Top 10 Films over Drugs

Top 10 Films over Drugs

Drugs en misdaad zijn een goed onderwerp voor films. In deze top 10 hebben wij de beste films gezet waarbij drugs een belangrijk onderwerp is. Vaak zijn het drama of actiefilms, maar wel erg mooie en heftige films die je zeker moet kijken. De lijst is samengesteld aan de hand van filmfans en door het opvragen van gegevens uit de Internet Movie Database (IMDB). Weet jij zelf nog een mooie film waarbij drugs of medicijnen een belangrijke rol spelen? Plaats dan een reactie onderaan de pagina.

 

10. Spun


IMDB: 6,8

Jaartal: 2002

9. Thirteen


IMDB: 6,9

Jaartal: 2003

8. Limitless


IMDB: 7,4

Jaartal: 2011
Limitless gaat over een schrijver die weinig succes heeft in zijn leven. Zijn vriendin heeft hem gedumpt en eigenlijk is zijn hele leven een mislukking. Dit verandert totdat hij in aanraking komt met een nieuwe onbekende drugs. De pilletjes die hij slikt zorgen ervoor dat hij zijn hersenen voor 100% kan benutten. Hierdoor kan hij bijvoorbeeld heel snel talen leren of veel geld verdienen op de beurs. Dit blijft niet goed gaan omdat de drugs een rare bijwerking hebben en criminelen ook de drugs willen hebben.

7. Maria, Full of Grace


IMDB: 7,5

Jaartal: 2004

Maria, Full of Grace is een zeer heftige en dramatische film. De film gaat over Maria die in een fabriek werkt en weinig geld verdient. Een jongen biedt haar aan om te werken als drugskoerier waarmee ze veel geld kan verdienen. Maria beslist ervoor om drugs te gaan smokkelen en beland in een hel.

6. Blow


IMDB: 7,6

Jaartal: 2001

5. Submarino


IMDB: 7,6

Jaartal: 2010

4. Trainspotting


IMDB: 8,2

Jaartal: 1996

3. The Wolf of Wallstreet


IMDB: 8,3

Jaartal: 2014
De Wolf of Wallstreet is in tegenstelling met de andere drugsfilms in dit rijtje een film met veel humor. Leonardo DiCaprio speelt een ondernemer die veel succes heeft met het oplichten van mensen. Hij begint met het gebruiken van drugs en is heel vaak high. De film heeft een paar geweldige scènes als Leonardo helemaal van de wereld is.

2. Requiem for a Dream


IMDB: 8,4

Jaartal: 2000
Requiem for a Dream volgt 4 personen die denken door drugs een beter leven te vinden. Echter ontsporen ze alle 4 door het gebruik en de verslaving van drugs. De film gaat over prostitutie, misdaad en verslaving en is zeer heftig.

1. City of God


IMDB: 8,7
jaartal: 2002

City of God speelt zich af in de sloppenwijken van Rio. Deze film vertelt het verhaal van de keerzijde van drugs. Criminaliteit, kartels, moorden en geweld vanwege de drugshandel staat in deze film centraal. De film heeft meerdere Oscars gewonnen en scoort hoog op IMDB.

 

Vergelijkbare Lijstjes

11 Comments

 1. Ik zoek een nederlandse film over een jonge nederlandse vrouw die in t buitenlamd een tijdschriftenwinkeltje begint..nadat ze haar vriend is verloren. Daat ontmoet ze een nieuwe man…maar hij xit in de drugswereld. Uiteindelijk neemt deze jonge vrouw het hele drugskartel over. De naam van deze film is een meisjesnaam. Heb hem in begin 2000 gekeken. Ben al jaren op zoek naar deze film..maar krijg m nergens gevonden. Missch dat hier iemand me kan helpen????

  1. Hoi Kim, we gaan je helpen, wordt vervolgd!

  2. Ook ik ben op zoek na die film

  3. La vita e bella?

  4. bella bettien

 2. durk jan van de Sint

  Waarom hebben jullie geen filmpjes

 3. Ik ben op zoek naar een amerikaanse film over een populair high school stelletje die verschrikkelijk verslaafd aan de drugs raken en je ziet ze helemaal aftakelen.

 4. Waarom staat Christane F. hier niet bij?

 5. Ja idd , absolute misser in deze lijst is christiane f

 6. Wat ook een leuke film is , is party monster gaar ook over junks

 7. Fear and loathing in Las Vegas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Engste horrorfilms deel 2

Er zijn veel horrorfilms maar wat zijn nou