Top 5 beste musicals van theaterseizoen 2016/2017

Top 5 beste musicals van theaterseizoen 2016/2017

Het nieuwe theaterseizoen is inmiddels begonnen. Steeds meer nieuwe musicals gaan inmiddels in première en gaan op tournee langs de Nederlandse theaters. Samen met de theaterwebsite Theaterstart zie je hieronder een overzicht van de 5 beste musicals van 2016/2017. 

5. Ciske de Rat

Opnieuw komt Ciske de Rat terug naar het theater. Het Amsterdamse straatschoffie Cis heeft een zwaar leven in de Amsterdamse Jordaan. Zijn vader is zeeman en is bijna nooit thuis. Ciske’s moeder werkt in een bar en heeft een nieuwe, onaardige vriend die Ciske mishandeld. Naast deze ellende beleeft Ciske veel avonturen en heeft hij een paar goede vrienden waarmee hij lief en leed kan delen.

4. Watskeburt?!

De Jeugd van Tegenwoordig komen met een musical die alle bestaande theaterwetten overtreed. Deze tegendraadse en unieke musical zit vol met sarcasme en satire. De voorstelling gaat in december in première en is te zien in de grotere theaters in Nederland. Deze unieke musical gaat over een anarchistisch hiphop sprookje voor volwassenen en is te vergelijken met; Monty Python, The Muppets, South Park en The Book of Morman.

3. Dolfje Weerwolfje

De kindermusical Dolfje Weerwolfje is gebaseerd op de boeken van Paul van Loon. Deze schattige kindervoorstelling bevat goede liedjes, een professionele cast en een mooi decor. Dolfje komt vlak voor zijn zevende verjaardag tot de ontdekking dat hij kan veranderen in een weerwolf. Hoe Dolfje hiermee omgaat? Dat zie je in de musical die momenteel op tournee is.

2. The Lion King

The Lion King komt terug naar het AFAS Circustheater in Scheveningen. De musical is gebaseerd op de gelijknamige Disneyfilm en bevat dezelfde prachtige muziek. In de musical zijn prachtige afrikaanse maskers en kostuums te zien. Daarnaast zingt er een Afrikaans koor mee dat voor kippenvel zorgt. The Lion King is een van de meest geliefde musicals ter wereld die al in tientallen landen te zien is geweest. Lees meer over The Lion King de musical op Theaterstart.

1. A Chorus Line

Eindelijk komt er weer een historische Broadway musical naar Nederland. A Chorus Line is een sensatie met fantastische choreografieën, prachtige nummers, een goed script en een fantastische show. De voorstelling speelt zich af tijdens een auditie voor een nieuwe theatershow. Zeventien dansers doen er alles aan om zichzelf zo goed mogelijk te presenteren. Tijdens de voorstelling krijg je niet alleen hun talent te zien maar ook hun persoonlijke verhaal. Dit levert hilarische maar ook zeer persoonlijke scènes op. Binnenkort staat A Chorus Line ook in uw theater.

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Carnavalskrakers 2022

De website Top10s heeft de beste carnavalskrakers van