Top 6 Belgische Pretparken

Top 6 Belgische Pretparken

Onze Zuiderburen hebben een paar leuke pretparken die het bezoeken waard zijn. Wij hebben de Belgische pretparken getest op het aanbod en de diversiteit van attracties, de horeca, wachttijden en thematisering. Het goede nieuws is dat de meeste pretparken niet heel ver liggen. Daarom zijn Belgische pretparken een goede manier om een dagje te ontspannen en te genieten van de achtbanen en dark-rides. Wat is jouw favoriete pretpark in België? Laat het ons weten door te reageren onderaan de pagina.

6. Plopsa Coo

Plopsa Coo is een attractiepark gelegen in het gelijknamige Coo in België. Het park heeft jaarlijks ongeveer 380.000 bezoekers.
Het park is niet heel groot maar beschikt over voldoende attracties om een leuke dag te hebben.

5. Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt is net zoals Plopsa Coo en Plopsaland De Panne onderdeel van Studio 100. Ook dit indoor-pretpark bevat veel verwijzingen naar de televisieproducties van Studio 100 zoals Mega Mindy en Kabouter Plop. Het gehele park is overdekt dus ook goed te bezoeken in de winter.

4. Walibi België

Walibi België is een pretpark met meer coasters en thrills, hou je van loopings en spanning dan is Walibi Belgium jouw park.

3. Bobbejaanland

Bobbejaanland is een erg leuk en succesvol attractiepark met 50 attracties. Het park heeft diverse unieke dark-rides zoals de Revolution en de Banana Battle. Daarnaast heeft het park de spectaculaire achtbaan de ‘Typhoon’.

2. Bellewaerde

Bellewaerde is een mix tussen dierentuin en pretpark. Naast dat het park prachtige dieren heeft beschikt het park ook over spannende attracties. Veel attracties zijn gebouwd in een bepaald thema waardoor het park erg gezellig overkomt. Er zijn genoeg attracties dus je kan je in Bellewaerde goed vermaken.

1. Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne is het grootste themapark van België en heeft daarnaast veel spectaculaire attracties. Het park heeft diverse achtbanen zoals Anubis: The Ride. Daarnaast kom je alle figuren van Studio 100 tegen zoals Piet Piraat, Mega Mindy, Kabouter Plop en Samson & Gert. Het park heeft 52 attracties voor alle leeftijden.
Bekijk hier een sfeerimpressie van Plopsaland De Panne:

Bekijk ook:

Top 10 Engste Achtbanen

Top 10 Beste Dark-Rides

Meer pretpark

Wil je meer top 10 lijstjes lezen over Europese pretparken? Bezoek dan ook Top10s, onze contentpartner.

Vergelijkbare Lijstjes

1 Comment

  1. Ik ben we vaak in bobbejaanland geweest en snap niet waarom dit park niet op 1 staat. De attracties zijn echt heel goed vooral de hoge achtbaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Engste horrorfilms

Er zijn enorm veel enge films. Horrorfilms bevatten