Top 10 beste lokale vliegvelden van Europa

Top 10 beste lokale vliegvelden van Europa

De 10 beste lokale vliegvelden vind je overal door Europa. In Nederland, België, Spanje, Frankrijk, Italië en ga zo maar door. Maar wat zijn eigenlijk lokale vliegvelden? Dit zijn vliegvelden die dichtbij een grote stad liggen, maar waar de afhandeling van een vlucht goedkoper is. Een voorbeeld is Charleroi Airport. Dit wordt ook wel Brussels South Airport genoemd. Puur omdat het dichtbij het centrum de hoofdstad van België ligt. Nouja, dichtbij, een slordige 60km verderop. Charleroi Airport is een typisch voorbeeld van een lokaal vliegveld. Goedkope afhandeling en met redelijk wat reizigers die vanuit het buitenland komen, en dan via Brussels South Airport (oftewel Charleroi Airport) naar Brussel gaan!

1. Ciampino Rome Airport

Op slechts zo’n 15km van de rand van de stad Rome af is Ciampino Rome een prima alternatief voor het grootste vliegveld van Rome, wat overigens nog verder weg ligt ook!

2. Stansted Airport

Stansted Airport is vooral onder de vleugels van Ryanair gegroeid tot het vierde vliegveld van Engeland. Het ligt 63km van de Engelse hoofdstad vandaan. Het is echt een prima luchthaven!

3. Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is ook een lokaal vliegveld, maar met 3,5 passagiers per jaar wordt het nog een lokaal of regionaal vliegveld genoemd. In de toekomst zal het waarschijnlijk de grootste airport van de regio worden.

4. Charleroi Airport

Charleroi Airport, ook wel Brussels South Airport genoemd. Het ligt niet al te ver van Brussel af (60km), maar wel ver genoeg om het af en toe ook Charleroi Airport te noemen!

5. Orly Airport

Orly Airport is een vliegveld nabij Parijs, omdat Charles de Gaulle simpelweg te groot werd. Of het een regionaal vliegveld is valt te betwisten, een mooi vliegveld is het wel!

6. Weeze Airport

Dit vliegveld is eigenlijk groot geworden toen in Nederland de vliegtaks werd ingevoerd. Het ligt dan ook net over de grens met Duitsland. De luchthaven groeide naar meerdere miljoenen passagiers per jaar, maar tegenwoordig heeft de airport vooral last van de Duitse vliegtaks.

7. Girona Airport

Girona Airport wordt ook wel aangeduid als Girona Barcelona Airport. Toch ligt het centrum van de mooie Spaanse stad Barcelona zo’n 100km verderop!

8. Rotterdam Airport

Rotterdam Airport is het regionale vliegveld van Rotterdam, maar het wordt ook veel gebruikt door zakenreizigers.

9/10. Maastricht en Eelde

Maastricht en Eelde zijn twee kleinere regionale vliegvelden in Nederland. Maastricht Aachen Airport en Eelde Airport zijn eigenlijk alleen maar een alternatief voor grote luchthavens als Schiphol als je er dichtbij woont. Voor de vliegvelden zelf hoef je het niet te doen, ze zijn namelijk erg klein, wat weer zorgt voor weinig winkels..

Vergelijkbare Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

De 10 tofste reisblogs van Nederland

Op het moment schieten de blogs over reizen