Top 10 Criminele Steden in Nederland

Top 10 Criminele Steden in Nederland

Het Algemeen Dagblad stelt elk jaar een lijst op van de meest criminele steden en dorpen. Met crimineel bedoelen we, drugsoverlast, geweld, inbraken, vandalisme en georganiseerde misdaad. In het onderzoek is de populatie van dorpen en steden meegerekend. De top 10 is samengesteld aan de hand van het aantal misdaden dat per inwoner wordt gepleegd, op basis van officiële politiecijfers.

Nederland is een erg veilig land. Ons rechtssysteem werkt goed en vergeleken met het buitenland heeft Nederland minder last van criminaliteit. Hieronder zie je de top 10 meest criminele steden en dorpen in Nederland.

10. Heerlen

Heerlen

 

Heerlen staat op de 10e plek in de lijst van meest criminele steden en dorpen. Oorspronkelijk is Heerlen een mijnbouwstad. Nu is Heerlen enorm gegroeid en telt 60.000 inwoners. Deze groei heeft ook de criminaliteit doen toenemen. In Heerlen komen vooral bedreigingen en vandalisme veel voor.

9. Nijmegen

nijmegen

Nijmegen, een sfeervolle stad die bekend staat om de zomerfeesten en de wandelvierdaagse. Toch is er ook veel criminaliteit in Nijmegen. Er worden vooral veel auto’s en motoren gestolen, tot wel vier keer meer als in de rest van het land. Toeristen hebben in Nijmegen minder te vrezen, er zijn namelijk minder zakkenrollers in Nijmegen dan in andere Nederlandse steden.

8. Schiedam

Schiedam staat op de 8e plaats in deze lijst. In Schiedam zijn vooral veel woninginbraken en overvallen. Er vinden vooral veel zeer gewelddadige overvallen plaats in Schiedam.

7. Tilburg

tilburg

 

Tilburg is een industriestad. Het percentage lageropgeleiden en armen is in Tilburg erg hoog. Ook is er veel criminaliteit in Tilburg. In Tilburg vinden veel mishandelingen plaats. Vooral tijdens het stappen is er erg veel agressie. Daarnaast ligt het percentage overvallen in Tilburg veel hoger dan in andere steden.

6. Eindhoven

eindhoven

 

Eindhoven is in de lijst van nummer 1 naar 6 gegaan. Eindhoven is daarmee veiliger geworden, al blijven ze wel op een zesde positie staan. Afgelopen jaar was Eindhoven weer negatief in het nieuws vanwege de kopschoppers. De politie heeft beelden vrij gegeven van een zeer zware mishandeling.

 

5. Maastricht

maastricht_crimineel

 

Maastricht is ook niet bepaald een veilige stad. Hier komen vooral straatroven, inbraken en zakkenrollers voor. Pas dus op als je gezellig een dagje in Maastricht gaat winkelen. Helaas is een van de mooiste steden van Nederland erg crimineel.

4. Den Haag

den_haag_rellen

 

Den Haag heeft haar criminele imago vooral te danken aan de vele rellen en grote ongeregeldheden die hier regelmatig plaatsvinden. Daarnaast vinden ook hier veel straatroven, overvallen en mishandelingen plaats.

3. Amsterdam

amsterdam_zakkenroller

 

Amsterdam heeft het vooral zwaar met de vele buitenlandse zakkenrollers. Deze zakkenrollers hebben het wel vaak gemunt op buitenlandse toeristen. Daarnaast is de Amsterdamse onderwereld het criminele centrum van Nederland. Om de zoveel tijd vinden er dan ook liquidaties plaats.

2. Arnhem

arnhem_crimineel

Opmerkelijk in deze lijst is Arnhem. De stad heeft de laatste jaren steeds meer te maken met criminaliteit. Zo is het aantal inbraken gestegen evenals overvallen.

1. Rotterdam

rotterdam_rellen

 

Op 1 staat Rotterdam. Hier vinden regelmatig grote incidenten plaats met Feyenoord hooligans. Daarnaast is het aantal (straat)roven, overvallen en inbraken nergens zo hoog als in Rotterdam. Wel is de criminaliteit iets afgenomen, maar toch blijft Rotterdam by far op 1 staan.

 

Littenseradiel

De veiligste gemeente van Nederland is het in Friesland gelegen Littenseradiel. Hier gebeurt werkelijk niks crimineels. Of je hier wilt wonen is echter de vraag.

 

Bekijk ook:

Top 10 Steden met meeste Woninginbraken

Top 10 Engste Plaatsen ter Wereld

Top 10 Meest Gebruikte Drugs in Nederland

Top 10 Beste Gangster Films

Vergelijkbare Lijstjes

52 Comments

 1. Ik wilde even kwijt dat Amsterdam nu op nummer 1 staat en Rotterdam nummer 4

  1. Waar staat die joden stad stil alsjeblieft Rotterdam Slinge alleen dat stuk al erger dan heel doe joden stad whahahaha

   1. En hoe precies kan je daar trots op zijn?

  2. lekker bezig hans

 2. Volgens het nieuws van rijnmond is de criminaliteit in Amsterdam gestegen en in Rotterdam gedaald

  1. ibrahim Rotterdam

   amsterdam is niks!!! ROTTERDAM MATTIE!!!

