De beste films van 2012

De beste films van 2012

Deze lijst met de beste films van 2012 is gebaseerd op de score van IMDB. Ook in 2012 konden filmliefhebbers weer genieten in de bioscopen. 2012 was het jaar van de nieuwe James Bond, TED, The Dark Knight Rises en natuurlijk The Hobbit.

1. Django Unchained – 8.8 IMDB (western/actie)

Regisseur: Quentin Tarantino
Cast: Jamie Foxx, Christoph Waltz en Leonardo DiCaprio
Speelduur: 165 minuten

Django Unchained speelt zich af in Amerika Mississippi tijdens de slavenhandel in de 19e eeuw. Door de slavenhandel worden de 2 geliefden Django en Broomhilda uit elkaar gedreven. De premiejager Dr. King Schultz bevrijd Django waarna zij samen gaan premiejagen zodat dat vroeger in het westen gebeurde. Broomhilda is in handen van een beruchte plantage-eigenaar die zijn slaven meedogenloos mishandelt. De film zit vol met geweldige actie en is de verrassende nummer 1 van 2012 met een 8.8 op IMDB.

 

2. The Dark Knight Rises – 8.7 IMDB (actie/misdaad)

Regisseur: Christopher Nolan
Cast: Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway
Speelduur: 165 minuten

Zonder enige twijfel de beste actiefilm van 2012. Opnieuw krijgt Gotham City te maken met terreur en dit keer is dit afkomstig van de schurk Bane. Bane draagt een masker met verdovend gas, door een verwonding lang geleden is dit de enige manier om te overleven. Batman heeft het persoonlijk zwaar en heeft een grote uitdaging om Bane te stoppen.

 

 

3. The Hobbit An Unexpected Journey – 8.4 IMDB (Avontuur/Fantasie)

Regisseur: Peter Jackson
Cast: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage
Speelduur: 169 minuten

Het eerste deel van een nieuwe trilogie die zich weer afspeelt in Midden Aarde, de fantasiewereld bedacht door J.R.R Tolkien. Bilbo Baggings wordt door de tovenaar Gandalf op pad gestuurd om samen met een groep dwergen het verlaten dwergenrijk Erabor te veroveren van een draak. Onderweg loert veel gevaar en dan vindt Bilbo ook nog eens een magische ring van het schepsel Gollem.

 

4. The Avengers – 8.4 IMDB (actie/fantasie)

Regisseur: Joss Whedon
Cast:  Robert Downey Jr., Chris Evans and Scarlett Johansson
Speelduur: 143 minuten

 

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Engste horrorfilms deel 2

Er zijn veel horrorfilms maar wat zijn nou