Top 10 bezienswaardigheden Amsterdam

Top 10 bezienswaardigheden Amsterdam

Een dagje naar de hoofdstad is een hele beleving. Amsterdam is de grootste stad van Nederland en daarnaast ook de stad met de meest internationale uitstraling. Over de hele wereld is Amsterdam bekend om haar coffeeshops, grachten en prostitutie. Echter heeft Amsterdam veel meer te bieden dan deze clichés. Vandaar dat onze redacteur de trein heeft gepakt richting Amsterdam en flink heeft lopen rondneuzen. Het resultaat is een lijst met de leukste bezienswaardigheden van Amsterdam. Misschien staan er een paar bekende dingen tussen maar alle attracties in deze lijst zijn zeker een bezoek waard.

Heb jij nog tips om een bezoek aan Amsterdam tot een succes te maken? Laat het ons weten door te reageren onderaan deze pagina.

1. Het Rijksmuseum

bezienswaardigheden - rijksmuseum

Een bezoek aan het vernieuwde rijksmuseum is zeker de moeite waard. Naast de werken van grote meesters waaronder De Nachtwacht en werken van Mondriaan is de architectuur van het gebouw grandioos en kan je hier veel typisch Hollandse kunstwerken zien. Het museum is opgebouwd in een chronologische opstelling, je loopt dus door de geschiedenis van Nederland vanaf de middeleeuwen tot en met de 20e eeuw. Recensenten zijn enorm enthousiast over het nieuw verbouwde Rijksmuseum dus dit is zeker een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Naast het Rijksmuseum kent Amsterdam nog veel meer mooie musea.

2. Anne Frankhuis

Tijdens de oorlog had Amsterdam zwaar te leiden onder het regime van de Duitsers. Joodse mensen werden met de trein gedeporteerd en de Jodenbuurt (Jodenbreestraat) werd afgesloten zodat Joden snel gedeporteerd konden worden. Amsterdam is van oorsprong een stad met veel Joodse inwoners, hiervan zijn er velen vermoord door de Duitsers in concentratiekampen.

Een van de bekendste slachtoffers van de tweede wereldoorlog was ‘Anne Frank’. Anne Frank is wereldberoemd geworden naar haar dood doordat haar dagboek gepubliceerd is. Anne Frank heeft 2 jaar ondergedoken gezeten samen met haar familie in het achterhuis aan de Prinsengracht.

Een bezoek aan het Anne Frank huis is erg aangrijpend omdat je kan zien hoe Joodse onderduikers moesten leven en je ervaart aan de hand van tekeningen uit het dagboek van Anne hoe zij zich gevoeld heeft tijdens de tweede wereldoorlog.

3. De 9 Straatjes

9-straatjes-bezoeken

Voor wie wilt winkelen in Amsterdam moet naar de 9 straatjes gaan. Dit gebied bevat veel leuke (unieke) winkeltjes met sieraden, kleding, vinyl, schoenen en meer. Dit winkelgebied heeft veel kleine unieke winkeltjes en is daarnaast leuk gelegen aan de grachten. Daarnaast zijn er veel restaurantjes, barren en terrassen te vinden in de 9 straatjes.

4. De Wallen

wallen

Dit is het gebied waar velen buitenlanders Amsterdam van kennen; prostitutie, coffeeshops en toeristen. s’Avonds kan het wat onguur over komen op de wallen maar overdag is het er gewoon veilig en lopen er veel toeristen rond. De wallen is het bezoeken waard omdat je dit ooit gezien moet hebben. De wallen is best een mooi stukje Amsterdam, met grachten en authentieke huizen, daarnaast heb je nog nooit zoveel seks en drugs op een plek gezien.

5. De Jordaan

Amsterdam-bezoeken

De Jordaan is de volksbuurt van Amsterdam. Het is een geweldig stukje Amsterdam en veel Amsterdamse volkszangers en kunstenaars komen hier vandaan. Als je rondloopt in De Jordaan ervaar je het echte Amsterdam. Hier wonen ook alle echte Amsterdammers en dat zie je terug aan de vele oude winkeltjes en ondernemingen. Op elke hoek is er wel een café te vinden waar ze Amsterdamse muziek spelen.

Ben je in Amsterdam dan mag je De Jordaan zeker niet overslaan.

6. Grachtengordel

Amsterdam is een stad met grachten. Amsterdam heeft zelfs meer grachten dan Venetië dus als je Amsterdam bezoekt is het zeker leuk om een rondje te lopen langs de verschillende grachten die Amsterdam heeft. Leuke grachten zijn o.a de Herengracht en Keizersgracht. Aan de gracht staan oude pakhuizen die je meenemen in de geschiedenis van de stad. Bezoek ook het VVV kantoor voor wandelroutes.

7. Albert Cuyp Markt

Albert-Cuuyp

De Albert Cuyp is de leukste markt van Amsterdam. De markt is geopend van maandag tot zaterdag en is gelegen in de leuke volksbuurt De Pijp. Ervaar de Amsterdamse sfeer en geniet van typisch Hollandse producten.

8. Boeddhistische Tempel

Boeddhistische Tempel Amsterdam

Vlakbij de wallen op de Zeedijk kan je deze boeddhistische tempel vinden. Hier leven boeddhistische monniken en je kan zelf gratis de tempel bezoeken of een rondleiding nemen. De tempel is een van de grootste boeddhistische tempels gebouwd in Chinese stijl. Erg leuk om snel een bezoek aan te brengen.

9. Vondelpark

Vondelpark

Midden in het centrum ligt ook een groot stadspark, Het Vondelpark. Dit park is gelegen vlakbij het Rijksmuseum en het Leidseplein. Het park is geweldig om even te relaxen en te ontsnappen aan de drukte van de stad. Veel Amsterdammers recreëren hier het hele jaar door.

10. Westergasfabriek

Op het terrein van de Westergasfabriek worden regelmatig culturele evenementen en activiteiten gehouden. Ook worden hier dagelijks televisieprogramma’s opgenomen zoals De Wereld Draait Door. Je kan De Wereld Draait Door bijwonen maar ook tal van andere culturele activiteiten. Regelmatig zijn hier grote feesten en festivals te vinden dus als je plannen hebt om Amsterdam te bezoeken moet je zeker het programma van de Westergasfabriek checken.

Bronnen:

Top10s – De 10 Mooiste Musea van Amsterdam

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Engste horrorfilms

Er zijn enorm veel enge films. Horrorfilms bevatten