Top 10 Engste horrorfilms

Top 10 Engste horrorfilms

Er zijn enorm veel enge films. Horrorfilms bevatten meestal enorm veel clichés en dat maakt de film minder geloofwaardig. Nu zijn er veel mensen die opzoek zijn naar de engste horror film. Wij hebben een selectie gemaakt van enge films die het kijken zeker waard zijn. Als jij nog een enge film weet dan moet je deze onder dit artikel zetten. Wat vind jij een enge horrorfilm? Een realistische film met een moordenaar of juist een film over spoken en geesten. Voor de horrorfans hebben we ook een lijstje met engste plaatsen ter wereld gemaakt.

Hereditary

Hereditary is een nieuwe horrorfilm uit 2018. De film wordt door critici gezien als een van de engste films van de laatste jaren. Hereditary is gemaakt door de regisseur Ari Aster die bekend is van de horrorfilms; Split en The Wich. De film gaat over de Graham familie. Als de moeder van de  familie overlijdt ervaren de dochters rare taferelen. Langzamerhand komt de familie Graham erachter dat hun voorouders vreemde gewoontes hadden. Bekijk hieronder de trailer van Hereditary. De film wordt op IMDB beoordeeld met een 7,9 wat uitzonderlijk hoog is voor een horrorfilm.

The Witch

Deze arthouse horrorfilm wordt verwacht in 2016 en belooft een van de engste horrorfilms ooit te worden. The Witch speelt zich af in een klein boerendorp aan de rand van een bos. Het dorp wordt geteisterd door een heks die zich in het bos schuil houdt.

human centipede 3

Misschien niet de engste film maar wel een van de meest gruwelijke en smerigste films ooit gemaakt. Bij de Human Centipede 3 is er weer een zieke arts die mensen aan elkaar opereert. Dit keer gebruikt hij honderden gevangenen en maakt hij een grote lange duizendpoot van mensen. Een sterke maag wordt geadviseerd.

Insidious 1 & Insidious Chapter 2 & Insidious Chapter 3

Meestal zijn horrorfilms vol met clichés, waar Insidious in het begin doet denken aan een standaard horrorfilm verandert dat gedurende de film. Het verhaal is goed uitgedacht en zeker het tweede deel van Insidious (Chapter 2) is een van de meest angstaanjagende films die uw redacteur gezien heeft. De films zitten vol met schrikeffecten maar daarnaast weten de makers van Insidious de spanning goed op te bouwen. Nu is het wachten op het derde deel van Insidious want die komt er ongetwijfeld.

The Descent

Een groep vrouwen gaan een onbekende grot bezoeken. Ze verdwalen en komen vast te zitten in het grottenstelsel. Ze blijken niet alleen te zijn in de grotten, enge monsters jagen op ze en het is maar de vraag of ze de uitgang vinden.

Jessabelle

De horrorfilm Jessabelle is van de makers van Paranomal Activity en Sinister. Deze horrorfilm gaat over een vrouw die invalide raakt door een auto ongeluk. Ze gaat revalideren in een verlaten huis in de natuur waar geheimzinnige gebeurtenissen plaatsvinden.

Sinister (2012 – IMDB: 6,7)

Sinister is een zeer enge film. Een horrorschrijver verhuist met zijn gezin naar een huis waar vreemde, onverklaarbare dingen gebeuren. De schrijver vindt rare filmpjes en ontdekt dat er iets niet klopt in het huis. Deze film heeft veel enge momenten en is zeker het kijken waard.

Paranomal Activity (2007 – IMDB: 6,4)

Er heerst veel verdeeldheid over deze film. Veel mensen vinden de manier van filmen erg angstaanjagend omdat het heel realistisch overkomt (shaky cam). Over het algemeen gebeurt er weinig in de film en bouwt de film zich op naar een climax. Paranomal activity kan voor sommigen een van de engste films zijn, anderen zullen zich kapot vervelen.

The Texas Chainsaw Massacre (2003 – IMDB: 6,1)

The Texas chainsaw massacre is een gruwelijk angstaanjagende film met veel bloed en moordpartijen. De gehele film is spannend en je zit op het puntje van je stoel.

