Top 10 Engste Plaatsen ter Wereld

Top 10 Engste Plaatsen ter Wereld

De wereld heeft veel plaatsen en plekken die meteen geschikt zijn voor het opnemen van een horrorfilm. Verlaten steden, spookhuizen en bossen waarvan men zegt dat het er spookt. Voor alle adrenaline zoekers en horrorfans hebben wij de engste plaatsen wereldwijd samengevat in de Top 10 engste plaatsen ter wereld. Bekijk je liever vrolijkere plekken? Bekijk dan de top 10 mooiste plekken ter wereld.

10. Dadipark (België)

6127454013_c0b01cb3bb

 

Het verlaten pretpark Dadipark gelegen in Dadizele (Belgie) is in 2002 gesloten omdat er een dodelijk ongeluk plaatsvond. Dit ongeluk vond plaats in 2000 en door de slechte publiciteit trok het park geen bezoekers meer. Het park is niet gesloopt maar afgesloten en volledig verpaupert. Overal staan attracties die vergroeid zijn met klimop en onkruid. Veel skaters, fotograven en zwervers bezoeken het verlaten park.

9. Joodse begraafplaats (Praag)

De oude Joodse begraafplaats in Praag is de oudste Joodse begraafplaats van Europa. Men vermoed dat er op deze relatief kleine begraafplaats (1 hectare) naar schatting maarliefst 100.000 mensen begraven liggen. Doordat de begraafplaats stamt uit 1478 zijn veel grafstenen vervallen wat dit tot een bijzondere plek maakt.

8. Hashima (verlaten eiland)

Hashima (Gunkanjima), is een onbewoond eiland gelegen 15 km van de kust van Japan. Het eiland was tot 1974 bewoond maar doordat de mijn op het eiland gesloten werd, verlieten mensen het eiland.

7. Helltown (Ohio)

Helltown is een gebied in Ohio dat bekend staat als een gebied waar geesten leven. Er zijn menig volksverhalen over een meisje dat ’s nachts langs de weg gezien is. Veel horrorfilms, zoals Silent Hill, zijn gebaseerd op deze volksverhalen.

6. Geestenstad van Fengdu (China)

De verlaten Chinese stad Fengdu wordt niet bewoond en staat deels onder water. Veel toeristen bezoeken de stad omdat dit het terrein van de doden zou zijn. De stad is maarliefst 1800 jaar oud en volgens verhalen is de stad nog steeds het onderdak van geesten. De stad heeft veel griezelige relikwieën wat deze plek extra mysterieus maakt.

5. Hellingly Hospital

Dit ziekenhuis is geopend in 1904 en staat nu al bijna 20 jaar leeg. Het oude ziekenhuis is nooit gesloopt en in sommige kamers zijn zelfs nog oude bedden en andere medische spullen te vinden. Deze plek is ook uitermate geschikt om direct een horrorfilm op te nemen.

4. Body Farm (Knoxville – USA)

Waarschuwing: Bovenstaande video bevat schokkende beelden

De Body Farm in Knoxville is een onderzoeksgebied waar onderzoek wordt gedaan naar het vergaan van het menselijk lichaam. Over het gebied zijn menselijke resten op verschillende manieren geborgen zodat onderzoekers, voornamelijk pathologen, onderzoek kunnen doen om moorden en onbekende doodsoorzaken op te lossen.

3. Ossuarium van Sedlec

Het Ossuarium van Sedlec is een gotische kapel gelegen in Tsjechië. De kapel is gelegen op het kerkhof van Sedlec. Toen in de 15e eeuw de pest uitbrak stierven er veel mensen. Deze mensen wilden graag begraven worden op de begraafplaats van Sedlec, maar door de vele doden was deze begraafplaats te klein. De kapel van Sedlec werd gebouwd om de menselijke resten in te bewaren. Op dit moment is de kapel nog te bezoeken. De kapel bevat tussen de 30.000 tot 70.000 beenderen van mensen die overleden zijn aan de pest. Deze botten worden gebruikt in kunstwerken en versieringen in de kerk maar liggen voornamelijk opgestapeld op grote hopen.

 

2. Aokigahara (Het Zelfmoordbos – Japan)

Aokigahara is een bos gelegen in Japan dat bekend staat als het zelfmoordbos. Elke dag reizen suïcidale mensen af naar dit bos om zichzelf van het leven te beroven. Het Aokigahara bos is daardoor een zeer angstaanjagende plek. Bovenstaande documentaire toont het werk van de boswachter die elke dag op zoek gaat naar suïcidale mensen en ze probeert te overtuigen terug te gaan naar de bewoonde wereld.

