Beste pc spellen van vroeger

Beste pc spellen van vroeger

Het is tijd voor een top 10 met wat jeugdsentiment namelijk de Beste pc spellen van vroeger. Het mooie aan pc spellen van vroeger is dat je deze nog steeds gemakkelijk kunt downloaden en dat de meeste spellen nog steeds de moeite waard zijn om te spelen. 

10. Diablo 2

Diablo-2

Diablo 2 was in april 2001 het meest populaire online spel ooit. Diablo 2 was in die tijd een revolutionair nieuw spel dat op het internet gespeeld kon worden.

In plaats van drie kan een speler in Diablo II uit vijf character classes kiezen: Necromancer, Amazon, Barbarian, Sorceress en Paladin. Elke klasse heeft verschillende sterke en zwakke punten en andere vaardigheden om uit te kiezen. Diablo II onderscheidt zich van zijn voorganger in het feit dat de personages ditmaal unieke eigenschappen hebben en eigen acties kunnen uitvoeren. Dit bevordert de herspeelbaarheid van het spel, omdat elk van de personages zijn of haar eigen speelwijze kent. (Bron Wikipedia)

 

 

 

 

9. Harry Potter and the sorcerer’s stone

harrypotter-pcgame

Dit spel is gebaseerd op het eerste boek van Harry Potter en uitgebracht in 2001. Vele spelers waren bang voor personages als Foppe en de bloedige baron. Als je dit spel gespeeld hebt komen de spreuken Flipendo en Lumos je vast nog bekend voor.

 

 

8. Stronghold Crusader

stronghold-pcgame

Stronghold Crusader is afkomstig uit 2002 en is ook vandaag de dag nog steeds leuk om te spelen. Stronghold Crusader is een strategiespel waarbij men een kasteel en een leger moet bouwen om de tegenstander mee te verslaan.
Het spel is erg uitgebreid en kan ook online worden gespeeld.

 

Stronghold crusader 1 en 2 is hier te bestellen voor slechts €9,99.

 

 

 

 

7.  Rayman

rayman1pc

 

Dit spel komt uit 1995 en is daarmee het oudste pc spel uit de lijst. Rayman is een avonturengame waarbij men levels moet doorlopen. Rayman’s wereld was een rustige en vredige wereld, mens en natuur leefde in evenwicht met elkaar. Dat evenwicht werd bewaard door het Great Protoon. Op een dag steelt Mr. Dark het Great Protoon en verslaat Betilla the Fairy wiens taak het was om het Great Protoon te beschermen. De Electoons verloren hierdoor hun stabiliteit en zijn nu verspreid over heel de wereld. Vanaf toen begonnen zich vreemde dingen af te spelen in Rayman’s wereld: rare wezens verschenen, Electoons werden in kooien opgesloten en Betilla the Fairy verloor haar krachten door het verdwijnen van het Great Protoon, die ze nu opnieuw aan haarzelf èn aan Rayman moet leren. Om dit allemaal terug te zetten zoals het was werd een held gezocht, die held was Rayman.
(bron: Wikipedia)

 

 

6. Grand Theft Auto 1

grand theft auto 1

Grand Theft Auto (GTA) was het eerste spel uit de succesvolle Grand Theft Auto-serie. Het spel kent eigenlijk geen verhaal. Het doel van het spel is om punten te verdienen om zo in een ander level te komen. De punten tellen als geld. De speler kan het geld aan verschillende dingen uitgeven, zoals een spuit-beurt. Maar als hij geld gebruikt gaan er natuurlijk wel punten vanaf.

Er zijn drie steden in het spel, met elk twee levels. Om naar het volgende level of de volgende stad te gaan moet het huidige level uitgespeeld worden door middel van het halen van een vastgesteld aantal punten. Het spel is gratis te downloaden op de website van Rockstar games.

 

 

 

5. Sim City 3000

SimCity 3000

Simcity 3000 is het derde deel in de SimCity-reeks. Net als de vorige delen is het een simulatiespel waarbij de speler een stad ontwerpt, bouwt en bestuurt.

Net als bij de vorige spellen in de serie heeft dit spel geen vastgesteld doel. De speler krijgt de beschikking over een stuk land en geld en kan hiermee een stad bouwen. Afhankelijk van welk jaar de speler kiest om het spel te beginnen zijn er meer of minder uitvindingen beschikbaar. Als de speler bijvoorbeeld het spel in het jaar 1900 begint zal het nog niet mogelijk zijn om kerncentrales en vliegvelden te bouwen.

Het spel is uitgebracht in 1999.

 

 

 

4. Halo 1

halo1-pcspel

Het is de 26e eeuw en de mensheid bestaat nog steeds. Beter nog: we hebben een hele batterij aan planeten gekoloniseerd. Natuurlijk bleek er ook ander leven in het universum te bestaan, waaronder de Covenant: een aantal verschillende buitenaardse wezens samengebracht door een geloof. Dat geloof bepaalt helaas ook dat de mensheid uitgeroeid moet worden.

Halo Combat Evolved is uitgegeven in 2003 op de pc en was eerder verkrijgbaar op de Xbox.

 

3. The Sims

The_Sims1-pc

The Sims is een strategie-/simulatiecomputerspel en is uitgebracht op 10 februari 2000.  Het doel is om een familie aan te maken en hiervoor een huis te bouwen. Daarnaast moet jouw Sims familie werken om de rekeningen te kunnen betalen. In deze game is enorm veel mogelijk en dat is de reden dat zoveel mensen dit spel gespeeld hebben.

2. Age of empires

ageofempires-pc

Age of Empires is een real-time strategy computerspel dat in 1997 werd uitgebracht door Microsoft en ontwikkeld is door Ensemble Studios. Het was een mijlpaal in de computerspelgeschiedenis: ten eerste omdat het het eerste spel was waar Microsoft succes mee had, ten tweede omdat de door de computer bestuurde spelers zich op een voor die tijd ongekend “intelligente” manier gedroegen.

Veel mensen zijn verslaafd geraakt aan Age of Empires. Het spel kon je spelen in de multiplayer stand waardoor het mogelijk was om tegen vrienden te spelen.

 

1. Roller Coaster Tycoon

Rollercoaster-Tycoon

RollerCoaster Tycoon uit 1999 is een van de meest populaire games ooit. Het doel van het spel is het maken van een eigen pretpark dat voldoende enthousiaste bezoekers trekt. De speler is als het ware directeur van het park en kan zelf attracties bouwen waaronder achtbanen. Het doel is om zoveel mogelijk tevreden bezoekers in het park te hebben. Hierdoor verdien je geld voor nieuwe investeringen. Nog steeds is RollerCoaster tycoon erg populair. Op dit moment is er zelf al een derde deel te koop met 2 uitbreidingen.

Bekijk ook:

10 films zoals American Pie

Engste horrorfilms

Meest opmerkelijke Britain’s got talent audities

Vergelijkbare Lijstjes

1 Comment

  1. Ik ging 9 jaar geleden vol op mijn plaat, past wel echt bij deze spellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Beste virusscanners

Je wilt niet te bezuinigen als het gaat