Top 10 Uitgaanslocaties in Den Bosch

Top 10 Uitgaanslocaties in Den Bosch

Uitgaan kan goed in Den Bosch. In de hoofdstad van Noord Brabant zijn veel restaurantjes, bars en kroegen te vinden. Wil jij een avond gaan stappen in Den Bosch? Bekijk dat hier de 10 leukste en gezelligste barretjes en clubs. Den Bosch is een echte Bourgondische stad, de historische stad heeft veel gezellige straatjes met restaurants, cafés en kroegen. Populaire uitgaansgebieden in Den Bosch zijn; De Korte Putstraat, De Parade, De Grote Markt en Uilenburg. De Korte Putstraat is een straat vol met restaurants waar je heerlijk kan tafelen. Aan De Parade heb je gezellige terrassen en cafés zoals het ‘Hart van Brabant’, Cordes, Silva Ducis en Stadsherberg ’t Pumpke. Aan de grote markt kan je ook gezellig terrassen, de kroegjes ‘In de kleine wereld’en ‘Jeronimus’ zijn een begrip onder Bosschenaren.

10. Grand Café Silva Ducis

Grand Café Silva Ducis is gelegen aan de Parade in Den Bosch. Het terras heeft uitzicht op de Sint-Jan. In de zomer kan je goed terrassen op de parade en kan je bij Silva Ducis heerlijk borrelen. In de avond maakt het café plaats voor een dj die vooral house, elektro en hitjes draait.

9. Borrelcafé Jij en Ik

Als je een gezellig klein café zoekt dan moet je zeker kijken bij Jij en Ik. Dit café is gelegen in de Uilenburg. Het barpersoneel is erg gezellig en je kan bij café Jij en Ik stappen op donderdag tot en met zondag.

8. Café Zomers en Zomers

Café Zomers en Zomers is ook gelegen in de Uilenburg. De eigenaar van café Zomers en Zomers omschrijft zijn café als ‘Dé plek om lekker te swingen en gezellig te borrelen’. Er komen veel studenten in café Zomers en Zomers en op donderdag, vrijdag en zaterdagavond is het er gezellig druk.

7. Jeronimus

Jeronimus is een Bosch café aan de grote markt. Jeronimus is vooral bekend tijdens carnaval. Het café heeft tijdens carnaval een grote uitbouw in de vorm van een burcht. Vooral met carnaval gaat het in de Jeronimus goed los met voornamelijk Bossche inwoners. Naast carnaval kan je in de zomer tijdens de kermis goed terrassen bij Jeronimus. Er werkt gezellig personeel en het is de perfecte plek voor een borrel.

6. Stadsherberg ’t Pumpke

Een ander populair carnavalscafé is ‘Stadsherberg ’t Pumpke’. Dit is de plek waar het hele jaar door carnaval gevierd wordt. Logisch want het café kent een rijke historie in het Bossche carnaval. Daarnaast is het een van de oudste cafés van Den Bosch. Deze historie kan je binnen ervaren. Ook heeft Stadsherberg ’t Pumpke in de zomer een fijn terras met uitzicht op de Sint Jan.

5. De Carrousel

De Carrousel is gelegen in de Karrenstraat, een populaire straat met veel cafés, kroegen en restaurants. Dit café is in het weekend tot 5 uur s’nachts open en er heerst een gezellige sfeer in De Carrousel. De Carrousel is een echt feestcafé waar veel Nederlandstalige muziek wordt gedraaid. Daarnaast draait de dj ook veel top 40, house en 90’s. Ook zijn er regelmatig thema-avonden.

4. Cordes

Cordes-Den-Bosch

Het Cordes is een café gelegen aan De Parade (bevind zich naast ’t Pumpke). Het Cordes is een café waar van oorsprong veel studenten komen die studeren aan de kunstacademie. In het café is dan ook plaats voor jonge/nieuwe kunstenaars die schilderijen op de muur tentoon stellen. In het weekend wordt er door de dj veel soul R&B en alternatieve muziek gedraaid. Iedereen voelt zich snel thuis in het Cordes en er hangt een hele fijne creatieve sfeer.

3. Roels

Roels eten en drinken is een plek waar veel gebeurt en georganiseerd wordt. Roels is een van de weinige plekken in Den Bosch waar regelmatig live-muziek te horen is. In het weekend spelen er vaak bandjes waardoor het de perfecte plek is om je stapavond te beginnen. Roels is gelegen in de Korte Putstraat, de bourgondische straat van Den Bosch met veel restaurantjes. Elke vrijdag en zaterdagavond sluit de dj af tot half 4.

2. Verkadefabriek

De Verkadefabriek is een plek voor cultuurliefhebbers. Naast theater, films en lezingen zijn er regelmatig georganiseerde stapavonden. Er is veel ruimte voor creativiteit, kunst en vernieuwing. Regelmatig vinden hier evenementen plaats met de minder populaire muziekgenres zoals deephouse en techno. Je kan ook erg goed eten en drinken in de Verkadefabriek. Er is een erg mooi restaurant en een groot terras. Vooral de creatieve sfeer en de veelzijdigheid aan evenementen maken de Verkadefabriek tot een van de pareltjes van Den Bosch.

1. P79

p79

Wie een goede avond uit wilt in Den Bosch moet zeker Plein 79 proberen. Plein 79 is gehuisvest in een van de oudste panden van Den Bosch aan de grote markt. Bij binnenkomst daal je een steile trap af en kom je in een donkere grote kelder terecht. De bar bestaat uit steigers die het dak ondersteunen. De sfeer is er alternatief en doet denken aan undergroundlocaties in Berlijn. Je vind hier alternatieve  muziekstijlen zoals elektro, Drum & Base, experimenteel en techno. Plein 79 is een van de weinige uitgaanslocaties waar je entree voor moet betalen, daar krijg je wel een prima avond voor terug!

 

Zijn we een hotspot in Den Bosch vergeten?

Deel het met ons onderaan de pagina!

Vergelijkbare Lijstjes

2 Comments

  1. Zelf vond ik de Rode Pimpernel altijd een hele leuke kroeg om een speciaalbiertje te drinken.
    Helaas is dit cafe failliet gegaan. Zonde want de Rode Pimpernel was een prachtige locatie in het nachtleven van Den Bosch.

  2. Muziekcafe Lohengrin aan de erasmusweg te ‘s-Hertogenbosch (winkelcentrum zuiderpassage) is the place to be voor live muziek. Check de webpage en/of Facebook.Muziekcafe Lohengrin voor actuele activiteiten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Cadeautips voor Mannen

Heb jij er ook altijd moeite mee om