeding in dit lijstje goede en gezonde voeding om mee af te vallen maar het is wel voeding waar je gezonder van gaat leven.

Om te starten met afvallen kan je ook eens kijken naar buikvet verbrandende voeding. Gezonde voeding is namelijk niet direct voeding waar je afvallen mee kunt stimuleren. Hier wil ik in dit lijstje niet te diep op in gaan. Wat we hier wel behandelen is de gezonde voeding, voeding die je een stuk lekkerder laat voelen en waar je fitter en gezonder van wordt. Minstens zo belangrijk als afvallen toch?

Nummer 1. – Broccoli

Naast dat broccoli erg lekker is is het ook erg gezond. Het bevat namelijk een grote hoeveelheid vitamine C, ijzer, foliumzuur, calcium en magnesium. Naast deze gezonde voedingsstoffen is broccoli goed ter bescherming van bepaalde soorten kanker en is het bacteriedodend.

Nummer 2. – Wortelen

Wortelen zijn goede groenten voor je lichaam. Het is ook makkelijk deze groente als snack te eten als je bijvoorbeeld wilt afvallen. In een wortel zitten belangrijke vezels en veel vitamine a, b, c en k. Daarnaast bevatten wortelen veel magnesium, kalium en foliumzuur.

Nummer 3. – Asperges

Ook asperges zijn goed voor je lichaam. De vitamines die in de groente te vinden zijn zijn vitamines A, B, C en K. Asperges kunnen zelfs goed zijn voor depressies.

Nummer 4. – Peulvruchten

Een aanrader van Mitchel van Duuren van het Paleo dieet. Het Paleo Dieet is een dieet waarbij je veelal groentes eet van vroeger. Onbewerkt en zonder gifstoffen. Peulvruchten zijn een belangrijk onderdeel van dit dieet.

Nummer 5. – Zoete aardappel

Een zoete aardappel kun je ook rauw eten als snack en bevatten vitamines A, B, C en K. De aardappel behoort ook tot éé van de meest gezonde groentes.

Nummer 6. – Groenblad groente

De groenblad groentes worden ook wel veel gebruikt in de erg gezonde groene smoothies (aanrader). Voorbeelden hiervan zijn sla, boerenkool, spinazie en snijbiet. Ze zijn zeer rijk aan voedingsstoffen en bevatten goede stoffen voor je lichaam.

Nummer 7. – Tomaat

Fytonutrient lypcopeen is de gezondste stof in de tomaat. Er zijn ook nog diverse andere stoffen zoals carotenoiden en vitamine C die gezond zijn voor je lichaam. Tomaat kun je eten op brood tussen bijvoorbeeld een plakje kaas of eten als snack tussendoor, ook goed voor een eetpatroon voor afvallen.

Nummer 8. – De paprika

In paprika’s zijn veel gezonde voedingsstoffen te vinden en met name vitamines A, B, C en K. Heerlijk om als snack mee te nemen naar je werk of in een schaaltje op een verjaardag. Ook kun je paprika’s in diverse gerechten vermengen.

Nummer 9. – Citrusvruchten

Deze vruchten zijn één van de gezondste vruchten. De citrusvruchten bevatten een hoge dosis vitamines en beschermt je lichaam tegen kanker, hart- en vaatziektes en is ontstekingsremmend.

Nummer 10. – Druiven

De hekkensluiter van dit top 10 lijstje zijn de druiven. Druiven zijn rijk aan vitamines en heeft een positieve werking op ontkalking en gaat verstoppingen in de aderen tegen.

Bekijk ook:

Top 5 Hardloop Apps

Vergelijkbare Lijstjes

2 Comments

  1. Van Dijck Juliette

    Ok ! Dan ben ik goed bezig !
    Wat doet safran in ons lichaam ?
    Is dat ook gezond ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Engste horrorfilms

Er zijn enorm veel enge films. Horrorfilms bevatten