   1. Rotterdam all day!

   2. jij weet niks klote marokkaan

 3. Waar staat Dordrecht?! Er zijn hier enkele illegale bordelen, waaronder het zojuist onthulde villa weizigt met geheime kinderkamer waar satanistische rituelen, martelingen, moorden en verkrachtingen op kinderen werden uitgevoerd. Er zijn wijken met drugsdeal-praktijken op grote schaal. Ook heb ik, toen ik zelf iets jonger was, een milieu gekend van een bepaalde wijk met een flinke wapen voorraad en verkoop. Om zo zoveel weken wordt er weer ergens op een zolder een wietplantage opgespoord. En dan niet te vergeten de vermoorde 12-jarige Milly Boele, gewurgd door haar buurman die overigens politieagent was. Het is een sneaky stad, met een burgerlijke uitstraling. Misschien daarom dat het er niet tussen staat…en er gebeurd nog veel meer maar velen worden gewoon niet gepakt. Het lijkt rustig maar ondertussen in de rustig-ogende wijken waar gezinnen wonen gebeuren rare, abnormale, criminele praktijken. Ik verhuis liever terug naar Rotterdam!

  1. Err, satanistische rituelen? Heb je hier een bronvermelding (zoals een krantenbericht) van?

 4. ibrahim Rotterdam

  mattie jullie kennen Rotterdam niet en eey hans jij gwn stil aub jij bent gwn kkr gaar!!! kom aub in de avond naar Rotterdam bij Delfshaven, Oudmatthenesse , Franselaan kom dan pas praten

  1. Pss ofniet praat als je rotterdamse libie leeft so 010

 5. hoe zit het met utrecht dan…?

 6. Arnhem Prikko JWZ 026

 7. Dat mensen hier trots op kunnen zijn

 8. ibrahim ik liep daar vannacht nog, geen moer aan dooie stad

 9. Rotterdam hooligans

  Wij zijn feyenoord wij zijn de gekste

  1. Ik als Rotterdammer en Feyenoord supporter schaam me eigen hiervoor denk jij niet echt een Rotterdammer bent anders zou je er niet stoer over doen maar juist proberen om Rotterdam weer eenmotorige leefbare stad te maken waar je later je kinderen als je die nog niet heb lekker te kunnen laten buiten spelen zonder bang te hoeven zijn

  2. Ach man. Die Feyenoord hooligans zijn stuk voor stuk idioten. Ten eerste ik ben niet voor Ajax. Ik haat die hooligans ge woon omdat ze niet normaal kunnen doen. Moeten ze echt de stad vernietigen omdat ze een wedstrijd verloren hebben? Voetbal is een sport. Geen oorlog. Ik snap niet dat mensen het verschil niet kunnen zien.

 10. Klopt niks van deze lijst joh, heerlen en tilburg lachertjes kan 5 andere steden opnoemen die crimineler zijn

  1. Eeeuh, ik zelfs 6, aangezien Tilburg op plek 7 staat. Knap hoor. Hahaha.

 11. Kom naar denbosch en kijk het hier maar eens!!! Klopt geen kut van deze lijst echt totaal niks……tuurlijk hoe groter de steden hoemwer mensen hoe meer werkloze hoe meer criminaliteit , maar den Bosch en utrecht bijvoorbeeld moeten er zeker tussen staan!!! Wie deze lijst heeft gemaakt gaat op geruchten af denk ik maar niet alle steden die er tussen staan zijn zo crimineel hoor ahahhaha verre van dat!!!!!

  1. Fuck denbosch man hahaha 010 for life lil bitch

 12. Echt dombos rotterdam is niet eens zo gevaarlijk
  Ik loop rustig in de nacht over straat.
  En mensen doen alsof ze omin trots op zijn echt dom.

 13. Weet je ik ben Rotterdammer en schaam me diep over hoe andere zogenaamde Rotterdammers hier reageren dat zijn geen echte Rotterdammers want anders zoude ze er alles aan doen om deze mooie stad weer leefbaar te maken inplaats wat het nu is een stad voor ongedierte die denken Rotterdammers te zijn

 14. Het kan zijn dat er steden zijn waar meer criminaliteit voorkomt, maar zoals in het begin van het artikel wordt aangegeven is er gekeken naar de verhouding tussen het aantal inwoners van die stad en de criminele activiteiten.
  In Dordrecht gebeuren ook gekke dingen, heb er 20 jaar gewoond en woon nu in Rotterdam maar daar is het 20 x erger dan in Dordt..