 

Ringu (1998 – IMDB: 7,3)

Misschien wel de engste Japanse horror ooit gemaakt. Kijk zeker de Japanse versie, de Amerikaanse versie is een stuk minder eng.

Dark Water (2002 – IMDB: 6,7)

Ook deze Japanse horror is een aanrader. De Japanners zijn echte meesters in het maken van enge horrorfilms en zeker een film met een klein eng meisje doet je huiveren. De film speelt zich af in een creepy appartementencomplex. Een alleenstaande vrouw gaat met haar dochter wonen in het complex. Al gauw gebeuren er geheimzinnige dingen.

Rose Red (2002 – IMDB: 6,5)

Deze miniserie zit niet vol met schrikmomenten maar wel een constante spanning, maarliefst 4 uur lang! Gemaakt door horrorschrijver Stephen King.

The Woman in Black (2012 – IMDB: 6,5)

Met zowaar in de hoofdrol Daniel Radcliffe bekend van Harry Potter.

The Conjuring (2013 – IMDB: 7,8)

The Conjuring is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Ed en Lorraine Warren. Ed en Lorraine Warren waren actief als paranormaal onderzoekers en de horror film ‘The Conjuring’ gaat over een beangstigend paranormaal onderzoek. The Conjuring is een van de engste horrorfilms ooit. Meestal zijn recensenten niet zo tevreden over horrorfilms The Conjuring heeft echter goede recensies en kritieken en heeft een hoge score op IMDB.

Drag Me to Hell

Bankmedewerkster Christine Brown heeft de lastige beslissing om een oude vrouw uit haar huis te zetten wegens achterstallige betalingen. De mysterieuze vrouw spreekt een vloek over haar uit en vanaf dat moment verandert het leven van Christine in een ware hel. Ze zoekt hulp bij de helderziende Rham Jas in de hoop om de vloek op te heffen.

Wat vond jij een enge horrorfilm?

Ken je nog een enge horrorfilm die eigenlijk in deze lijst moet staan? Reageer dan onderaan deze pagina zodat wij de lijst met engste horrorfilms bij kunnen werken.

Bekijk ook deel 2 – De Engste horrorfilms

Vergelijkbare Lijstjes

96 Comments

 1. Vooral Rose Red is een geweldige horrorfilm. Je moet hier gewoon een hele avond voor pakken aangezien de film erg lang is. Verdonker de kamer, steek kaarsen aan en kijk deze film. Zeker voor Stephen King fans een echte aanrader.

  1. The Legend of Hell House is serieus een van de engste films die ik ooit heb gezien. Ben groot fan van horrorfilms en vaak zitten mijn vriend en ik volop grappen te maken tijdens zo’n film. Maar bij het zien van deze film waren we bang, we durfden bijna niet te kijken. Een aanrader!

 2. Eujjj Pieter die is kut kennen jullie Haunting offuh..The Messenger ofzo Of Die pas is gekomen de film Mama wacht ik noem een paar op een rijtje.
  Haunting
  The Messenger
  Mama
  SAW Enzo die zijn gewoon Facking vet!!!

  Groetuh Mike
  Kijken he! 😉

 3. OMG sinister lijkt me zo eng ! Ik heb laatst ook the ring gekeken die was sws eng

  1. sinester is niet eng hij is dood saai

  2. Omg dat is echt niet eng mij vriendin vind hem heel eng

   1. Ik vind daar geen een echt eng ofzo wel jammer dat jullie geen Oprhan er bij hebben gedaan die is echt leuk en eng

  3. Ik heb Indisious 1 en the conjuring gekeken

   1. Ik ook, en ook nog Insidious chapter 3, maar chapter 2 zou ik ook nog willen zien

  4. Ja hè echt waar

 4. Dark Water heb ik gezien toen ik 8 jaar was en vond ‘m niet eens eng haha
  De rest ook allemaal al gezien behalve Sinister

  1. Sisniser is eng en iT en light out

 5. Hahaha kijk maar is naar Evil Dead 1981 dan zul je zien hoe eng

  1. Helemaal mee eens, dit vind ik nog steeds de engste, maanden nachtmerries van gehad !!!!

 6. Zo saaie films… Zo NIET eng, mijn vriendinnen gillen al bij bloody mary… Bestaat er geen film die ECHT ECHT ECHT eng is…

  1. Stoer van je!

  2. I spit on your grave

   1. Geen horror en niet eng..

    1. I Spit on Your Grave is een exploitatiefilm en exploitatiefilms behoren tot de horrorgenre. Dus je zit wel fout: het is wel horror. Eng is het zeker niet, maar het moet je ook niet overkomen.

