Top 10 Beste Musical Films

Top 10 Beste Musical Films

The Lion King, Annie, Moulin Rouge! en Haire zijn slechts enkele voorbeelden van musical films. De musicalfilm is een filmgenre waarin dans en zang een belangrijke rol vervullen en een verhaal vertellen. Het genre is nog steeds erg populair en voor alle liefhebbers hebben wij de beste musical films op een rij gezet. Veel van deze musicalfilms zijn ook te bewonderen in het theater, denk bijvoorbeeld aan; Grease, The Sound of Music en Mary Poppins. De top 10 beste musical films is gemaakt aan de hand van de Internet Movie Database (IMDB) en door een enquete die gehouden is onder musical liefhebbers.

10. Saturday Night Fever


Titel: Saturday Night Fever

Datum: 1977

IMDB cijfer: 6,8

John Travolta levert een sensuele en intelligente vertolking van de beproefde Tony Manero ± die overdag in een verfwinkel in Brooklyn werkt en ’s avonds de onbetwiste koning van de dansvloer is. Elke zaterdag trekt Tony zijn shirt met brede revers, zijn broek met welvende pijpen en zijn schoenen met plateauzolen aan en gaat hij op weg naar de enige plek waar hij gezien wordt als een god en niet als een gewone kluns. Maar in het donker, weg van de stroboscopen en de discobol, is het een tragisch verhaal van desillusie, geweld en gebroken harten. Zonder enige twijfel heeft Travolta’s prestatie hem tot een Hollywood-legende gemaakt, maar Saturday Night Fever is meer dan zo maar een film die de muziek en de mode van een hele generatie bepaald heeft. Het is een krachtige en provocerende stadstragedie die tegenwoordig nog evenveel betekenis heeft als in 1977.

9. Footloose


Titel: Footloose

Datum: 1984

IMDB cijfer: 6,4

Stadsjongen Ren McCormick (Kevin Bacon) komt terecht in een bekrompen stadje in het Midwesten van de Verenigde Staten waar dansen, en daarmee al het plezier van de jeugd, is verbannen. Ren komt hiertegen in verzet samen met zijn beste vriend Willard (Chris Penn) en de dochter van de plaatselijke dominee (Lori Singer).

8. Cabaret (1972)


Titel: Cabaret

Datum: 1972

IMDB cijfer: 7,9

Het verhaal speelt zich af in Berlijn 1930, in een tijd van politieke onrust, een ingezakte economie, en miljoenen arbeidslozen die allen proberen te overleven. Sally Bowles, een Amerikaanse zangeres, die bij de bekende ‘Kit-Kat Club’ werkt wordt hopeloos verliefd op bi-sexuele Brian. Beiden worden ze verleidt door de steenrijke playboy Max. Sally geraakt zwanger en Brian wil graag met haar trouwen.

7. Jezus Christ Superstar


Titel: Jezus Christ Superstar

Datum: 1973

IMDB cijfer: 7,3

Deze adembenemende interpretatie van de legendarische rockopera van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber verhaalt over de laatste weken van het leven van Christus (Ted Neeley). Een scherpe, epische productie, geheel opgenomen op locatie in Israël, waarin producent-regisseur Norman Jewison een briljant staaltje modern en grensverleggend filmwerk levert met de onvergetelijke liedjes van Rice en Webber.

6. West Side Story


Titel: West Side Story

Datum: 1961

IMDB cijfer: 7,6

Een musical gebaseerd op het bekend Romeo en Julia-verhaal. In New York waar de rivaliserende straatbendes de Jets en de Sharks tegen elkaar strijden voor hun territorium en respect, worden Jets-leider Tony en Maria, het zusje van de Sharks-leider verliefd. Hun liefde is gedoemd te mislukken.