 15. Heerlen veel 》 drugs 《 heb ik begrepen en inbraken

 16. ewa waars gouda

 17. Waarom mis ik ENSCHEDE op deze lijst???

  1. straatliquidaties tankstations die tot x keer worden overvallen drugsstad nogal wat Nederlandse topcriminelen hebben Enschedese roots. . niet iets om trots op te zijn overigens!!! ps voor de rest hele gezellige stad

 18. Klopt sws wel ma kyk in nijmegen heb je dat ook oost is rijk alles maar in west en zuid heb je omin veel torries zal in damsko ook wel zijn

 19. Het leuke hiervan is ik woon in littenseradiel

 20. dit is ook de enige keer wanneer je Heerlen op een top 10 lijst ziet staan he -__-

 21. er zijn dorpjes waar 100 keer zo veel gebeurd als in de grote genoemde steden mits ze dus even groot waren .

  deze lijst klopt van geen kanten.

  uit eigen ervaringen weet ik zeker dat

  met name een aantal brabantse steden en dorpen op de lijst horen dus laat je niet misleiden door de zachte G ..
  want tilburg , breda , denbosch , en eindhoven en alle tussen liggende dorpen mischien ook wel , raar maar waar , brabanders Zijn goedmoedig maar zijn zeer snel beledigd en gaan vol gas .

  te vaak meegemaakt op stap , echter er brand altijd nog ergens een lichtje dua guus had gelijk .

  enschede dito , mooie stad , vriendelijke mensen maar geef ze niet te veel bier , want het gaat helemaal fout en echt helemaal fout.. verder altijd leuk gestapt.maar moest wr wel een week van bijkomen soms ..

  rotterdam tja dat is een heel ander verhaal , daar is hwt wilde westen , er word geschoten en weinig gevochten met uitzondering van de harde kern van feyenoord die niet snel of beter gezegd helemaal niet terug gaan staan..

  utrecht tja mooie stad en mooie vrouwen vooral , het zal aan het water liggen of aan de wiet ik weet het niet

  nijmegen .. hmmm nee hoort niet thuis op de lijst , wel een prachtige stad

  arnhem vind ik naast de toch wel grote getalen van junkies een hele mooie stad , verder vind ik of snap ik niwt dat ook die stad op de lijst staat..

  en dan venlo en maastricht .. behoeft geen uitleg want zijn geens steden dus altijd vol van het een en ander

  maastricht vooral een mooie stad zeker de binnenstad

  venlo zeker ook bezoekwaardig en voor meerdere malen ,

  en dan amsterdam .. tja ik weet niet wat ik van die stad moet vinden en dat had ik vroeger al , ik heb amsterdam nooit echt kunnen plaatsen ook al is het de hoofdstad van nederland.. mischien is dat de kracht van amsterdam wel …

 22. Kan me wel vinden in deze lijst, misschien dat utrecht ontbreekt.

  Je heb natuurlijk steden als haarlem,venlo,gouda,den bosch,dordrecht etc waar ook veel criminaliteit is.
  en zelfs kleine steden /dorpen als hilversum/weert/oss etc.

  Dordrecht is laatste 10 jaar rustig geworden gebeuren weinig grote incidenten meer. Wel zitten er veel junks,jongeren en paar volksbuurten maar dat geldt ook voor den bosch/venlo/haarlem.

 23. jajajajajaa rotterdamm zuid el loco pocoooo

 24. waar staat veghel? dit jaar 1 aanslag 3 liquidatie 9 overvallen 2 steek partijen 3 ramkraken 56 inbraken

 25. Hallo allemaal,
  Ik woon in Tilburg ? en ik zoek een woning in Rotterdam. Door jullie reacties ben ik bang geworden.

  1. dan moet je nie naar den bosch kmn nog erger

 26. den bosh je ziet mishandelingen voor veel geld en hoe komen die mensen aan geld of drugs of goeie inbraken kinderen van 11 tot en met 15 zie je dealen
  dus den bosch moet er sws bij staan

 27. Sgertogenbosenaar

  ‘S-Hertogenbosch hoort zeker in de top 3 aangezien het nieuws volop door de boschenaren wordt aangevuld en een van de meeste criminelen ook daadwerkelijk uit den bosch komen!

 28. Arnhem, Jammer weet dat het steeds meer op loopt!

 29. de stilste stad maar ook gekke stad is haarlem

 30. haarlem schalkwijk niffo

 31. lol waar is gouda?

 32. Wat doen Tilburg Nijmegen en Heerlen op de lijst. Doe maar inplaats daarvan Utrecht,Breda en Gouda

  1. Eerlijk gezegt verbaast het me niets dat Arnhem op die lijst staat. Aleen in 1 wijk in Arnhem (Schuytgraaf) Zijn al meer dan 4 moorden gepleegd.. Zelfs een moord op de bokser Tyson. Ik hoop dat gemeente Arnhem de stad wat veiliger maakt. Nee.. Gewoon dat heel Nederland is veilig wordt. Het is veel te makkelijk om een aanslag hier in Nederland te plegen.

 33. Ik denk dat Den Haag toch wel nummer 1 is want de Schilderswijk bij Holland Spoor daar vliegen helikopters rond van de politie en er lopen beveiligers rond. Daarnaast is Tilburg niet crimineel je hoort er niks over. En waar is Vlissingen in de lijst? Daar heb je drugshandel en worden mensen beroofd.

 34. Bij nummer 6 is dat filmpje heel raar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Engste horrorfilms

Er zijn enorm veel enge films. Horrorfilms bevatten