  3. Wouw! Eindelijk iemand die ik begrijp. Films zijn inderdaad hooguit spannend. Maar eng…. Nee dat totaal niet!

  4. Japanse horror films zijn over het algemeen enger. The Ring 1 en 2 en de nieuwste versie Ringslang moet je zien, die laatste word ook laten zien wat er met de echte moeder van Samara Morgan gebeurt is. En The Conjuring 2 vond ik behoorlijk spooky..

 7. de beschrijving dat Ringu de engste Japanse horrorfilm is klopt niet.
  chakushin ari is de Japanse versie van ‘One missed call.
  deze film is zeker ook het kijken waard maar die geeft ook een blijvende werking.

 8. ìk snap niet wat mensen zo eng vinden aan the sinister, dat is de slechtste / nepste horrorfilm die ik ooit gezien heb.

 9. Evil dead is goeie flin

  1. Jaaaa idd heeel goedd.. Heb k ook gezien ! nice nicee x

   1. Ja hè de killlerclown komt op ie af MUHAHA en die killerclown met de popcorn pop pop pop

  2. ja als je een sterke maag heb kan je er wel naar kijken

 10. deze films moet je echt zien

  – 6plots
  -SAW
  -mama
  -the wrong turn
  en zielige film maar wel heeeel mooi
  nell

 11. je moet sinister kijken echt waar

 12. Ik vind de conjuring best eng maar friday the 13th is ook keivet om te kijken

  1. Die is niet echt eng hoor maar orphan die is wel leuk jammer dat jullie niet die hebben gedaan:(

 13. Japanse horrorfilms zijn het engst, kijk ze in het donker met kaarsjes en wierook aan

 14. De nieuwe Paranomal Activity komt binnenkort in de bioscoop. Ik vond deel 1 zo eng, kan niet wachten om deze te zien.

 15. Meest mooie is om de kamer donker te aken rn dan geluid op 10, enge films zijn dan ook zo eng.

 16. je moet ook is the last exorcism kijken, die is echt doodeng

 17. Drag me to hell is een hele leuke film en ik ben 9

 18. De beste Horrorfilms die ik ooit gezien heb zijn :
  it
  Nightmare one Elmstreet
  Drag me to hell
  Zijn huiveringwekkend en met een goed verhaal !!

 19. Weejoo, Mirthe, stoer hoor.. stiekem pis je in je broek van angst

 20. The conjuring is mijn favorite film en de sinister heb ik ook al gezien sinister is best een schrikachtige film maar niet echt eng ofzo the conjuring is gewoon echt geweldig en interessant vanwege dat het echt gebeurd is. The conjuring heb ik al 10 keer gekeken en het blijft awesome ook omdat het mijn lievelingsfilm is en ik ben een horror freak dus ja en ik heb een goeie site wel engels zonder ondertiteling maar het is gewoon te begrijpen de site heet: megashare.info

 21. Door de films evil dead en the woman in black kon ik niet echt goed meer slapen. En bij victim helemaal niet :(((((

  1. evil dead s niet eens eng

 22. REC 2 is ook een goeie film vind ik. lekker op de bank in het pikke donker en wat te vreten erbij en je hebt de perfecte avond!!!

 23. Ik vind horrors zoals: shutter,The Grudge, sinister en Woman in black vet om te zien 😛

 24. horror cool hahaha

 25. Bedoelen jullie evil dead 2013 of 1981 ?

 26. Ik zou voor Evil Dead 2013 gaan. Die van 1981 lijkt zo vet nep in dit tijd perk 😉

 27. Deze lijst is behoorlijk saai, alweer allemaal van die paranormale geesten films of horrors met bijbelse elementen. De enigste film uit die categorie die mij iets kon boeien was Rosemary’s Baby uit 1968.