1. Chernobyl

Chernobyl is na de kernramp nog steeds grotendeels onbewoond. De stad is volledig achtergelaten en de natuur heeft hier vrij spel gekregen. Hierdoor is de hele stad begroeid en verwilderd. De gehele stad is geëvacueerd waardoor alle appartementen en flats nog vol met persoonlijke spullen liggen die volledig bestraald zijn. Chernobyl wordt bewaakt door een speciale eenheid van het leger die ervoor zorgt dat mensen niet zomaar de stad kunnen betreden. Dit is ook niet slim vanwege de hoge straling die nog steeds aanwezig is. (Skip de bovenstaande video naar 7:00 om beelden van Chernobyl te zien)

Meer enge plaatsen

Naast deze top 10 zijn er natuurlijk nog veel meer angstaanjagende plaatsen in de wereld te vinden. Wil jij nog meer verlaten ziekenhuizen, spookdorpen of spookhuizen vinden? Bekijk dan ook de engste plaatsen op Top10s.nl.

Vergelijkbare Lijstjes

34 Comments

 1. Het zijn verlaten plaatsen waar bijna niemand komt. Ik begrijp niet dat ze er iets mee doen. Zoals afbreken en weer opnieuw opbouwen zodat het z”n levendige uitstraling weer terug krijgt. Het ziet er inderdaad verlaten en eng uit.

  1. dit is vet cool

  2. all die plaatsen daar zijn gekke en gevaarlijke/dodelijke dingen gebeurd

  3. Helemaal mee eens

 2. Ja natuurlijk, en er staat niet eens Waverly Hills tussen, dus niet geloofwaardig!

 3. Gewoon niet eng ben bij de nummer 3 in het echt geweest

 4. Vet cool dadipark is sick

  1. ziek eng jo ik ben in 1 echt geweest eng jo

   1. dat hoop je

    1. Het lijkt mij niet zo leuken plek

     1. Meen je dat

   2. je meent het

  2. Dadipark bestaat niet meer – buiten een hangar is alles weg en is de grond gelijk gemaakt – zeker niet meer de moeite om te bezoeken 🙁

  3. dat is alemaal fake

 5. ferron en noah

  fucking leuk voor een overnachting

 6. dit is niet leuk voor kleine kinderen ik ben wel 10 jaar maar jullie hebben gelijk wie dit hebben geplaatst en echt super eng je weet maar nooit?

 7. niet eng maar mooi

 8. Veel mensen zullen er nog zijn in een andere vorm op sommige plekken. .

  De mensen die er als toeristen komen kunnen de overledenen helppen met hub weg.

 9. The hell dadipark in belgie ik woon in belgie

 10. Ow,WTF dit is en.

 11. Ik vond het best vet. Zou sommige van die plekken best eens willen bezoeken.

 12. Oakigahara forest al die mensen die zich van het leven hebben beroofd ? Rest in peace

 13. helemaal mee eens. waarom doen ze dat eigenlijk

 14. dit is best erg al die plekken, ik kan geesten voelen dus voor mij is het al helemaal niks maar op al die plekken zijn geesten dus ik ben er bang voor {niet bang zijn als er een geest is bij je} zo maak je ze boos

 15. kind van 16 die houd van stoute dingen doen

  Tio daar ben ik het helemaal mee eens er zijn ook geesten die je kwaad kunnen doen dus het is gevaarlijk en ja ze mogen de gebouwen wel slopen als er toch niemand koms is het een goed iedee mensen komen er toch alleen heen op populair te doen tegenover familie of vrienden maar als ik daar was jeetje ik zou het niet durven wow wow wie er met mij heen wilt laat het weten dit is een jongen van..16 jaar. oud laat het weten hoe oud jullie zijn maar ik hou van stoute dingen doen

 16. kind van 16 die houd van stoute dingen doen

  grapjje egrapjjeee

 17. Hahah nee grapje

 18. hoia baciu is ook eng

 19. anonieme persoon

  al deze plekken zijn te eng!!!heb op een of ander manier om naar die plekken te gaan (behalve zelfmoordbos)

 20. cool zeg wel best spannend

 21. Dadipark, daar ben ik als kind heel veel naartoe geweest, die grote schommel op het eind van de video, daar heb ik uren versleten. Leuk om dat nog eens terug te zien :-).

  Het kerkhof in Praag is me ook niet vreemd, daar ben ik geweest toen ik 16 of 17 was. Eng is dat helemaal niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Engste horrorfilms

Er zijn enorm veel enge films. Horrorfilms bevatten