Top 10 Europese Festivals

Top 10 Europese Festivals

In deze top 10 aandacht voor Europese festivals. Het is weer zomer en er zijn honderden festivals die in Europa georganiseerd worden. Wij hebben de beste festivals die Europa biedt op een rij gezet. Nederland is een echt festival land. In Nederland hebben we grote festivals zoals lowlands en Pinkpop. Het buitenland heeft ook spectaculaire festivals waar het allang niet meer alleen om muziek gaat. Steeds vaker speelt kunst, theater, eten & drinken en live-acts een steeds belangrijkere rol op een festival. Wij hebben de 10 beste festivals op een rij gezet in willekeurige volgorde. Wat is jouw favoriete festival? Laat het ons weten door te reageren onderaan de pagina.

Sziget

Sziget is een groot festival dat elk jaar wordt georganiseerd in Boedapest. Het festival wordt georganiseerd op een eiland en daarom is de slogan van Sziget ‘Island of Freedom’. Elk jaar bezoeken 300.000 mensen het festival en daarmee is het een van de grootste Europese festivals.

Sziget is te vergelijken met Lowlands, naast muziek is er veel aandacht voor films, theater, spel, beeldende kunst, discussies en ontmoetingen met vreemde culturen. Het festival duurt 8 dagen maar het eiland is langer open. Sziget is perfect te combineren met het bezoeken en ontdekken van Boedapest. Veel bezoekers van dit festival gaan overdag naar een van de badhuizen in Boedapest. Hier kan je verkoeling zoeken en jezelf verfrissen. De line-up van Sziget is elk jaar erg goed, vandaar dat veel Nederlanders afreizen naar dit festival. Je kan Sziget gemakkelijk bezoeken met de speciale Sziget trein of per vliegtuig. Daarnaast is Sziget in vergelijking met andere Europese festivals erg goedkoop. Een halve liter bier kost er slechts €2,50 en ook de maaltijden zijn er niet duur.

Meer informatie vinden over Sziget? Bekijk dan ook de website Ontdek Boedapest.

Melt

Melt is een festival dat wordt georganiseerd in de buurt van Berlijn. Er is vooral een groot aanbod in digitale muziek zoals trance, techno en live-acts. Melt wordt georganiseerd in een oude steengroeve, dit levert spectaculaire decors op met grote graafmachines en een industriële look. Het festival duurt 3 dagen maar je kan langer verblijven op de camping. Melt gaat 24/7 door dus je hoeft je nooit te vervelen op het festival. Er hangt een hele goede sfeer waar Berlijn bekend om staat. Melt is relatief duur, wel kan je op de camping goedkoop fris/bier halen. Een biertje kost tussen de €2/€3 en een maaltijd rond de €6.

Dour

Dour is een alternatief festival dat georganiseerd wordt in het Belgische Dour. Dour noemt zichzelf ook wel het ‘European Alternative Music Event’ en heeft in de programmering veel aandacht voor nieuwe, electronische kunstenaars en opkomende dj’s in de underground scène. Het festival is erg populair onder Fransen, Nederlanders en Belgen. Sinds 2005 verkoopt het festival dan ook altijd uit. Er zijn 7 grote podia en er komen elk jaar maarliefst 130.000 mensen op af.

Lowlands

Uiteraard kan het Nederlandse festival Lowlands in Biddinghuizen niet ontbreken. Lowlands is een festival dat niet alleen draait om muziek maar waar kunst (in veel verschillende vormen) ook heel belangrijk is. Lowlands is hiermee anders dan andere festivals en het is fantastisch om jezelf de hele dag te verbazen over de rare acts en stands die Lowlands rijk is. Dit festival had vorig jaar bijvoorbeeld een spookhuis en een sauna. In de tent Juliette is er ruimte voor veel theater zoals stand-up comedians en dans. Daarnaast komen er veel goede bands uit binnen en buitenland. 2014 is het eerste jaar in tijden dat Lowlands niet binnen een paar dagen is uitverkocht. Een verklaring is dat Lowlands in 2014 gelijk valt met het festival Sziget.

Tomorrowland

Voor de festivalbezoekers die iets meer houden van commerciële dance is er Tomorrowland. Tomorrowland staat vooral bekend om de fantastische internationale sfeer die er hangt. Mensen komen vanuit de hele wereld speciaal om 3 dagen lang te feesten op Tomorrowland. Veel internationale dj’s zoals David Guetta en Armin van Buuren draaien op dit festival. Tomorrowland weet elk jaar weer een geweldig verhaal te bedenken om de bezoekers een complete beleving te bieden. In 2014 zijn er 2 weekenden van Tomorrowland geweest, dit omdat het festival altijd snel uitverkocht was en veel mensen geen kaartje konden bemachtigen.

Glastonbury

Glastonbury (Pilton-Groot Brittannië) is het grootste buitenfestival ter wereld. Alle grote artiesten willen op dit festival staan en komen ook vaak langs. De line-up van Glastonbury staat bekend als de beste line-up van alle festivals. Naast alle grote headliners is er ook veel ruimte voor theater, dans, cabaret en andere programma’s. Glastonbury is een hele beleving en het is heel lastig om kaartjes te bemachtigen. Ondanks dat er 150.000 bezoekers naar Glastonbury kunnen komen is het elk jaar heel snel uitverkocht. Bekijk hieronder het festival van 2013 terug.

Kazantip

Kazantip is een Oost-Europees festival dat maarliefst 5 weken duurt. Kazantip is ooit begonnen als festival voor surfers maar inmiddels komen er ruim 150.000 bezoekers naar dit festival. 3 op Reis heeft een documentaire gemaakt van kazantip en deze kan je hier terugkijken.

Vergelijkbare Lijstjes

6 Comments

  1. eurovision songcontest

  2. ZWARTE CROSS

    1. zwarte cross is het beste festival ooit

  3. Waarom zijn er maar 7 in plaats van 10??

  4. Steenbergen live

    Steenbergen live

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook deze Top 10

Top 10 Carnavalskrakers 2022

De website Top10s heeft de beste carnavalskrakers van