  Neem films zoals The Shining, Silence of the Lambs, Eraserhead, die waren pas echt eng, geen geesten geintjes of spiegel shocks die je in elke film van tegenwoordig weer terug ziet…

  1. Helemaal mee eens!

  2. The Shining is overrated. Silence of the Lambs is de enige goede film die je hebt genoemd. Eraserhead heb ik nooit gezien, maar ik weet wel ongeveer waar het over gaat, en eng klinkt het zeker niet.

 28. ik vind The Grudge wel een leuke film, vooral als je het in de bios kijkt, met veel geluid en groot beeld schrik je vaak! 😉

  1. Thanks for shranig. Always good to find a real expert.

 29. het is niet eens eng ik wil betere horror films

  1. Frontiers
   Martyrs
   Rec
   Rec 2
   Eden lake
   Wolf Creek
   The hills have eyes
   The texas chainsaw massacre (1979)
   Inside
   The devils rejects

   Misshien heb je hier wat aan.

 30. The descent vind ik hiervan wel de engste film hij lijkt heel saai maar toch is ie best wel een beetje eng :,)

 31. De wrong turn is ook echt een enge bloederige horror wat echt net een mensenslachthuis is

 32. sinister lijkt me een gave film ik denk dat het echt een aanrader is !

 33. gast die sinister wel een gave film jo beste film voor mij voor mij moest het op 1 staan

 34. The human centipede is echt een aanrader als je van horror houd.

 35. You’re Next! Die is zooooooo vet!

 36. insidious 1 2 3 is wellll engggg!!!!!! de conguring is ook heeeel leuk

 37. Emily rose vind ik dan weer een vet film..Zij noemt paar namen van die gene die in der zitten …coool 🙂

 38. Op youtube hoor je van de echte emily wat ze te zeggen heeft, dacht dat het nep was tot dat ik verder heb geinfomeerd. Maakt het nog enger

 39. zolang er maar mensen worden afgeslacht. hoe meer bloed hoe mooier. Friday the 13th. nightmare on elmstreet. wrong turn alle 6 films. en Halloween. lekker in het donker zitten met 1 lampje. zak popcorn en genieten maar. paranornmale films vind ik ook mooi.

 40. Wat een klote films worden er opgenoemd, hieronder heb ik een paar betere films.

  The Blairwitch Project
  Sx_Tape
  Candyman
  Insidious
  Gacy (deel 1)
  8213: Gacy House (deel 2)
  The Amityville Haunting
  Stigmata
  Chronicles of an Exorcism
  The Haunted House Project
  Stormhouse
  Anneliese: The Exorcist Tapes
  The Possession of Gail Bowers
  Paranormal Activity: Tokyo Night
  Paranormal Entity
  The Entity
  Tunnel
  Grtave Encounters 1
  The Task

 41. The blair witch project is ech pure schijt kerel

 42. ik heb ook nog enkele “leuke”…the ring, the grudge, evil dead[1980], oculus, veel plezier?!

 43. The hills run red is pas een echte enge film oke zet die er maar in

 44. Nightmare on elmstreet is echt een super leuke film ik moet meer lachen dan gillen bij horrorfilms

 45. Friday the 13th is ook heel leuk en eng zeker een aanrader

 46. Weet iemand nog goede weerwolffilms? Ik heb alle bekende al gezien….

 47. THE exorcist is de engste

 48. The forest is echt een hele goede film dat komt ook omdat het in japan afspeelt in het zelfmoord bis wat echt vestaat en waae mensen zelfnoord plegen deze film is echt een aanrader

 49. Wolf Creek mis ik. Speelt outback Australië.

 50. Martyrs
  a serbian movie
  nekromantik

 51. Entity en Hell House

  Wakker gelegen.. echt.

  En ik ben een fan!