5. Grease


Titel: Grease

Datum: 1978

IMDB cijfer: 7,2

Danny Zuko (John Travolta) en Sandy Olsen (Olivia Newton-John) hebben een heerlijke verliefde zomervakantie achter de rug. Helaas moeten ze afscheid van elkaar nemen omdat Sandy weer terug gaat naar Australië.
Als het schooljaar op Rydell High weer begint, is Danny weer de koele leider van de T-Birds, gekleed in een strak zwart lederen outfit. Ook de Pink Ladies, met Betty Rizzo (Stockard Channing) en Frenchy (Didi Conn) zijn er weer. Zonder dat Danny het weet komt ook Sandy op Rydell High, omdat haar ouders besloten hadden in Amerika te blijven. Sandy wordt opgenomen bij de Pink Ladies, alhoewel ze er nog bepaald niet zo ‘cool’ uitziet. Op de avond dat het sportteam van Rydell High wordt gepresenteerd en waarbij Sandy voor het eerst als cheerleader heeft meegedaan, neemt Rizzo haar mee om iemand te ontmoeten. Tot haar grote verrassing is het Danny. Alleen doet Danny totaal anders dan zij zich herinnert. Danny heeft een bepaald imago op te houden en tot groot verdriet van Sandy past de verliefdheid op één meisje daarbij niet. Maar als Sandy aanpapt met een van de jongens van het baseballteam, probeert Danny toch ook wat aan sport te doen. Ondertussen knapt de gang van de T-Birds een auto op om mee te kunnen doen aan een straatrace tegen een andere gang, The Scorpians. En komt de National Dance TV show vanuit Rydell High ook nog eens live op televisie. Danny en Sandy gaan samen naar deze danswedstrijd. Toch lukt het Sandy nog niet om Danny definitief voor zich te winnen.

4. De Wizard of Ozz

Titel: The Wizard of Ozz

Datum: 1939

IMDB cijfer: 8,1

De buurman van Dorothy wil haar hondje Toto laten inslapen. Ze besluit weg te lopen, maar wordt door een tornado meegevoerd naar het land van Oz. Ze wil graag weer terug naar haar eigen wereld. De enige die dat voor elkaar kan krijgen is The wizard of Oz.

3. De leeuwenkoning


Titel: The Lion King

Datum: 1994

IMDB cijfer: 8,5

De leeuwenkoning is een geanimeerde musical film. Simba is een leeuwenwelp die niet kan wachten om zelf koning te worden. Terwijl Simba geniet van een onbezorgde jeugd in zijn vaders koninkrijk, smeedt zijn oom Scar samen met een groep hyena’s snode plannen. Hij wil zowel Mufasa als Simba uit de weg ruimen en zo zelf de macht grijpen.

2. Mary Poppins


Titel: Mary Poppins

Datum: 1964

IMDB cijfer: 7,8

Ga mee met de ‘perfecte’ Mary Poppins (Julie Andrews) als ze op magische wijze ieder huishoudelijk klusje in een spelletje verandert en iedere dag een wonderlijk avontuur. Raak betoverd door onvergetelijke fi guren, zoals bijvoorbeeld schoorsteenveger Bert (Dick Van Dyke) met zijn vele talenten.
Mary’s magische reistas zit boordevol bonusmateriaal, waaronder een compleet nieuwe bonus van de “supercalifragilisticexpialidocious” Broadway-productie van Mary Poppins. “Een klein schepje suiker” is niet nodig om van ieder moment van deze tijdloze Disney-klassieker te genieten!

1. The Sound of Music


Titel: The Sound of Music

Datum: 1965

IMDB cijfer: 8,0

De weduwnaar Baron Von Trapp leidt zijn huishouden nabij Salzburg zoals hij deed bij het schip dat hij ooit leidde. Dit verandert echter wanneer het nieuwe kindermeisje Maria, die mislukt is als non, arriveert. Ze danst door de heuvels en inspireert iedereen om te zingen en om schoonheid in de kleinste dingen te zien. Wanneer de baron een feestje organiseert om zijn nieuwe verloofde te introduceren weet Maria het zeker: een leven als non is niets voor haar. Ze trouwt met de baron, maar wanneer de Duitse overheersers de baron terug willen in militaire dienst komt het geluk in gevaar.

Vergelijkbare Lijstjes

2 Comments

  1. Ik vind Annie dus geweldig. Vooral de liedjes uit die musical zijn fantastisch. Verder keek ik als klein kind altijd naar Mary Poppins, ik vond die musical in Scheveningen echt fantastisch!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Engste horrorfilms deel 2

Er zijn veel horrorfilms maar wat zijn nou