De beste kerstfilms

De beste kerstfilms

De kerst komt er weer aan dus is het tijd om een lijst te publiceren met kerstfilms die de moeite waard zijn om te kijken. In de lijst staan klassieke kerstfilms maar ook hele recente kerstfilms, voor jong en oud.

 

Alles is liefde (2007)

Genre: Familie/comedy
IMDB: 7,1

De trailer komt misschien flauw over maar de film zelf is een van de weinige Nederlandse films die je blijft boeien. De cast bestaat voornamelijk uit bekende Nederlanders die zich goed inleven in hun rol. De film gaat dan wel over sinterklaas, het is zeker een decemberfilm die je absoluut gezien moet hebben.

 

Home alone (1990)

Genre: Familie/comedy
IMDB: 7,2

Deze film is zeker voor kinderen de meest spannende en inspirerende kerstfilm van deze lijst. De film gaat over Kevin die thuis achterblijft terwijl zijn ouders op vakantie zijn. De jongen heeft de tijd van zijn leven totdat 2 inbrekers het voorzien hebben op het huis  waar Kevin woont. Deze film zit vol humor, spanning en liefde en is daarmee een van de beste kerstfilms ooit gemaakt. Een absolute topfilm voor kinderen.

 

How the Grinch stole christmas

Genre: Fantasie/familie
IMDB: 5,8

Deze film gaat over het groene monster Grinch die een hekel heeft aan kerstmis. De Grinch woont in een grot aan de rand van een dorpje en dit monster probeert elk jaar het kerstfeest te verzieken. De decors, vormgeving en het verhaal maken deze film tot een unieke kerstfilm met een Amerikaans tintje.

 

The polar express (2004)

Ook al zijn de effecten iets verouderd blijft dit een kerstfilm met de echte kerstgedachte.

 

Vergelijkbare Lijstjes

2 Comments

  1. ik vind vooral alles wat met liefde te maken heeft leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Engste horrorfilms deel 2

Er zijn veel horrorfilms maar wat zijn nou