 52. Hier een paar films die zeker het kijken waard zijn:
  Don’t breathe
  Ouija
  The autopsy of Jane Doe
  The other side of the door
  Before I wake

 53. Welke je in elk geval over kan slaan zijn Human centipede 1, 2 en 3. Als je toch wil kijken zou ik het bij deel 1 laten, die is dan nog soort van spannend en een beetje goor, maar de 2 volgende delen zijn echt kansloos. Wat viel dat tegen zeg

 54. mijn films
  prey gebaseerd op een waargebeurd verhaal
  wrong turn
  the fury
  rosemary’s baby
  the conjuring
  cujo
  thriller 100 feet
  halloween 1 en twee
  lostboys
  christine
  dracula christopher lee
  jeepers creepers
  friday the 13
  american werewolf in london
  white dog
  enkele niet zo enge films silver bullet
  Queen of the damned
  interview with the vampire
  cat people nastassia kinski
  black sunday
  wolven 1981 albert fenney
  the thing sf horror john carpenters
  jaws
  meer thriller dan echte horror wolf niet zo eng maar niet zo slecht
  the amityville 1979
  the fog john carpenter
  nicole kidman the Others
  fright night roddy mcdowall
  thriller niet so eng alphabet killer
  dario argento phenomena horror classic
  word gezien als horror maar is niet zo eng komen wat grappige dingen in tick of treat
  Amityville 3
  anderen een blu ray dracula met frank lagella
  en nog wat maar die niet zo erg zijn
  natuurlijk hell house van jan de bond
  en de ZW the classicer the haunting
  woman in black
  minder voor anderen open grave
  i know what you deed 1 en twee
  poltergeist 1 en twee
  romantische horror blood and chocolate
  blade met jessica biel
  zw film the night of the demon
  halloween van rob zombie
  sf horror underworld
  erotic embrace of the vampire
  films gezien
  hellraiser erg horror niet voor jongere onder de 18j
  basket case
  carry 1
  horror express
  en zo kun je verder gaan
  want dan heb je nog horror maar die meer sf zijn maar waar horror inkomt monsters dus soms weet je niet in welke plaats je ze moet zetten want er zijn thriller die meer lijken op horror en omgekeerd

 55. Alle films zijn echt niet eng? zelfs teletubies is enger? je moet chucky? kijken of slappy maar die zijn ook niet eng ik ben bang voor niks hahaha?????

 56. Ik kijk al jaren geen horrors meer, maar vond ‘vroegah’ de Hellraiser films echt doodeng, na deel 3 ben ik gestopt met kijken. Pinhead en the Box, de gevilde Frank e.v.a., brr. En toch ook grappig, Pinhead is een interessant karakter.
  Ik denk dat met name de jaren 80 een heel goed tijdperk was voor de horror. Laat je niet weerhouden door het tijdsbeeld, want het is echt de moeite waard. De films zijn nog uniek en passen geen trucjes toe, het genre is dan nog niet zo uitgemolken. Probeer het maar eens (de films duren ook niet zo lang).
  En ja, The Exorcist (deel 1) blijft een klassieker. Wedden dat je na het zien mensen toeroept “Your mother sucks cocks in hell”?

  Poltergeist uit 1982 was eng, en het feit dat er veel acteurs tijdens en na de film overleden, deed veel mensen geloven dat de film behekst was, dat maakt het nog enger.
  It en The Shining (beiden van Stephen King) en waren ook nasty. Pennywise is de engste clown ooit.
  Japanners zijn ook goed in het maken van enge films. Ze hebben niet de geijkte westerse manier van filmen en kijken en gaan anders met de personages om. Soms echte mindfucks, die films.
  De oude Body Snatchers vond ik echt spannend. En, niet zozeer horror, maar wel ongelooflijk spannend en goed gemaakt zijn de Hitchcock films. Psycho en The Birds en Rosemary’s baby is ook beklemmend.
  En als je echt wilt lachen en veel viezigheid wilt zien, moet je Braindead kijken. Hilariteit gegarandeerd.

  1. the veill
   the darkness

 57. ik zoek een film die ik vroeger een keer gezien had. het ging over een vader met 2 kinderen die woonde in een huis vlakbij een vreemde heuvel waar monsters inzaten. weet iemand hoe die heet?

  1. ghostbusters?

 58. Ik ben nog maar een kind van 11 maar ik heb wel
  Veel horrorfilms gekeken je moet sillent hill,
  Insidious,insidious chapter 3,unborn,
  The srcrets of Emily blair ook allemaal kijken,
  Wedden dat je bang word en nachtmerries krijgt

 59. er zaten echt goede films tussen ja.
  ik heb een girl gefixt tijdens één van deze films.
  ze werd bang en kroop eerst tegen me aan. daarna durfde ze niet meer aleen naar huis.
  ik bracht haar met de auro naar huis en BAM, daar gingen we!
  nu is ze nogsteeds mijn vriendin ;p
  de film was btw Rose Red.
  nogsteeds mijn lievelings film

 60. Bob de bouwer is enger dan Al die films samen

 61. Mirrors de eerst, geniale film en vooral het eerste uur zit je op het puntje van je stoel.

  Deel 2 is ook goed maar de eerste is echt de bom

 62. Wist je dat Mirrors een remake van een Koreaanse horrorfilm is? Op de brute badkamerscene na, is de originele versie echter veel beter. Geen schrikmomenten maar een goede atmosfeer. De originele versie heet Into the Mirror. Het komt uit 2003.

 63. Ik vind jesse elle vooral eng

 64. niks aan alle films is eng en ik ben nog maar negen jaar

 65. Grave Encounters is de engste die ik gezien heb. Sinister 2 was ook enger dan Sinister 1.

 66. ik vind zelf geen horror film eng en zelf ben ik een kind van 11 jaar en ik heb al super veel horror gezien die nog veel enger zijn zoals: exorcist, freddy krueger ,chucky en nog veel meer en zelfs die vind ik niet eng toen ik 5 jaar was zag ik een horror film waarbij sinterklaas de darmen van mensen er uit snijd daarover heb ik ook geen nachtmerries gehad

 67. Chucky en Annabelle

 68. ja mensen houden van horror films maar de meeste kunnen er niet tegen. eng? tieners die naar horror films kijken die vinden bijna alle horror films eng. voor mij zijn er enkel twee die ik persoonlijk goed vind als de rest gelijk die paranormale films die zo gezegd echt gebeurd zijn is meer een grap. neen echte horror films gelijk er waren in mijn jonge tijd. zeker dracula met sir christopher lee en dan nog enkele maar de ring en zo flauw evil death lekker eng neen. geef mij maar liver films van spook huizen en counjuring amityville twee films uit de oude tijd the haunting 1963 en dan 1973 dat zijn pas goede films. maar dan is andere horror dan nu in de moderne eeuw of tijd. maar ja ieder zijn ding of zijn films maar enkel liters bloed en voor de rest niets dan heb je er niet aan ja natuurlijk dat hoort er bij maar de rest is niets of het ene of andere kopie van een oude film nu met andere speler en en zo denk maar aan de films gelijk evil death poltergeist en zo verder. laat het a.u.b. bij de oude en maak geen herhalingen of reeksen zoals er tegenwoordig gebeurt. ook nog eentje uit de oude doos the omen . sorry mensen ik ben een oude horror fan ik was 10 jaar oud toen ik dracula heb gezien van dan af ging ik altijd naar de cinema. en hield ik van films. ik zeg niet dat alle horror films nu in deze tijd slecht zijn kijk maar naar weer eentje van mijn favoriete the woman in black sfeer lekker donker. jammer dat hij niet gespeeld heeft in het vervolg van de woman in black. ook nog lekker vrijdag de 13 oke veel bloed en de originele nightmare on elm street. en de ergste van all Hellraiser. hoe ziet dat die man daar aan die pal zijn lichaam stukjes van zijn lichaam uiteen getrokken word er word niets weggelaten uit die film en nog wat spanning er in dat is echt horror en eng denk het wel. maar ja de ene kijker is de andere niet .het meeste eng wat ik vind ben ik echt bang van spinnen. die film met die spinnen agoraphobia. we leven wel niet in die landen maar stel je voor dat er zo een beest in de nacht op je bet kruipt. oke als je er niet bang voor bent maar mensen die bang zijn zou het niet willen mee maken. laatst was er zo een vraag welk beest zou u niet willen tegen komen indien het zo groot is als een walvis?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Engste horrorfilms deel 2

Er zijn veel horrorfilms maar wat zijn nou